Gastro-enterocolita virala

Gastro-enterocolita virala | Autor: roxi_mami

Link direct la acest mesaj

Salutare,

Am gasit ceva subiecte pe aici legate de problema mea dar nu am gasit niciun mesaj care sa se plieze pe situatia noastra, de aceea am deschis acest subiect.
Fetita noastra de 7 luni si jumatate Luni a facut febra 39.2 si un picut de diaree, iar apoi zilnic stare subfebrila 37.5 - 37.8 si diaree cu mucus rozaliu si firisoare de sange. Am fost la medic vineri si ni s-a spus ca e o gastro-entero-colita virala si ca nu e nevoie de tratament medicamentos. Scaunele s-u rarit acum, de la 4-5 pe zi la 2-3, nu mai sunt chiar asa de apoase dar o data pe zi tot gasesc mucus si sange in scaun. Am scos laptele praf pt 36 de ore si a fost mai bine dar cand am introdus laptele iar, a crescut nitel febra, adica de la 37.3 la 37.7. Copilul nu vomita, bea ceiuc de menta (il cam refuza de cand am introdus laptele),mananca destul de bine(piept de pui fiert, supa de morcov, apa de orez, biscuiti de bebe). Medicul ne-a prescris saruri de hidratare (pe care nu le vrea copilul nici macar sa le miroase) si o crema cu hidrocortizon si clotrimazol pt fundulet pt ca ne-am ales in urma diareei cu o iritatie de toata frumusetea.
Acum intrebarea mea este, in cazul in care starea subfebrila continua, scaunele se prezinta mai moi dar nu apoase,au totusi o culoare verzuie, dar nu la fel de verzuie ca la inceput,mucus si sange apare doar la unul din scaunele de peste zi, nu la fiecare ca la inceput, mai este cazul sa fac o programare si sa duc o proba de scaun pt care voi primi rezultat undeva peste 7 zile? Azi este duminica , deci cel mai devreme as putea duce o proba undeva maine dupamiaza.Mai are vre-un rost? Mi s-a spus ca aceasta afectiune virala se autoelimina , sa am rabdare, dar cam cat? Mi-e mila de ea!
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Poti face o coprocitograma, care este gata in aceeasi zi (in Romania la un lab privat, nu stiu daca unde esti tu poti face asta). Indica daca este o infectie bacteriana (prin prezenta leucocitelor si a florei bacteriene) sau virala (absenta celor de mai sus). Daca iese ceva bacterian poti vorbi sa-ti faca si o coprocultura sa vezi exact despre ce este vorba (dureaza 3-4 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi_mami spune:

din pacate nu suntem in Romania,iar analizele aici mi-a zis dr. ca dureaza in jur de 7 zile. Mama este asistenta aici dar a lucrat si in Romania 20 de ani si cand a vazut scaunul si starea fetei mi-a zis ca in Romania mi-ar fi bagat copilul pe antibiotic injectabil si poate chiar ar fi internat-o...aici injectabil se face doar la spital...
o sa mai astept sa vad evolutia si maine, daca nu e favorabila, plecam cu scaunelul la doctor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

La noi s-a īntāmplat sa dureze si 5 zile faza de diaree si febra urmata de ca. 5-7 zile de refacere. Trece cu rabdare, mancare de regim ( fara grasimi), ceaiuri si electroliti. Eu le mai si si Perenterol ( um medicament pe baza de plante) impotriva diareei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_2010 spune:

Ce porcarie...
Copilul meu a facut enterocolita virala la 10 luni. L-au internat imediat, cum am fost la spital la consult. Tot 4-5 scaune pe zi facea, dar era riscul mare de deshidratare. La fel si la al tau. Sunt prea mici...
I-au dat tratament cu antibiotic si regim.(apropo, nu-i dai lapte fara lactoza? asta e pt diaree)
Ai grija si urmareste fata, sa nu se deshidrateze.

Mami de Radu Andrei - 16.03.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ana, pai daca era enterocolita virala, de ce a mai primit si antibiotice?
Din ce povesteste Roxi nu era de internat.

Roxi, prea putin timp ai scos laptele. Durezaza ceva pana se reface burtica. Incearca sa-i dai cu orice pret sarurile. Schimba-le daca nu-i place gustu, ascunde -le in ceva.
FA-i laptele fara lactoza cu mucilagiu de orez + probiotice.

Imi amintesc de prima enterocolita, avea 15 luni. A durat 3 saptamani pana sa se regleze cum trebuie scaunul.

Vicky, Printzesone and BB (29+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Si fiica-mea a facut enteroviroza la 8 luni, pt prima si ultima data (acum are 6 ani si jumatate), iar tratamentul a fost acelasi ca si la tine. Saruri de rehidratae si regim. Atat. Sarurile sunt f importante. La noi exista cu mai multe arome, ar trb sa gasesti si acolo mai multe variante. Macar una poate o accepta. Si, da...lapte delactozat. Cred ca merge si cel de Soya. Eu stiu ca i-am dat laptele fara lactoza vreo 2 saptamani...si i l-am reintrodus pe cel normal treptat, sa vad cum reactioneaza.

Mergi la inceput

@mcoca, cica dezvolta nu's ce fel de baterie(i) in astfel de cazuri.
Si oricum, tratamentul a fost administrat in spital, nu i-am dat eu de capul meu. Atita timp cit nu am capacitatea de a contrazice un medic, ma supun deciziilor lui, mai ales cind e vorba de copilul meu.
Dar, poate esti de meserie si ti-ai dat seama doar din descriere ca nu era de internat fetita initiatoarei topicului. Felicitari...

la modul general, am observat ca e un "curent" de "gica-contra" in cazul administrarii de antibiotice la copii. Dar daca medicul prescrie, stim noi mai bine ca el ce e de facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Ana, da, sunt medici inconstienti, ca nu pot sa le spun altfel si chiar nu e musai sa avem incredere, o a doua opinie e buna. Pentru ce povesteste roxi nu se da antibiotic.

Sa iti povestesc de cele doua dati cind mi s-au prescris antibiotice, sa vezi ca mai sunt si aici de-astia.

1. Copil cu dureri de burta noaptea, plinsete, urlete, durere de burta. Ajung la urgenta ca era simbata, o consulta si constata ca nu are nimic la burta dar ca are infectie la ureche. Antibiotic. Ma duc, iau antibiotic de la farmacie, ajung acasa. Copilul plinge, urla, dureri de burta. Nu ii mai dau antibioticul, fug inapoi la spital. Doctorul de dimineata plecase, era altul. Asta ii recolteaza sa ii faca niste teste si se uita iar in ureche. Si iar. Si se mai uita o data. Nici urma de infectie. Deci antibiotic dat aiurea, ca nici macar nu este primul approach la infectie a urechii.

2. Copil cu infectie la ochi, facea periodic de la glande lacrimale blocate. Ma duc la doctor in deplasare. Vin doua doctorite, una mai tinara, una mai in virsta. Il consulta amindoua si constata ca se aude nu stiu ce la plamin. E prea mic, hai sa ii dam antibiotic. Si uite asa. De data asta nu l-am mai cumparat. Am luat picaturile de ochi ca alea ma interesau si a doua zi m-am deplasat 250 km la doctorul pediatru al copilului. Il asculta, nimic la plamini, nimic la bronchii. A avut febra? Nu, deloc. Ok, nu e cazul de antibiotic.

Cu asta mic, prima gripa stomacala am avut-o la 5 luni. Trece singura, nu e cazul de internare, decit in caz de deshidratare. Nu e nimeni nebun sa refuze antibiotic cind e cazul, dar in Romania in special se administreaza antibiotic pentru orice raceala si nu e ok deloc. Eu am ajuns la ginecolog la 5 ani cu candida din cauza antibioticelor. Din cite stiu au bagat ai mei la antibiotice in mine sa imi ajunga pina la batrinete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Na ca ne-a pocnit si pe noi fericirea. Fata mea zace de 2 zile cu dureri de burta, vomita din cind in cind ... Doar apa, ca de mincat nu maninca ... Si azi a bagat si diaree.

Acuma asta e, asteptam sa treaca. Dar are cineva o idee ce pot sa ii fac sa nu o mai doara burta? Ca plinge si mi se rupe inima ca nu am ce sa ii fac. I-am pus perna cu simburi de cirese incalzita pe burta, degeaba. Acum doarme.

Mergi la inceput

@cristoiu, debridat. se poate da de la nastere.

Mergi la inceput