Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (33)
Raspunsuri - Pagina 18

doxy spune:
Maitreyi, unde atidansat greceste?
Rodica bafta la doctor, lasa epilatul ca la cate controale fac ei pe zi zigur au vazut multe si de toate, nu te stresa absolut deloc.
Oanka, cand e ziua fetitei tale? Stiu unde e Bavaria, am fost acolo la o petrecere (copil 2 ani), in stanga cum intri, e chiar fain acolo. Dar nici acolo nu e ieftin. Chiar mi-a parut scump, ei au avut cu meniu de la aperitive pana la desert.
Fetelor cum v-ati distrat la botez? Sa puneti poze cu burticile elegante.
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 20+
Letitia
Letitia

Delia_Rodica spune:
Multumesc Ama
Doxy ia ceva preventiv, paracetamol si eventual ceaiuri cu lamaie. Sper sa nu fie cazul
viitoare mamica de hocheist 16

MariaBcf spune:
Olimp ai acces la net acum si la munca? S-a ridicat restrictia?
Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot.
13+

olimp spune:
maria sti povestea cand pisica nu-i acasa ...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=olimp&year=2013&month=7&day=5&babycount=1"

MariaBcf spune:
Am inceput saptamana cu o veste buna : m-a sunat avocatul sa se duca sotul la Finante sa ridice banii de la taxa de prima inmatriculare ( cand am inmatriculat masina anul trecut, a doua zi am dat statul in judecata pt taxa) .
13+

olimp spune:
delia si eu vineri merg la eco si tot asa ma afisez cu padurice , mi-e groaza de ceara, nu are decat sa faca abstractie de situatie ...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=olimp&year=2013&month=7&day=5&babycount=1"

MariaBcf spune:
Foarte bine Olimp, . Eu ma imbrac sa ies la oras .
13+

Delia_Rodica spune:
Nici eu nu am dormit prea bine , m-am trezit cu capul amortit si parca cineva mi-a dat cu maciuca in el. Si mi-e si putin greta, observ ca reactionez si eu la mgneB6 ,destul de usor, dar mi se mai intampla.

Delia_Rodica spune:
Olimp = soricel , foarte bine.
Maria asta da veste buna

doxy spune:
Interesant de citit!
Cum tratam gelozia intre frati
Cand ajungi acasa cu cel de-al patrulea membru al familiei, fratele sau surioara cea mare va experimenta sentimentul de gelozie. Este frica de a pierde din afectiunea parintilor, abandonul, in favoarea nou nascutului.
Fara sa vrea, parintii acorda mai multa atentie celui mic, pentru ca si cerintele sunt in cazul sau… mai mari. Primul copil isi poate crea un sentiment de frustrare, pentru ca nu se mai afla in centrul atentiei parintilor. El nu intelege prioritatile parintesti, mai ales daca are intre 1 si 3 ani, cand gelozia poate fi cu atat mai acuta.
Copilul cel mare poate deveni chiar agresiv, excesiv de alintat, mofturos, se supara cand mezinul este alintat, ii vorbeste urat sau ii strica jucariile, asta pentru a atrage atentia asupra lui, in detrimentul „concurentei”. Da, pentru ca fratele sau surioara mai mare vede de cele mai multe ori venirea pe lume a unui nou copil ca pe o concurenta la afectiunea parintilor. Rolul vostru este sa echilibrati si armonizati relatiile in familie, pentru ca nimeni nu trebuie sa se simta inferior.
Cum „tratam” gelozia copiilor
#9658; Nu este usor sa te confrunti cu asemenea situatie, dar este una cat se poate de normala. Trebuie sa discutati deschis, si tu si tati, cu fetita sau baietelul cel mare, asigurandu-l ca nu il iubiti mai putin. Daca il coplesesti cu atentie de fiecare data cand are o iesire de gelozie, il vei convinge ca are dreptate si se va simti si comporta ca o victima.
#9658; Fa un sistem al imbratisarilor. Relatia voastra trebuie sa fie speciala, asa ca imbratiseaza-l mai intai pe marisor, explica-i ca trebuie sa te ocupi de cel mic, asa cum te-ai ocupat si de el, si implica-l in povestile pe care i le spui bebelusului, dand-ul ca exemplu. Bebelusul poate nu intelege, desi adora povestile, dar primul nascut isi va asuma usor si cu mandrie rolul de frate sau sora mai mare si va capata mai multa incredere.
#9658; O familie unita. Trebuie sa creezi o legatura stransa intre cei doi, asa ca roaga-l pe cel mare sa te ajute cand te ocupi de bebe. Fie ii citeste ceva, ii canta, te ajuta sa duci hainutele in dulap, strangeti impreuna jucariile, sunt sanse slabe sa se manifeste gelozia daca el simte ca face parte din familie, ca nu este exclus.
#9658; Nu ii schimba programul. Este important sa-i aratam ca timpul petrecut impreuna, educatia lui si momentele de joaca, povestea de seara, sunt la fel de importante pentru noi, chiar daca ne ocupam si de noul membru al familiei.
#9658; Nu face comparatii intre frati. Chiar daca sarcina cu cel mare a fost mai grea sau a fost un bebe mai dificil, comparatiile nu vor face decat sa ii scada stima de sine si sa ii creeze sentimente de vinovatie. Laudele sau mustrarile trebuie facute separat, pentru fiecare copil in parte, pentru ca nu trebuie sa starnesti o competitie intre ei.
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 20+
Letitia
Letitia