Retete cu banane (multe si coapte)
Raspunsuri - Pagina 3
Darria spune:
Banana glazurata cu cioco si congelata -> inghetata pe bat.
Se taie o banana pe jumatate si se pune intr-un bat de frigaruie, se glazureaza cu cioco sau altceva si se pune la congelator cat sa se raceasca.
"Ciocolata" de banane pt. clatite: banana pisata cu cacao sau roscove -> o crema delicioasa.
Iaurt cu bucati de banana sau pisate.
Le mai puneam in blatul de tort, la chec sau negresa dar prelucrate termic nu prea mai au valoare nutritionala.
off topic: un alergo/imuno mi-a spus ca un copil, daca este sanatos, nu este afectat de inghetata nici daca mananca o cutie(de 1 kg) direct din congelator(congelata tare, sa o taie cu cutitul).
Daca sunt ceva "brontozauri"(purtator asimpotatic sau nu) in gat atunci poate fi un factor stimulativ.
Citisem pe net ca nu afecteaza(chiar este indicata uneori) dar cum cineva era contra am zis sa intreb un medic, poate gresesc.
principe spune:
Si eu am in curte,unul din cei 3 banani are banane,inca nu s coapte dar cand se coc se coc toate odata si ptru ca i productie proprie ma doare sufletul sa le las sa se strice atunci,fac o gramada de retete cu banane.
poti face tort rapid... aluat de clatite,de consistenta mai gros,banane feliate.ungi
o o forma cu unt,tapetezi cu biscuiti triturati amestecati( optional) cu nuca de cocos sau nuca si pui straturi..bananele le presari cu scortisoara.bagi la cuptor jumatate de ora.
le poti baga in aluatul de gogosi.
rosquitas ...pui trei banane la fiert cu o ramurica de scortisoara,2-3 linguri de zahar brun si apa cat sa acopere bananele.le lasi sa fiarba cat sa se reduca un pic...iei de pe foc si adaugi o bara de unt cu sare si o ceasca de branza rasa.apoi pui un ou si faina de grau o lingura si restul faina de porumb instantanee....trebuie sa fie o coca nici moale nici tare. tapetezi masa cu faina si modelezi covrigei mai grosuti,cam ca degetul mare,pot fi si mai grosi.prajesti in ulei incins si scurgi pe servetel.poti pune si chimen in aluat.
omleta cu banane....le tai in cubulete ...daca se mai pot taia,le calesti in putin unt,lasi sa se raceasca,pui o ceapa mica taiata,amesteci cu ouale batute,potrivesti de sare.ungi o tigaie de teflon cu un pic de ulei ...doar stearsa tigaia,pui amestecul si acoperi cu capac,intorci....servesti cu cascaval ras.
stiu ca suna aiurea banane cu ceapa...dar este ffff bun,aici se combina mult dulcele cu sarat.
mai revin.
u99uhb
dianama spune:
Nu-s deloc priceputa pe la calculatoare ca as fii pus un link aici........(timpul........)
O budinca de clatite cu cacao umplute cu banane........
Laura Ioana spune:
Princippe, bananele le amesteci si pe ele cu oul batut si le pui iar in tigaie sau le servesti langa omleta?
luisa1983 spune:
Desert cu banane
3 banane foarte coapte
2 oua
1 varf de cutit de sare
200g faina
150g de zahar
unt 130g (topit cu o bucata de baton vanilie)
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita de praf de copt
Facultativ : scortisoara
Intr-un castron bananele se paseaza cu o furculita , se adauga ouale intregi, zahar si un praf de sare, apoi se freaca cu mixerul foarte bine (daca nu esti in criza de timp,freaca ouale intregi intai cu zaharul , apoi adauga restul). Intr-un alt castron se amesteca faina cu praful de copt. Se topeste untul intr-o cratita cu vanilia (baton) sau se adauga esenta de vanilie la sfarsit, pentru a condimenta. Se amesteca amestecul de banane in castronul cu faina apoi se adauga untul topit (scoti batonul ). Se amesteca foarte bine toate acestea si se coace intr-o forma de chec.
In loc de banane eu mai pun prune.
principe spune:
Laura,da ,dupa ce le ai calit un pic ...se calesc deoarece cum contin mult zahar acesta se caramelizeaza si da gust bun ...apoi dupa ce se racesc un pic se amesteca cu oul batut si cu ceapa taocata marunt.se pune amestecul intr o tigaie de teflon si se acopera cu capac.grosimea ameletului trebuie sa fie de cam 2-3 degete.nu prea subtire...acoperi cu capac.cand vezi ca oul este prins deasupra ,intorci cu ajutorul unei farfurii intinse ...coci si pe cealalata parte..
banane umplute tempurizate
se taie banana pe lungime in feliute de 5cm aproximativ.
se alege o branza alba stoarsa bine si sarata...tip feta....se taie felii de 2-3 cm grosime,lungime cat jumatate de felia de banana.
se face amestecul ptru tempura ....1 galbenus,2 albuse ,3 linguri de apa rece,rece sau cateva cuburi de gheata ,faina ca ptru amestecul pentru snitele.se bat bine.
se ia o felie de banana se acopera pe jumatate cu branza iar cealalta jumatate fara branza se aduce peste jumatatea cu branza...astfel incat branza sa fie la mijloc ...se pune o scobitoare la capatul liber.
se da prin amestecul de tempura si se frige la foc iute.
Laura Ioana spune:
Multumesc pt lamurire, Principe! Uau, ce interesant suna, abia astept sa incerc reteta!