Cat si cum vorbim la mobil in transportul public?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Am asistat si eu ieri in InterCity la o faza amuzanta. O doamna cam la 60 de ani, vopsita blond, cu tocuri cui de 12cm si pudra excesiva, insotita de un domn de ~ 40 de ani. I-a sunat telefonul incontinuu: "Aaa, da? Asa, da. Dar nu stiu cu cine vorbesc. Aaaa, Cristinuta. Da, scumpa mea, spune. Da iubita, sigur ca da. Vai cat trebuie sa te chinui tu draga de tine. Da, asa, dar stii ca eu te iubesc. Bine, mai vorbim, sa ai grija de tine scumpo, copila mea. Te iubesc" Inchide telefonul si continua discutia cu domnul "Da, era Cristina, vaca aia de la sectia de votare, da, da, aia grasa cu cosuri. N-o suport". Iar suna telefonul, iar "vaaai, scumpa, chiar ma gandeam la tine". Inchide, "nu se mai satura si zuza asta sa ma sune, ce enervanta e"

3 ore jumatate a facut asta

asta-i un arhetip si din pacate pentru mine nu reusesc sa-l inteleg. in general iau intamplarile din viata in termeni tranzactionali - imi dai, iti dau- si daca in general pricepem cam ce are nevoie celalalt, viata noastra e reusita. ei, eu nu reusesc sa pricep ce primesc oamenii astia, incadrati in arhetipul de mai sus, din relatiile lor de fatzada. cu ce ma aleg eu, portocalia, daca o ascult pe x-leasca lamentandu-se 2 ore in urechea mea, in timp ce eu nu dau 2 bani pe x-leasca, ba chiar ma plictiseste de moarte.

bine, io-s genul care cand nu are chef sa discute, zice ca i se arde mancarea. (serios)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

curios cum toata lumea e educata in ale conversatiei pe mobil pe forumul asta...

eu calatoresc in medie 1 ora si jumate la dus si la fel la intors. In Greyhound dimineata e interzis vorbitul la telefon, risti sa te dea jos din bus, toata lumea doarme, cate unul mai ciudat citeste, ori mai sunt care lucreaza pe laptop (de obicei it-istii).
la intors insa se vorbeste la telefon, regula e sa nu dureze mai mult de 5-10 min... la fel risti sa ajungi acasa cu echipajul de politie...
in schimb pe mine ma terorizeaza emailurile. Lumea scrie emailuri la rand la Starbucks, mergand pe strada, etc... Si eu sunt in aceeasi categorie, din pacate nu am leac... eram la rand sa imi iau ceaiul si am simtit telefonul, zic: email.Ignor, ca eram next in line, si aud sunetul de greiere...imi suna telefonul! A trebuit sa raspund, era o urgenta de urgenta, am uitat de ceai, am luat-o la fuga spre birou!

ah, acu vreun an, in bus in drum spre casa, un student se despartea de gagica lui in telefon: si ce, eu te vreau, ce, el saruta mai bine ca mine? si ce daca, ca eu te sarutam des des... da sexul a fost tot timpul bun.... da nu conteaza cat de mare e, conteaza cum te misti, si nu poti sa negi ca nu te-ai simtit bine, doar ai avut atatea or...sme...nu cred ca te-ai prefacut, chiar la toate, nu cred ca toate... etc...
noi in jur lesinam de ras, el mai avea un pic si dadea in plans!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

maru, tu vorbesti serios cu vorbitu' la telefon deloc pana la cinci-zece minute? intre voi pasagerii aveti voie sa vorbiti? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorinne spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

curios cum toata lumea e educata in ale conversatiei pe mobil pe forumul asta...

eu calatoresc in medie 1 ora si jumate la dus si la fel la intors. In Greyhound dimineata e interzis vorbitul la telefon, risti sa te dea jos din bus, toata lumea doarme, cate unul mai ciudat citeste, ori mai sunt care lucreaza pe laptop (de obicei it-istii).

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Poti detalia, te rog, partea asta ? Nu am inteles de ce o persoana care citeste intr-un mijloc de transport ar fi catalogata ca "ciudata".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorinne

Citat:
citat din mesajul lui maru

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Poti detalia, te rog, partea asta ? Nu am inteles de ce o persoana care citeste intr-un mijloc de transport ar fi catalogata ca "ciudata".

Eu n-am inteles prima propozitie bolduita. Adica de ce n-am avea pe forumul asta educatie "mobilistica"? Caz doar n-o fi vreo materie secreta care se preda doar la cine stie ce scoli exclusiviste.
Pana la urma e vorba de un minim spatiu intim si de respectare a celor din jur.
Eu sper sa mai continue subiectul cu intamplari amuzante si pareri, fara sa ne certam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

De cateva saptamani merg 5 zile din 7, cu metroul, 11 statii, 2 tronsoane. E mai rapid decat cu masina personala, dar evident, regret...

Urasc sa fiu incadrata de unul care pute a transpiratie si altul caruia ii miroase gura...deh, nu pot tine ocupate scaunele de langa mine. Rezolv tinandu-mi gulerul peste nas... ostentativ, chiar, privind spre ei, dar...nu se prind. Insa, ii aud clar pe cei/cele care vorbesc la telefon si isi povestesc cu lux de amanunte ce au facut, ce au gatit, "fai fata, sa-ti zic ce-am patit la serviciu", ce tratament pentru hemoroizi au primit de la medic, cum se imbraca pentru cununia cutaresei si cum nu-i da multi bani, ca nu merita, cum s-au certat cu soacrele, "ale dracu' creaturi, ca nu mai scapa lumea de ele"...

Uneori ma amuza discutiile, dar majoritatea sunt enervante rau. Cateodata rabufnesc "Ce Dumnezeu, nu mai avem pic de bun-simt, sa nu ii deranjam pe ceilalti, chiar trebuie sa stiu eu ce faci dumneata, de cand te scoli, pana te culci?"...

Memorabile raman insa 2 faze:
- o doamna, eleganta foc, i-a spus vara-sii intreaga lista de cumparaturi, cu tot cu preturi si magazine, iar la final, un domn, exasperat, i-a spus "Doamna, sunati-o iar, ca ati uitat sa-i spuneti ce modalitate de plata ati folosit".
- o batrana de vreo 65 ani, detinatoare mandra de tableta, care citeste...rugaciuni si se si inchina. La orice m-as fi asteptat sa fie folosita o tableta, dar la asta nu... Si face acest lucru in fiecare dimineata!

Si zilnic, ma amuz teribil in statia P-ta Victoriei (tronson Pipera), la reclama Samsung Galaxy, cea cu oglinzi. O stiti? Stau cuminte si privesc... multe fatuci se aranjeaza in oglinzile respective. Smecheria consta in comentariile facebook de sub oglinzi...

www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaelca spune:

Mai jos transcriu un fragment din 'Ghidul nesimtitului' de Radu Paraschivescu, capitolul 'Nesimtitul zgomotos', paginile 31-33.
Se potriveste manusa unora dintre cazurile descrise aici. Altora nu

Enjoy!

Se intampla uneori ca autobuzul sa nu fie plin, iar admiterea pe scaune sa nu fie mai complicata decat cea de pe vremuri la politehnica. In cazul in care esti un nesimtit 'profi' si te-ai fixat asupra ochelaristului cu mutra de soarece de biblioteca, adancit în Eseurile lui Montaigne sau in Spania nevertebrata a lui Ortega y Gasset, greu e pana te asezi langa el. Pe urma ai la indemana un instrument simplu, cu rezultate infailibile. Ai ghicit, e vorba de telefonul mobil.
Daca unealta cu pricina suna, lucrurile sunt mai simple ca perfectul simplu. Nu trebuie decat sa fii tu insuti si sa urli de parca te-ai stradui sa acoperi un parc auto. E irelevant ca subiectul tau de discutie nu intereseaza pe nimeni, cu atat mai putin pe vecinul de scaun. Tonul face muzica, iar tonul tau trebuie sa fie vartos, ofiteresc si raspicat. Intr-o lume atat de deschisa, in care spiritul gregar cunoaste o detenta atat de frumoasa, nu se cade sa ai secrete. Prin urmare, vorbeste tare, fara sfiala, si nu tine cont nici de cei care intorc capul contrariati, doar-doar vei prinde aluzia, nici de ochelaristul care, de cand ti-a sunat telefonul, se chinuie sa priceapa o fraza pe care intre timp o va fi citit deja de cincisprezece ori, cu un tot mai pronuntat sentiment al inutilitatii.

'CE FACI, FRATIE? EU? IN AUTOBUZ. IN AUTOBUZ, BA, ESTI SURD? MA DUC SA-MPING O BILA-N FLOREASCA. CU USCATU' SI SAVARINA. NU VII SI TU? BA, ESTI NEBUN? CE FACI ACASA? VREI SA DORMI? DE CE, MA? A, AI FOST LA BAIRAM? SI? A FOST SI BLONDA AIA TZATZOASA? DA, MA, AIA CARE-AM VAZUT-O-N BAICULUI. SA MORI TU. TE-AI DAT LA EA? BA, ESTI NEBUN? POATE AFLA; CALU', ITI FACE BUTONERA, SA DEA DRACII. HAI, ZI-I, TE-ARUNCI INCOACE? ESTI BULANGIU, SA MOARA MAMA. CE, MA? TE DUCI SI DISEARA? BA, ESTI NEBUN?'

Prea putin importa, nesimtit vociferant, daca interlocutorul tau e sau nu nebun. In schimb, vecinul tot mai garbovit asupra paginii de carte da semne limpezi ca e pe punctul sa-si piarda mintile si ca nu stie ce sa faca. Tentatia reprosului nu-l viziteaza. Omul stie ca orice dojana ar atrage dupa sine sictirirea brutala. Ti-ar spune cu draga inima 'Vorbiti mai incet, va rog', dar banuieste deja riposta: 'Ce faci, bai, tragi cu urechea? Pai eu ma bag in sufletu' tau, sa vad ce citesti? Stai, bre, pe coada ta, daca nu vrei s-avem scarba-n casa'. Micul ochelarist ar inghiti umilinta si s-ar muta pe alt scaun, insa nu mai e nici unul liber. Asa ca prefera sa se cenzureze obidit si sa spere ca vei cobori inaintea lui. Ceea ce o sa ai grija sa nu se intample.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Lumea este supereducata over here , rar vezi pe cineva care circula regulat cu metroul fara o carte la purtator. Ceilalti citesc ziare.La londra sunt doua ziare distribuite gratuit la metrou si pe strada ,unul dimineata si unul seara.Asa ca toata lumea e ocupata .Nu mi-a atras niciodata atentia vreo conversatie in mod deosebit ,oamenii vorbesc intre ei natural ,de ce as trage cu urechea.In general in metrou nu se vorbeste la telefon pentru ca nu exista receptie.In autobuz se vorbeste dar nu ma deranjeaza . Eu prefer sa folosesc telefonul numai dacae nevoie.

Concluzia: nu mi-am imaginat ca se citeste asa de mult si la toate varstele iar librariile si bibliotecile nu dau faliment ci sunt pline ,iar despre conversatii ,au dreptul si cei inteligenti si cei mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaelca spune:

In ceea ce ma priveste, nu-mi place sa vorbesc la telefon defel. Nici in autobuz, nici in tramvai, nici in metrou, nici acasa, nici calare nici pe jos.

Dar imi place sa trag cu urechea. E aceeasi placere vinovata pe care o simt cand trag cu ochiul printr-o fereastra luminata, privind din afara inauntru. Ma amuza si discutiile ca cea de mai sus, cu iz de apartament semi-decomandat dintr-un cartier muncitoresc si discutiile delicate purtate de domnisoare fluturand din gene si certurile si listele de cumparaturi.

Insa eu citesc in mijloacele de transport. Poate nu chiar Eseurile lui Montaigne da' pe-aproape. Si recunosc ca as prefera sa nu fiu vanata prin tramvai de catre mobil-vociferanti, care, nush cum se face (precis e paranoia mea), vin fix langa mine si-si incep trilurile.
Cred ca le face placere. Dar cum si mie imi face placere sa trag cu urechea, putem spune ca suntem chit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

maru, tu vorbesti serios cu vorbitu' la telefon deloc pana la cinci-zece minute? intre voi pasagerii aveti voie sa vorbiti? :)

Adela, la 6.05AM lumea doarme in bus. Da, calatorii mai vorbesc intre ei, in soapta...dar in general lumea doarme...

Mergi la inceput