Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Salut dragelor,

Ella 84 bine ai venit! Felicitari pt samburel si sarcina usoara. Exact aceleasi simptome le am si eu inca: sani sensibili, somnolenta si zero chef de munca hhahha Si cateodata, ca si azi, stari de ameteala asa parca sunt in ceata. In legatura cu ceaiurile, si eu sunt destul de derutata inca, insa incerc sa nu beau prea mult. In general un ceai de menta sau de mere cu scortisoara, cam o data la 2-3 zile si alea foarte slabe. Sau mai fac ceai dintr-o felie de lamaie cu miere. Am citit ca ceaiul de sunatoare chiar nu e bun, nu stiu de ce, la fel ca si cel de musetel. A, si iarasi este recomandat ceaiul de frunze de zmeur ca ajuta la tonifierea uterului.

Mada, ma bucur ca te simti mai bine. Si mie imi e o frica de raceala!!! Doctorul meu mi-a spus ca pot sa iau acetaminofen (care se gaseste in paracetamol sau tylenol) daca e chiar nasol.

Hmmm vitaminele mele contin 800 mcg de acid folic. Doctorul a recomandat cel putin 400 mcg, dar nu a zis nimic de supradoza, din contra, cu cat mai mult cu atat mai bine..

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut again,

Am fost azi la ginecolog, acelasi care mi-a facut cezariana la nasterea Almei. A fost super ok, mi-a facut iar ecografie si i-am vazut pe bebei. Au crescut fiecare cate o jumate de cm de vineri pana azi. I-am si auzit. Sotul a fost cu mine. A fost foarte emotionant.
Saptamana viitoare iar am o intalnire cu personalul medical de la spital, cu una din moase de data asta (in primul rand, ca o sa vina si asistenta). O sa avem o ora ce counceling, o sa primim informatii si sfaturi pt restul perioadei de sarcina. Analize inca nu am facut, dar o sa le fac si pe astea in curand.

Ma duc sa ma intind putin ca si eu, ca multe dintre voi, am o stare de somnolenta continua.

Va pup!

Daniela Veuger 9+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Mie la prima sarcina imi spunea dr ca singurul ceai permis este cel de musetel. De care oricum n-am baut ca nu-mi place defel, dealtfel nu ma prea omor eu dupa ceaiurile de plante. Cel mai mult imi plac ceaiurile negre, eventual in combinatie cu fructe. Asa ca acum nu m-am mai deranjat sa intreb...mai fac ceai de fructe din cand in cand, cand ma plictisesc de apa si rar, foarte rar, fur cate un ceai earl grey, care e preferatul vietii mele (cu miere si un pic de lapte, oooof). Da, e cu ceai negru, dar il fac slab ca mor de pofta. Am tot zis sa ma duc sa-mi caut fara teina, dar n-am ajuns.

In rest apa minerala grupa mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalogos spune:

Salut,
Multumesc de adaugarea la grup - pe prima pagina. gata, ma simt in legalitate, ca sa zic asa...
Nu stiam de acidul folic ca poate crea probleme, desi in cazul meu - care sunt pe tratament hormonal - ca si la primele 2 sarcini - nu cred ca e intamplatoare doza - care e cea de 5 mg, evident...
Eu am avut 2 sarcini destul de urate - cu hemoragii, hematoame, analize gresite si tot felul de posibile complicatii. Culmea, amandoi copiii sunt sanatosi tun (si evident foarte frumosi)...
Acum nu fac decat sa sper sa mai reusesc pt a treia oara performanta unui bebe sanatos (si gata, ma las definitiv de sportul asta)...
sanatate si zile minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Seara buna!

Si azi o zi plina, 2 procese (in doua orase diferite) plus un pacient la spital - bebe de 4 zile ooooff dar in sfarsit sunt acasa, am mancat de cina si ma pot relaxa un pic.

Mess, imi pare rau ca experienta ta cu medicii din spital nu a fost tare buna, dar din pacate, asa cum ai zis si tu mai devreme, e vorba de post code lottery . Ca sa inteleaga toata lumea, NHS e impartit in mai multe trust-uri semi-independente, fiecare isi imparte finantarea, sunt relativ autonomi... si deci conditiile sunt diferite de la o zona la alta. In plus, de fapt in Scotia legile sunt altele, NHS-ul e controlat de Edinburgh, ma rog...alta tara.

Eu am fost taaare multumita cu ecografia la privat facuta in 2008 (pe atunci Glasgow nu facea anomaly scans), ma rog, am platit vreo 150 de lire, scump, taica. Singura problema a fost ca ne-au zis ca bebe e fetita... si a fost baietel Fie la ei acolo, bine ca a fost sanatos! Asta a fost singura mea experienta cu sistemul privat de aici, de data asta ideea e ca "I stick with NHS"

Ella, bine ai venit si sarcina usoara!

In legatura cu ceaiul, aici ni s-a zis ca e OK sa bem ceai "de ceai", adica ceai negru, dar nu mai mult de 2-3 cani pe zi. Tot asa, pentru pasionatele de cafea, e voie 1-2 cafelute pe zi, ideea e sa nu se faca abuz. Ce nu se recomanda deloc, sunt bauturile alcoolice, atat.

Testele de diagnostic, amniocenteza si CVS nu se recomanda automat la femeile peste 35 de ani aici, de fapt nu se face automat la nici o varsta. In plus, nu se recomanda automat daca nu exista alti factori de risc: femeia sa mai fi avut sarcini cu bebelusi si probleme de acest fel, sarcina obtinuta prin IVF (acest lucru se considera aici factor de risc) si mai erau cateva . De asemenea, a nu se uita ca 75% dintre bebeii nascuti cu sindromul Down provin din mame sub 30 de ani. Deci dupa testul combinat, facut pe baza translucentei nucale si a testului de sange (si luindu-se in considerare ceilalti factori de risc: mama diabetica, sau cu sarcini anterioare cu probleme genetice, sau sarcina obtinuta prin IVF etc) rezultatul va fi - statistic - fie sarcina cu risc mic... 1 la 1000, sau 20000 sau 50000 etc, fie sarcina cu risc mare ... 1 la 100 de exemplu. Dar tot medicul meu mi-a zis...inclusiv la sarcinile cu risc de 1 la 100, exista o posibilitate de 99% ca bebele sa fie sanatos. Va alege mama sa faca amniocenteza, care are 1% risc de miscarriage, sau CVS, cu risc de 2% de miscarriage cand exista 99% sanse ca bebe sa fie OK? Sau mai mult de 99.99% sanse sa fie bebele sanatos? Alegerea e a mamei.

...sora sotului meu a pierdut anul trecut, la 41 de ani, o sarcina cu bebe bolnavior, problema fiind detectata inca de la prima ecografie. Acum era sa piarda un bebe perfect sanatos in urma procedurii de CVS, aproape tot lichidul amniotic se dusese, doar o minune medicala a reusit sa il salveze - au ramas niste probleme datorita sederii in uter "aproape pe uscat", corectabile dupa nastere (bebe se va naste peste 2 luni), si ei spera sa nu mai fie si altele inca nedetectate. Ea regreta acum ca a facut CVS.

M-am intins tare mult, ideea e ca intr-adevar testele de diagnostic vor da un rezultat clar, de genul are bebe trisomia X sau Y? Da sau Nu. Dar exista riscul de 1% pentru amnio si 2% pentru CVS ca sarcina sa se piarda. Si doar mama va decide daca riscul acesta merita asumat. Eu una, dupa discutia cu medicul si explicatiile primite de la el, am decis sa astept rezultatul la testul combinat, sa vedem despre ce risc (mare sau mic) discutam, sa vedem ce se va vedea la ecografia de la 20 de saptamani... si apoi mai vedem.

Dark Bendis 12+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elba spune:

Buna seara garvidutze!!

Se pare ca s-a prins un samburel si la mine....Eu deocamdata am doar testul pozitiv si ceva simptome care-mi confirma asta.Mai multe voi stii abia luni cand am prima programare la dr.O sa am cam 6 saptamani dupa calculele mele.
Eu sunt abia la inceput si ma gandesc cu frica la urmatoarele saptamani pentru ca la prima sarcina mi-a fost destul de rau....dar incet-incet trecem noi si peste asta.
O seara faina va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Bine ai venit, Elba

Eu inca iau acid folic 5 mg, am primit de la spital sa iau timp de 4 saptamani (mai am cam o saptamana si ceva), dupa aceea voi lua un complex de vitamine care au incluse si acid folic (asta din cauza ca fusesem obsedata de probleme gen spina bifida etc in urma experientei triste a cumnatei). Pana sa primesc pastilutele astea, luasem doza obisnuita de 400 zilnic de ceva vreme - deoarece a durat cam 8 luni pana sa se prinda samburelul)

Dark Bendis 12+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Buna dimineata mamici!

Eu azi am al doilea control, cu ecografie si mi se preleva si sange pt bitest.
Insa am niste probleme pe care nu le-am avut la primele 2 sarcini, si de care nu citesc nici pe la voi.
De o saptamana am o migrena continua, zi si noapte, cu dureri insuportabile, am urechile infundate si nu dorm aproape deloc. Cred ca intr-o saptamana am legat maxim 12 ore de somn. Si sunt la capatul puterilor.
Ieri seara mi-a trecut prin minte ca ar fi de la tensiune, si am si testat. Era 9 cu 6 (sper ca ma exprim corect). Pare mica.
Imi fac multe probleme, mai ales ca am mai luat si cateva pastile de paracetamol..
Desi asteptam consultul asta demult (eu prima eco am facut-o la 5 sapt, deci nu am apucat sa vad cum bate inimioara)acum ma duc cu inima stransa. Sper sa fie totul in regula atat cu bebe cat si cu mine.

Zi buna tuturor!

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Ella, si eu sunt mare amatoare de ceai verde/negru asa ca am redus la o cana, maxim doua pe zi, dar nu ma las. Ideea e sa nu ajunga prea multa teina in organism, daca ti se pare ca te agita prea tare iti poti de-teiniza singura ceaiul facandu-l in mod obisnuit dar aruncand prima apa (pe care o lasi cam 45 de secunde). Pui a doua tura de apa pe frunze/plic si voila, home made decaf :)

Ada, mama de Timea Christiane, 16.09.2003 si Teodora, 20.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata!

Roxana, eu am avut migrene din astea la prima sarcina si aveam tensiunea mica. Ceea ce mi se pare ca ai si tu, 9 e cam mica. In prima faza eu ma tratam cu o cafelutza care imi ridica tensiunea.
Daca persista, ar fi bine sa faci si niste analize de sange, la mine prin saptamana 20 au aparut niste probleme de coagulare, aveam anticorpii antifosfolipidici iesiti din interval. Insa au fost strict tulburari de sarcina (am inteles ca e comun sa se deregleze anticorpii aia in sarcina, ca-si schimba organismul pragul de coagulare). Ma rog, nu e foarte academica explicatia dar eu cam asa am inteles. M-am tratat cu aspenter pana in sapt 30 (parca) si totul a fost ok. Vizigotul a fost sanatos iar eu n-am mai avut nicio problema dupa aceea, ca mi-am facut analizele anual.

Eu am discutat ieri cu homeopatul si mi-a interzis ceaiul negru, cica mai ok este cafeaua, am voie 1-2 cescute pe zi. Nu stiam metoda asta de scos teina din ceaiul negru, e de retinut.

Elba, bine ai venit, felicitari si tinem pumnii sa fie bine.

Nici eu nu stiu ce-o sa fac cu amniocenteza, deocamdata mi s-a recomandat avand in vedere varsta. Dar as astepta rezultatele de la bitest si triplu test....

Mergi la inceput