traheobronsita acuta, o zi bine o zi rau

traheobronsita acuta, o zi bine o zi rau | Autor: iris_2009

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,

Am ales sa pun si aici intrebarea care ma chinuie, in speranta ca ma va lumina vreo mamica care poate a trecut prin asa ceva.

Deci: acum o saptamana am observat in gatul fetei pe amigdale niste pete mari ale, urat mirositoare (polipii sunt scosi), fara febra sau alte simptome, si am decis sa merg la medic sa o vada, sa nu stau cu ea asa poate ca e ceva si sa nu ma trezesc cu complicatii. Nu am primit un raspuns clar, decat ca poate e inceputul unei viroze si sa mai vedem. Ok.
De a doua zi a inceput sa tuseasca. Ceea ce trebuie sa specific este ca medicul pediatru al fetei a disgnosticat-o mai demult cu hiperactivitate bronsica, are un teren alergic. Asta inseamna ca ea atunci cand culege un virus sau ceva are o tuse ingrozitoare, seaca, iritativa, latratoare, care cedeaza doar la medrol (prednison) si pufuri cu flixotide. Bun.
A inceput sa tuseasca sec, vechea formula, am sunat medicul, mi-a zis sa-i dau paxeladine si sa-i fac aerosoli. In noaptea urmatoare a inceput febra. Facea 39 - 39,3. Scadea repede, reaparea dupa aproximativ 8-9 ore, copilul intr-o stare bunicica, manca. Sambata noaptea spre duminica jale, criza de tuse, am intervenit cu medrol sa o potolesc. Duminica am vb cu medicul, a zis ca f bine ca i-am dat medrol, sa-i dau 2 zile, sa continui cu siropul de tuse, pufuri. Copilul in continuare cu febra care raspundea la antitermice, a avut in cursul zilei de duminica cu tot prednsionul si cu toate iar crize de tuse uscata pe care le-am tinut numai eu stiu cum in frau.
Luni, a patra zi de febra, copilul din ce in ce mai rau, nu-mi placea deloc cum arata, l-am dus la medic. Diagnosticul: traheobronsita acuta, tratament cu antibiotic, aerosoli cat incape, medrol inca o zi. Se auzea ca era f incarcata cu secretii in piept. Ok.
De a doua zi nu a mai facut febra. In schimb tusea ma aduce la disperare. Cand intrerup Medrolul tusea este rara si productiva, mi s-a zis sa trec pe eurespal care-i tot antiinflamator. Traseul este urmatorul: sub Medrol tusea devine rara si semiproductiva. Ieri am trecut pe eurespal si pe masura ce timpul trecea si primea aerosoli si eurespal tusea devenea din ce in ce mai violenta si seaca si am ajuns aseara iar la medrol dupa ce amm sunat la cabinet.

Eu nu mai inteleg nimic. Azi mi s-a zis sa schimb siropul de tuse. O sa-i iau Erdomed, sa incerc si asa. Eu nu mai stiu, initial am zis ca-i bine sa tuseasca sa-si elibereze secretiile, dar apoi ajung la tuse seaca ce trebuie oprita pt ca este f violenta. Si banuiesc ca nici asa nu e bine, daca ea inca are secretii acolo.

Ma lumineaza cineva si pe mine? Pana acum n-am avut raceli asa puternice, am primit antibiotic pana acum de 3 ori pt otita. Fetita are 4 ani si 2 luni.

Sper ca am fost coerenta in mesaj, am scris cam mult.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

deci sub erdomed tusea e tot seaca? nu s-a fluidizat nimic?
ma gandesc totusi la o acumulare de mucus care nu poate fi mobilizata de medrol, impotriva.
aerosolii nu contin si un mucolitic? salbutamol, acc, orice? ii mai faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Dar nu poate fi tuse convulsiva...?

...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris_2009 spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

Roxana, Medrolul mi-l da atunci cand are crize de tuse uscata, iritativa, ca sa-i opresc tusea. Tocmai asta-i problema, ca am ajuns la medic din cauza secretiilor acumulate, si dupa tratament ajung la tuse seaca in aceeasi zi, tuse pe care trebuie sa o opresc pt ca e prea puternica. Parca e un cerc vicios.
De tuse convulsiva nu stiu ce sa zic, nu cred.....tusea asta seaca este pusa pe seama fondului ei alergic. Parca vaccinul DTP era si pt. tuse convulsiva, nu? Sau ma insel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Ba da,DTP ul este si pentru tusea convulsiva.Doar ca nu intotdeauna vaccinarea protejeaza 100 %.

...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...

Mergi la inceput