Clasa pregatitoare 2013-2014 (2)
Raspunsuri - Pagina 9
EliaElia spune:
La noi a venit o dna profesoara de la scoala de care apartinem, anul trecut nu a venit nimeni. Nu stiu daca fac recensamantul pentru a calcula nr. de clase zero, nu ne-a intrebat daca ne-am gandit sa mergem la scoala in toamna - suntem din categoria care poate merge cu evaluare. Iar la cei foarte mici(ca a recenzat si un bebe), se pot schimba multe, unii locuiesc cu chirie, pot pleca din cartier pana fac 6 ani.
georgeta72 spune:
spuneti-mi si mie, va rog.
au inceput deja inscrierile pentru grupa pregatitoare?
ca eu stiam de inscrieri in aprilie. iar ieri mi-a spus o vecina ca ea deja a depus cererea fetitei pentru grupa pregatitoare in urma cu o saptamana...sau a fost o cerere fictiva ca sa o aibe directoarea in vedere?
si ce acte trebuiesc depuse la dosar?
mai stiu ca putem inscrie copilul la mai multe scoli, printre care , obligatoriu si la cea de care apartinem cu locuinta.
la cate scoli ii putem inscrie? 3-4 scoli?
multumesc.
poohy spune:
Putem inscrie la mai multe scoli? Nu a iesit (din cate stiu) metodologia de inscriere...
Lillo spune:
Anul trecut nu s-a putut inscrie copilul la mai multe scoli. Tot de anul trecut, doasarul cuprindea cerere tip, certificat de nastere copil (copie si original) B.I/C.I parinti, adeverinta de salariat parinti, fisa de evaluare (ori de la comisia de evaluare ori de la gradi) acte pentru departajare (acte ce demonstrau ca mai are frati si/sau surori in scoala, ca provine din familie monoparentala, etc).
orchis spune:
mandarinutza mii de scuze, chiar nu am vrut sa acaparez discutia; am vrut doar sa gasesc si alte situatii asemanatoare!
riloasa am vorbit cu cei de la Gifted Education. Ne vom duce cat de curand si acolo la testare. Vor avea o clasa pregatitoare anul asta si poate acolo il voi inscrie; cu toate ca-i cam departe si nu vreau sa-l chinui cu drumul!
danaionela, riloasa multumesc pentru sfaturi!!
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui georgeta72 spuneti-mi si mie, va rog. au inceput deja inscrierile pentru grupa pregatitoare? ca eu stiam de inscrieri in aprilie. iar ieri mi-a spus o vecina ca ea deja a depus cererea fetitei pentru grupa pregatitoare in urma cu o saptamana...sau a fost o cerere fictiva ca sa o aibe directoarea in vedere? si ce acte trebuiesc depuse la dosar? mai stiu ca putem inscrie copilul la mai multe scoli, printre care , obligatoriu si la cea de care apartinem cu locuinta. la cate scoli ii putem inscrie? 3-4 scoli? multumesc. |
Nu a inscris nimic vecina ta. Metodologia nu a aparut inca. S-a inceput pe ici pe colo un recensamant, la noi nu a venit nimeni inca. Dar deocamdata orice "inscriere" facuta acum nu are baza legala.
Cat priveste inscrierea la mai multe scoli, nici asta nu se stie inca, anul trecut asta nu a fost permis prin cele 4 etape de inscriere. Anul asta s-a spus ca se renunta la etape dar nu s-a spus nimic despre practica inscrierilor multiple.
bebe1 spune:
citat din mesajul lui georgeta72 spuneti-mi si mie, va rog. au inceput deja inscrierile pentru grupa pregatitoare? ca eu stiam de inscrieri in aprilie. iar ieri mi-a spus o vecina ca ea deja a depus cererea fetitei pentru grupa pregatitoare in urma cu o saptamana...sau a fost o cerere fictiva ca sa o aibe directoarea in vedere? si ce acte trebuiesc depuse la dosar? mai stiu ca putem inscrie copilul la mai multe scoli, printre care , obligatoriu si la cea de care apartinem cu locuinta. la cate scoli ii putem inscrie? 3-4 scoli? multumesc. |
NU au inceput inscrierile.
Vecina ta a depus doar o CERERE, in ideea in care va avea (poate) prioritate la inscrierile oficiale (care nu se stie exact cand incep).
bebe1 spune:
citat din mesajul lui EliaElia La noi a venit o dna profesoara de la scoala de care apartinem, anul trecut nu a venit nimeni. Nu stiu daca fac recensamantul pentru a calcula nr. de clase zero, nu ne-a intrebat daca ne-am gandit sa mergem la scoala in toamna - suntem din categoria care poate merge cu evaluare. Iar la cei foarte mici(ca a recenzat si un bebe), se pot schimba multe, unii locuiesc cu chirie, pot pleca din cartier pana fac 6 ani. |
La noi anul trecut au venit cu recensamantul, in etapa care fusese comunicata de catre minister, anul asta nimic, asteptam insa metodologia.
claujro spune:
citat din mesajul lui orchis Vor avea o clasa pregatitoare anul asta si poate acolo il voi inscrie; |
Gifted Education nu e o scoala in adevaratul sens al cuvantului. Ei fac niste cursuri de teatru, dezvoltare personala, dezvoltarea unor abilitati, educatie nonformala. Si sunt cu bani.
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bebe1
NU au inceput inscrierile. Vecina ta a depus doar o CERERE, in ideea in care va avea (poate) prioritate la inscrierile oficiale (care nu se stie exact cand incep). |
Nu va avea nicio prioritate