Clasa pregatitoare 2013-2014 (2)
Raspunsuri - Pagina 11
anushka spune:
Pentru Orchis:
Ia legatura cu dl profesor Florian Colceag de la Irsca Gifted Education.Este specializat in educarea copiilor supradotati,au un centru de excelenta pentru supradotati in Militari la scoala 117,pot testa copilul,poti participa la tabere cu asemenea copii,(anul trecut a fost la Fagaras,anul acesta la o scoala particulara din Bucuresti),te va invata cum sa-l ajuti sa nu se piarda pentru ca din pacate un procent f mare dintre supradotati se pierd.Tocmai a fost luni,la sala Dalles prima Gala a Copiilor Supradotati la care din pacate au participat doar pana in zece invitati in afara de parinti si nu presa,nu televiziune.Dl Colceag se lupta de 20 de an cu guvernantii si abia in 2007 a reusit sa-i convinga sa scoata o lege pentru educatia copiilor cu abilitati inalte,lege care din pacate nu sa aplica.Au dreptul sa faca 2 clase intr-una daca pot,dar nu clasele de trecere(1,4,7.
monicabo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fiona67 Ultima declaratie a lui Pricopie. Inca se mai lucreaza la metodologia aia, nu-mi vine sa cred... http://www.cotidianul.ro/ministru-procedurile-de-inscriere-in-clasa-pregatitoare-vor-fi-simplificate-207621/ |
Pai are dreptate omul, anul trecut a fost bataie de joc cu inscrierile in sapte zeci de mii de etape. Practic prin toate manevrele de le-au facut, au vrut sa descurajeze lumea sa se inscrie la alta scoala decat aia de care apartine, ceea ce mi se pare un abuz. Daca toate scolile ar fi la acelasi nivel, n-ar fi mare tragedie, dar in realitate, nu-i chiar asa... Si atunci, daca ai ghinion si apartii de o scoala proasta, sau mai "rau famata"? E un abuz sa te oblige, sau sa-ti forteze mana sa te duci fix acolo...
fiona67 spune:
Monica, si tu crezi ca actuala metodologie iti va permite sa inscrii copilul la scoala pe care o vrei?!
Fedorca a declarat ca circumscriptiile se mentin, dar exista posibilitatea ca parintele sa-si inscrie copilul la o alta scoala iar decizia nu o va lua directoarea scolii ci un Consiliu din care vor face parte si reprezentanti ai primariilor.
Tie iti suna asta a simplificare?!
In plus, singura modificare demna de luat in seama este inlocuirea celor 4 etape de inscriere cu una singura.In rest se pastreaza liniile trasate de actele normative ale lui Funeriu.
Singura modificare pe care pot s-o faca este introducerea explicita in metodologie a obligativitatii de a inscrie copilul doar la adresa din buletin. Adica, adio viza de flotant! Si bun venit Consiliu format din x+y+z care va decide daca se accepta dosare din alte circumscriptii, adica de la o statie de tramvai distanta...
fiona67 spune:
Uite si declaratia lui Fedorca. Pana acum niciun oficial din minister n-a contrazis ce-a spus el, avem doar o decalare de o luna de la data anuntata initial.
http://www.gandul.info/news/se-schimba-modalitatea-de-inscriere-in-clasa-pregatitoare-in-2013-ce-este-nou-explicatiile-ministerului-educatiei-10346735
monicabo spune:
Hai ca am citit. MI se pare normal sa existe o singura etapa, si sa aibe prioritate cei arondati scolii. Dar sa nu se mai puna piedici celorlalti.
Zice Funeriu ca etapele puse de el anul trecut au eliminat coruptia si fiecare a putut sa se inscrie la scoala dorita... Hai sa fim seriosi... a elimintat sa zic eu ce... poate doar a mutat-o dintr-o parte in alta... atatea vize de flotant fictive, divorturi, copii declarati cu probleme doar ca sa indeplineasca un criteriu... Pai asta e criteriu, daca provii din parinti divortati ai prioritate in fata unuia de are parintii inca impreuna? Ce are una cu alta?? Copiii sunt copii, sunt egali, indiferent ce au facut parintii, daca s-au mai inteles sau nu... Asa ca hai sa divortam sa fim in trend.. era o aberatie.
O alta aberatie a fostei moetdologii de inscriere: familii ce aveau deja un copil la o scoala de care nu apartineau. Au vrut sa-si dea si celalalt copil tot acolo, normal. NU ca nu se poate, ca asteptati cu stress pana in etapa 4... Criteriul cu frate in scoala era dupa cel cu parinti divortati sau rude cadru didactice. Si te trezeai cu un copil la o scoala , cu altul la o alta scoala... pai e normal asa? Alta aberatie...
Pana la urma, sa trecem la treburi mai serioase si mai concrete: care este pana la urma calendarul inscrerilor? Ca au zis luna martie... dar asa fara nici o data...
poohy spune:
Mie una nu mi se pare ca se putea face altceva. Si da, mi se pare mai cinstita metoda cu etapele decat cea cu plicurile. Ca s-au gasit usite si aici e alta problema (si asta a facut problematica inscrierea copiilor cu alta adresa de domiciuliu).
Niciodata, cu nici un fel de metodologie, nu o sa poata toti sa isi inscrie copiii la orice scoala vor.
monicabo spune:
Este adevarat ca peste tot se gasesc "usi si portite", si nici o metodologie nu este perfecta. Si ca vor fi si nemultumiti, caci nu isi pot toti inscrie copiii unde vor.
Insa mi s-ar perea cinsit sa nu fie o problema sa te inscrii (ma rog, copilul) la o scoala de care nu apartii, dar este situata in zona in care locuiesti. Ca stii cum e, scoli in zona casei pot si 3-4, dar numai la una sa esti arondat. E, la una din alea 3-4 sa poti intra fara probleme, ca conteze ca locuiesti zona. Daca Doamne fere, scoala de care apartii e f slab cotata... Nu sa te duci la mama naibii in alt cartier...
poohy spune:
Deci tu vrei un alt criteriu, nu ca au o problema etapele. Si mie mi s-ar parea normal ce zici, sa intre apropierea de casa la departajare. Stiu ca "apropierea" de domiciuliul bunicilor era un criteriu pentru multe scoli, si nu am inteles de ce "apropierea" de domiciliul propriu nu era un criteriu.
Eu am 4 scoli la distanta aproximativ egale (2-300m diferenta maxim). Am ales-o pe cea din circumscriptie ca s-a nimerit sa fie mai bine.
Oricum, si pe vechea metodologie, si pe cea de anul trecut, si probabil si pe cea de anul asta, apropierea de casa nu cred sa conteze.
ruxandra_sb spune:
Nu te duci la mama naibii in alt cartier, ci te poti muta in alt cartier.
Aceasta modalitate, cu scoala de circumscriptie, poate fi o varianta mai corecta&transparenta de inscrierea intr-o scoala publica. Prin alte parti atunci cand iti cauti o locuinta ai in vedere si scolile din zona. Si de multe ori se schimba locuinta pt a accede la o scoala mai buna.
De ex, in UK prietenii nostri si-au cumparat casa.. bb nu are nici 3 luni; dar scolile din zona au fost un criteriu important. De asemenea prietenii din Canada au tinut cont de acest aspect inca de cand erau copiii la gradinita.