Cernobil - s-a prabusit o parte de acoperis

Cernobil - s-a prabusit o parte de acoperis | Autor: ralcat

Link direct la acest mesaj

Am citit azi stirile ca la Cernobil s-a prabusit o parte din acoperisul centralei. Am avut instant nodul in stomac gandindu-ma la posibilele consecinte, recunosc, chiar inainte de a termina de citit tot articolul.
Se pare ca din cauza greutatii zapezii, o parte din acoperisul centralei construit dupa accidentul din 1986 s-a prabusit. Si acum, pentru mine apar semnele de intrebare: un articol zice ca acoperisul e parte din sarcofagul de protectie, altul ca nu .... Se citeaza numai cu "it said", nu sunt citate persoane responsabile care sa declare ca nivelul radiatiilor nu a crescut, ca nu e nici un pericol ... just it said ...
Si asta ma face sa-mi amintesc ca nici in 1986 "nu a fost nici un pericol pentru populatie" ... si nici accidentul nu a fost recunoscut, pana nu l-a denuntat occidentul.
Oare pe unde e adevarul ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Nu ma incred f mult in ceea ce spun cei de acolo (tocmai din cauza trecutului), dar si la noi si in tarile vecine se controleaza nivelul radiatiilor. Nu cred ca ar ascunde toti.

Cred.
Sper :)

Oricum, cu ocazia asta am citit ca se construieste un nou acoperis, peste fostul. Ceea ce e f bine pt. ca tot citisem ca are fisuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

www.lefigaro.fr/sciences/2013/02/13/01008-20130213ARTFIG00432-effondrement-d-un-toit-de-la-centrale-de-tchernobyl.php" target="_blank">Mai precis, s-a prabusit o parte a acoperisului salii turbinelor.
Sarcofagul nu-i afectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Dar tin situatia sub observatie.....mai doamne fereste sa se intample ceva acolo....

Mergi la inceput