Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (14)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

saru'mana de raspunsuri, imi fac sperante ca-i va lua din degetel!

KYTANA:am scris mai devreme , o iau pe aratura...
sotul e racit si are febras, dra mare tuseste si e mucioasa, eu sunt zob de oboseala si griji pt pitica, dra mica stranuta si e maraita rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_Luca spune:

Multumesc de primire si de sugestia cu cele 10 mesaje, incerc sa fac asa.

Va dau si eu datele:

06.10 - Luca Alexandru - cezariana la 38s/ 2320 g / 47 cm / APGAR 9

Si pentru tabel:
1 luna: 3,48 kg, 52 cm
2 luni: 4,35 kg, 57 cm
3 luni: 4,76 kg, 62 cm
4 luni: 5,29 kg, 64 cm

Mergi la inceput

Stela, noi ar trebui sa facem o medie cu mancarea si somnul si ar fi perfect la amandoi .
Stiu ca media e de 750, dar el vad ca tine la silueta si mananca atat cat sa se mentina, foarte putin in plus. Asa ca medie, calculat cu 750g puse in greutate pe luna iese ok, ca a pus bine in primele doua luni.

Legat de varsat, la el este ceva foarte rar, sa zic ca s-a intamplat de doua ori pe luna si atunci regurgitat putin doar. Si acum a fost foarte putin. Si eu eram hotarata sa o sun pe pediatra a doua zi daca se repeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

of mami.ilinca poate reusesti si tu sa te odihnesti putin. Multa sanatate papuselelor si tie putere sa rezisti pe baricade!

Mergi la inceput

Mami.Ilinca, iti zic cum a fost la noi cu analizele, ca Luca a avut intr-adevar lipsa de fier. Prima data i-am facut la o luna la maternitate si acolo i-au luat din vena, din vreo doua locuri, pana a reusit. Noroc ca ne-au scos afara si nu l-am vazut, dar l-am auzit cum plangea saracutul. A iesit lipsa de fier, neonatoloaga lui a zis ca nu e nevoie sa-i dam fier, ca si-asa nu asimileaza asa micut, pediatra dimpotriva, e foarte important. Am ales sa-i dam, am zis ca e mai sigur.

De atunci, i-am repetat de doua ori hemoleucograma la spitalul de copii si i-am luat din degetut. A doua oara nu a plans deloc. Rezultatele au fost bune, mai mergem saptamana viitoare sa vedem.

La Bioclilinica (banuiesc ca e si in Bucuresti) iau doar din vena, iar la Synevo am inteles ca din deget.

Cat m-am intins

Mergi la inceput

Tot legat de fier, din ce ai scris acolo Gabi, la noi e prezenta doar problema greutatii. Dar ma cam indoiesc ca asta e motivul, pentru ca in primele doua luni cand carenta era mai mare (si avea si icter prelungit) a pus bine pe el, abia de la 2 luni a inceput.. si nu as vrea sa spun vreo prostie, dar a cam coincis cu vaccinul de 2 luni.

Probleme de la fier nu a avut, nu s-a constipat. Sper sa terminam totusi odata cu el, ca ia de 4 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Buna seara,
Astazi nu am deschis deloc comp pana acum seara cand am citit in fuga ca sa ma pun la curent cu ce ati scris. Am avut o zi plina, am fost cu ANa la un concurs la Botosani si m-am umplut de nervi.. Acum doi ani cand am mai fost mi-am promis ca nu ma mai duc dar na, am zis ca mai incerc o data. Stilul romanesc, cine are pile ia locul I chiar daca nu merita , cine nu, mai pe la coada . Nu am avut pretentia sa ia Ana locul I, ca a gresit putin, nu s-a facut de rusine, a fost chiar bine. Ce m-a enervat pe mine si pe altii a fost ca o fetita care a gresit VIZIBIL (ii sufla profa din public notele ca se blocase) a luat locul I Nu am nimic cu copilul, ca ea nu are nici o vina (chiar era socata ca a luat locul I) dar parintii si profesorii sunt de groaza. In fine, ma bucur ca Ana nu a suferit delooooc, ea se distra de situatie si asa e cel mai bine. Mi-a parut rau de o fetita care a cantat foarte frumos, corect, tehnic si a luat locul III . Treaba romaneasca.

Sa revin la ale noastre. Am sa scriu pe scurt din ce imi amintesc si maine reiau cititul si raspund unde e cazul.

Paul a facut analize din vena la 3,5 luni (la internare) in conditiile in care era deshidratat dar asistenta a fost foooarte atenta si profesionista si i-a gasit din prima vena, nu a fost nevoie de mai multe incercari. Mi-a si spus ca nu e sigura ca poate din prima dar a reusit, pe mine nu m-a lasat sa stau in cabinet ca sa nu lesin de mila dar pana la urma m-a chemat sa o ajut ca nu faceau fata ea cu infirmiera la cat se zbatea Paul. Chiar cu ea am vorbit si a venit si acasa si i-a facut restul injectiilor.

Anaomaria, sper sa treaca problemuta cu sanul, of, e asa greu uneori alaptatul asta .

Simona, bine ai venit printre noi .

Papelusca, parca mi-am salvat ghidul pe care ni l-ai mai dat o data, am sa ma uit in weekend peste el.

Alina_loca si Alive, pe unde sunteti?

Booob, ne este dor de tine si de Irisica grisinica.

Mirabela, cum mai e Calin cu tuseam, vezi ceva imbunatatiri?

Stella, vezi ca poate si Matei sa doarma legat? Doar ca uneori nu are cheg .

Paul a papat, dadea semne ca adoarme si l-am pus in patut numai ca a inceput sa scuipe intr-un fel anume, face ca o masina si ii place asa ca face din ce in ce mai tare. Acum sta cu taicasu in pat langa mine si se uita amandoi la meci, deja e barbat . Marcel i-a zis "hai cu tata ca sunt 2 meciuri in seara asta".

Cam atat imi amintesc, mai revin dimineata.

Va puuup si va doresc Noapte buna!

PS Daria cand se culca imi ureaza "noapte neagra" adica sa dorm, sa nu fac noapte alba .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Mami_ilinca, draga de tine, te puuupam si iti tinem pumnii sa te odihnesti si sa fii tu tare si pentru ceilalti. Off, de s-ar termina cu virozele astea odata ca m-am saturat. Si ANa e racita cobza si e asa de greu sa o tin la distanta de Paul. Muuulta sanatate si somn usor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alive spune:

Buna fetelor! E 21.30 si amandoi baietii dorm deja! Sa fie oare cadou de valentine's? Daca nu imi legam trompele, nici nu mai sarbatoream, ca dupa bucuria de anul trecut, ne-am ales cu Iustin! (Bine, ne gandeam sa mai facem un bebe, dar se pare ca el a fost mai hotarat decat noi). Azi a implinit puiutul nostru un an de la conceptie, dragul de el!

Sper ca ati avut o zi frumoasa! Va doresc o noapte buna, linistita si odihnitoare!

Mergi la inceput

Legat de suc, dr. a zis sa-i dau pentru aportul de vitamine, intre masa de dimineata si pranz, nu pentru a inlocui o masa. A zis sa-i dau de morcov pana ajungem la 30 ml, apoi mar la fel si apoi combinat pana la 60 ml - asta mi se pare cam mult totusi. Nu o sa ajungem prea repede la asa cantitati, nu ma grabesc. A, si asta nu e diversificare ... sigur ca da.
Cu cerealele la fel, o sa o luam incetisor. O sa ii iau simple sa ii fac cu lm.

Mergi la inceput