Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (5)
Raspunsuri - Pagina 15
ely_c spune:
Buna dimineata!
Va multumesc pentru primirea facuta
UM 23.12.2012
DPN 29.09.2013
Sa aveti o zi superba!
pastilutza spune:
buna tuturor,
Asa cum am promis, aseara mi-am cumparat cremvusti si i-am mancat fierti :). Yami, yami.
Mihaelafalt- ce ma bucur ca bebe e sanatos si voios. Marisor, nu gluma!! :)
Elutza82- m-ai uimit cu ideea ta geniala :) Sunt sigura ca toata familia o sa se bucure pentru voi.
Danyce- ai o familie de nota 11 :)
Eu sunt un pic panicata intrucat am fost aseara sa -mi vada doctorul rezultatele de secretie si pe langa infectia cu gardnerella pe care am stiut sa o recunosc singura in buletinul de analize, mi-a mai aratat si infectie cu ureaplasma urealyticum si mycroplasma hominis.
mycoplasma/Ureaplasma poate determina la femeia insarcinata corioamniotita(infectia corionului si a amnosului), fiind implicata in etiologia avortului spontan, a nasterilor premature precum si a unor infectii neonatale mai ales la prematuri (septicemii, pneumonii, meningite, pericardite etc.).
Insa tratament pot lua abia dupa saptamana 13, intrucat atunci exista riscul mai mic ca bebelusul sa fie afectat de antibiotic.
Tratamentul este pe baza de antibiotic si ovule.
Acum stau ca pe ace si imi fac o mie de griji.
am tot rasolit internetul si parerile sunt impartite cu privire la afectiunile pe care le pot da aceste mici bacterii ureaplasma si mycroplasma. Am citit undeva ca in State de exemplu nici nu se fac teste pentru astfel de bacteriute.
offf.....vineri merg sa aflu si opinia unui al doilea medic. Abia astept.
danyce spune:
Hey, Virgo, nu-s deloc moldoveanca, ci morosanca 100%:) In Sighetul Marmatiei m-am nascut si acolo am crescut, in Cluj am studiat si apoi am zburat direct la Olandika:) De 10 ani jumate locuiesc in Doetinchem si lucrez chiar langa punctul de frontiera cu Nemtia, 's-Heeerenberg.
Pe bune ca eu pasat am mancat doar pe cand eram copil, de atunci nu m-am mai intalnit cu asa ceva, dar din intamplare pomenii cumnata-mea de asta inainte de a se urca in avion si am rugat-o sa faca o tura pe la magazin mai intai.
A propos de listuta de pe prima pagina, am uitat sa-mi dau data de nastere: 27-02-1979.
Daniela Veuger 8+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
danyce spune:
Pastilutza, imi pare rau de bacteriuta descoperita si de grijile pe care imi inchipui ca e imposibil sa nu ti le faci. In NL nu se fac nici pe departe atatea analize ca in Romania. Tocmai de aceeas, eu incerc sa ma feresc de infectii urinare in perioada asta (ma comport preventiv:)) , acordand o atentie maxima igienei intime si mi-am luat tot felul de geluri si lotiuni speciale. Sunt mai sensibila din acest punct de vedere, in trecut am dezvoltat pana si o infectie de rinichi de la o infectie urinara netratata corespunzator la timp (in NL tare greu se prescriu antibiotice de exemplu). In ceea ce te priveste pe tine, cred ca e bine pentru linistea ta sa ceri o second opinion. Succes si incearca sa gandesti pozitiv! Totul se va termina cu bine!
Daniela Veuger 8+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
salome10 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pastilutza buna tuturor, Asa cum am promis, aseara mi-am cumparat cremvusti si i-am mancat fierti :). Yami, yami. Mihaelafalt- ce ma bucur ca bebe e sanatos si voios. Marisor, nu gluma!! :) Elutza82- m-ai uimit cu ideea ta geniala :) Sunt sigura ca toata familia o sa se bucure pentru voi. Danyce- ai o familie de nota 11 :) Eu sunt un pic panicata intrucat am fost aseara sa -mi vada doctorul rezultatele de secretie si pe langa infectia cu gardnerella pe care am stiut sa o recunosc singura in buletinul de analize, mi-a mai aratat si infectie cu ureaplasma urealyticum si mycroplasma hominis. mycoplasma/Ureaplasma poate determina la femeia insarcinata corioamniotita(infectia corionului si a amnosului), fiind implicata in etiologia avortului spontan, a nasterilor premature precum si a unor infectii neonatale mai ales la prematuri (septicemii, pneumonii, meningite, pericardite etc.). Insa tratament pot lua abia dupa saptamana 13, intrucat atunci exista riscul mai mic ca bebelusul sa fie afectat de antibiotic. Tratamentul este pe baza de antibiotic si ovule. Acum stau ca pe ace si imi fac o mie de griji. am tot rasolit internetul si parerile sunt impartite cu privire la afectiunile pe care le pot da aceste mici bacterii ureaplasma si mycroplasma. Am citit undeva ca in State de exemplu nici nu se fac teste pentru astfel de bacteriute. offf.....vineri merg sa aflu si opinia unui al doilea medic. Abia astept. |
Si mie mi s a descoperit dar doar gardnerella de care ma asigurat doctorita ca nu dauneaza sarcinii momentan, dar din saptamana 13 imi va da si mie tratament cu antibiotice cred. Asa ca trebuie sa ne rugam Lui Dumnezeu sa fie bine si asa va fi sa vezi.
virgo spune:
am tot rasolit internetul si parerile sunt impartite cu privire la afectiunile pe care le pot da aceste mici bacterii ureaplasma si mycroplasma. Am citit undeva ca in State de exemplu nici nu se fac teste pentru astfel de bacteriute. offf.....vineri merg sa aflu si opinia unui al doilea medic. Abia astept. |
Stai tu cuminte ca in NL nu se ia nici o lama pe tot parcursul sarcinii. Mi se pare exagerata multimea de teste si testulete si presupuse riscuri. Si uite-asa ajungem sa bagam in noi medicamente cand n-ar trebui sa luam nici paracetamol. Sa se invete cel mic de timpuriu cu farmacia.
Mami de Matei Cazimir
pastilutza spune:
Ca sa schimb atmosfera, pofta de azi va fi :
MERE COAPTE!!!!
Abia astept sa ajung acasa!
Voi ce idei mai aveti?
virgo spune:
citat din mesajul lui pastilutza Ca sa schimb atmosfera, pofta de azi va fi : MERE COAPTE!!!! Abia astept sa ajung acasa! Voi ce idei mai aveti? |
Eu poftesc zilnic la sushi, dar daca ar fi sa-mi iau in fiecare zi as da faliment ...
Mami de Matei Cazimir
mina spune:
Bine v-am gasit, Doamnelor!
Ma inscriu si eu in clubul vostru fiindca in septembrie (dpn 18) o sa mai fac o fecioara pe langa Vizigotul de acasa.
V-am tot citit si dat tarcoale pana acum si m-am conversat pe private cu Danyce care mi-a fost colega la odiseea celor mari. Culmea e ca inca dinainte de a va citi am botezat noul membru al familiei Samburici. Ca sa vezi coincidenta....
Ce sa va mai spun asa, de deschidere....Am 9 saptamani, implinite azi. Saptamana trecuta am fost la eco (joi) si minunea avea apx 2 cm si totul era f ok. Am tendinta sa fiu un pic mai paranoica decat la prima sarcina, dar incerc sa inlatur rapid toate gandurile negre fiindca eu cred ca gandirea pozitiva ajuta f mult.
Pana acum se pare ca duc sarcina destul de ok, nu am greturi in adevaratul sens al cuvantului. Am, insa, niste stari de rau de la stomac, cu usoare dureri, senzatie de lesin si valuri de caldura care fie imi trec de la sine in cateva minute, fie se prelungesc si trebuie sa mananc un pic ca sa imi revin. Ocazional ma apuca direct tremuriciul de foame, probabil imi scade glicemia.
Sunt pe utrogestan pana in saptamana 16 si iau feroglobin pt fier/acid folic/vit b12. Initial luam Elevit Pronatal dar, pe langa ca-mi dadea o pofta de mancare iesita din comun, aveam si o stare de moleseala extrema, o tineam intre greata ca mi-e foame si greata c-am mancat iar dupa masa ma intindeam pe jos de moleseala. Cu Feroglobinul asta vad ca e mult mai bine.
Si ca sa ma laud ca mi-s mandra de mine, ieri ne-am intors dintr-un city break de 3 zile in Florenta unde am mers pe jos la greu, n-am iertat niciun obiectiv turistic (mai putin urcusurile in turnuri) si am rezistat poate mai bine ca nainte sa fiu gravida . I-am pus sotului in vedere ca mai vreau sa vad macar o data Italia sau Spania inainte sa devina burta prea mare....Na, acuma am si pretentii....
Una peste alta suntem extrem de fericiti ca in sfarsit devenim 4, fiindca asteptam sarcina asta de vreo 4 ani si tare a fost greu, a venit exact cand ma impacasem cu ideea ca asta e, viata mi-a dat un singur copil.
Matei de delirant de fericit ca in sfarsit ii vine fratiorul/surioara, are grija de mine si pune o multime de intrebari...pana cand nasc cred ca va sti la fel de mult ca mine despre perioada sarcinii . Insa e suficient de mare incat sa nu-l mai pot vraji cu eufemisme si cred ca data totul i se explica pe intelesul lui, va fi foarte bine. Azi m-a intrebat daca bebe se plictiseste in burta, ca el AR MURI de plictiseala.....
Na, ca m-am intins ca o zi de post.... Inca o data bine v-am gasit si mai revin! Acu ma duc sa vad daca imi pot modifica semnatura.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it