Scoala altfel
Suntem in clasa 1 si ne pregatim pentru saptamana altfel, cea de dinaintea vacantei. Ceva sugestii din experienta anului trecut? Unde putem merge cu copiii, preferabil in Bucuresti (in excursii vor merge probabil din mai, cand va fi mai cald)dar nu la muzee. Referitor la muzee invatatoarea ne-a spus ca va fi inghesuiala mare, multe scoli din provincie urmand sa vina in saptamana respectiva sa viziteze muzeele din Bucuresti. Aveti ceva link-uri /info pentru vizite la diverse fabrici (ciocolata/paine etc), smurd?
Raspunsuri
Anka74 spune:
Oriunde veti merge va fi aglomerat!
Noi am vizitat Antipa anul trecut...era aglomeratie cum era cand se deschidea Hala Obor, pe vremuri! La Muzeul Satului, la fel...plus ca majoritatea casutelor erau inchise, sa nu strice vizitatorii ceva!
Am stat la coada sa plimbam copii cu vaporasul de nu iti poti imagina!
Pana la urma ne-am relaxat pe o pajiste in Herastrau, am mancat inghetata si am rasuflat usurati ca n-am pierdut pe nimeni. Copiilor le-a placut tare mult, mie nu si nu as mai vrea repetata experienta.
Anul asta ne-am propus sa fim statici iar daca plecam sa plecam in afara orasului...unde, nu ne-am hotarat inca...ca cica s-a vizitat tot ce era de vizitat prin imprejurimi (de catre copii impreuna cu parintii) - Salina, Bran, Curtea de Arges, Vidraru, cetatea Targoviste....Vulcanii noroiosi...pe mine m-au pierdut cand s-a pronuntat cavantul Salina...eu deja vedeam autocarele oprite in parcare si coooooada la lift!
fran spune:
La muzeul satului ne-a zis si noua invatatoarea ca a rasuflat usurata ca nu s-a pierdut nimeni. De aceea doream sa evitam muzeele...
anya spune:
Poate la un teatru - daca se iau biletele din timp, ca mai mult decat capacitatea salii nu au cum sa bage.
Nu prea poti sti cum va fi vremea. Ar merge o iesire la iarba verde. Un loc in care sa alerge, sa se joace cu mingea, sa faca "cunostinte despre natura" ...in natura.
O intrecere sportiva intre clase. Sa zicem ca baietii vor fotbal (poate fi baschet sau altceva)- organizate meciuri intre echipele claselor 1. Facute diplome de participare pt toata lumea si evident diploma de locul 1, 2, 3 care sa se puna si in clasa. Fetitele pot juca baschet sau fac concurs de sarit coarda...
Carnaval - isi pregatesc copiii costume si invata cateva cuvinte despre personajul pe care l-au ales. Luati un suc si un fursec.
anya spune:
M-am mai gandit la ceva. Luati legatura cu un club sportiv si cred ca puteti gasi unul dispus sa primeasca copiii in vizita, sa faca cu ei un antrenament sau chiar o lectie demo.
Sa zicem ca alegeti ca sport inotul. In ziua respectiva, la ora stabilita - intalnirea la bazinul "x". Se intra cu copiii echipati (adica slip, papuci, halat) la bazin. Se formeaza doua grupe - avansati si incepatori si antrenorii clubului fac o lectie de inot (poate ceva mai distractiva ca una standard). Poate sa existe si un cost al orei sau chiar gratis - in ideea ca unii copii vor dori sa continue acolo si clubul va castiga promovandu-se. O varianta mai simpla ar fi karate-le - un sensei (antrenor) vine la scoala, in sala de sport si ii ajuta la o prima lectie de karate. Ca sa fie mai interesant ar trebui sa ia si cativa copii care stiu deja, sa faca o mica demonstratie.
Sunt sigura ca la voi in clasa exista copii care fac sport in particular. Poate prin intermediul lor luati legatura cu un club.
Lali spune:
La fabrica de ciocolata ? Ai nostri au fost la Heidi si a fost super. Intra pe site-ul lor si au acolo toate informatiile.
boticelina spune:
anya ce idee super cu lectia demonstrativa de sport. Eu deja am pus mana pe telefon si am sunat la o piscina recent deschisa, apropiata ca locatie de gradinita si le-am propus sa venim la o ora demonstrativa. Am luat-o din oala pe domnisoara care mi-a raspuns, a trebuit chiar sa-i explic ce inseamna "Scoala Altfel" Luni imi da raspunsul, dupa ce vorbeste cu managerul.
Noi la gradi vom avea asa: vizita la Muzeul Marinei, vizita la Delfinariu+microrezervatie, vizita la fabrica de paine si biscuiti Dobrogea (de unde anul trecut au venit cu traistele pline cu eugenii, bucurie mare pe capul lor), sper sa-mi iasa pasentele cu lectia de inot si o excursie de-o zi la Tulcea la Acvariul cu tuburi si diorame super faine.
anya spune:
S-ar putea sa ai parinti reticenti la faza cu inotul, dar pot veni si ei sa isi imbrace/dezbrace copiii si dava vorbesti cu managerul scoate-i in evidenta sa fie cineva care sa spuna doua vorbe copiilor/parintilor, sa le dea niste pliante, sa se promoveze.
boticelina spune:
anya sunt convinsa ca vor fi parinti care nu-si vor aduce copiii la inot, ori ca sunt copiii "sensibili", sau pentru ca li se uda parul si cine-i usuca... i-am si zis doamnei ca nu vom fi mai mult de 15 (din 24 inscrisi in grupa), dar cine nu vrea sa participe ramane la gradinita la joaca in curte, avem curte mare, deci nu va fi o problema, zic eu.
Nici in excursia de la Tulcea nu cred ca va veni multa lume, noi suntem 50 de copii in gradinita si mai mult de 30 de participanti (adulti+copii) nu cred ca vor fi. Unii nu-i vor trimite de teama, altii din motive financiare, dar mie mi-ar placea sa mearga fi-mea pt ca majoritatea colegilor ei vor pleca la scoala si inca nu au iesit nicaieri la plimbare organizat, cu totii.
Doamne, ce-am mai iubit eu taberele si excursiile din copilarie (chiar si munca patriotica sau defilarile de 23 august, unde mama imi lua scutire si io tot ma duceam)
Anuska22 spune:
Putem sa va impartasim si noi din experienta noastra de anul trecut : o vizita la o ferma de animale, cu masa, framantat de painica,hranit animalele, jocuri, un atelier de quilling la scoala intr-una din zile ,iar in alta teatru ...
Indiferent ce alegere veti face, copiii se vor simti bine si se vor distra, pentru ca va fi ... "altfel" !
fran spune:
Lali- fabrica de ciocolata Heidi, adica Chocoworld?
I-am gasit pe Internet dar nu primesc decat grupe de maxim 10 copii. Sunt 28 de copii in clasa, inseamna sa formam 3 grupe si sa se astepte unii pe altii, iar un atelier dureaza 1 ora...Sau era vorba de alta fabrica?
Anuska22- la ce ferma ati fost?
Cu clubul de inot e buna ideea, dar la noi in scoala isi face propaganda la greu un anumit club de inot, daca vrem la inot clar vom fi directionati acolo. Iar copiii care vor inot oricum merg deja acolo.
Karate si dansuri se fac ca optionale in scoala. Ramane varianta cu concursuri intre clase si eventual carnaval...Dar au voie carnaval? Ca am inteles ca trebuie sa fie o actiune din care copiii sa invete ceva :), asa s-a exprimat doamna, "nu sa mergem la Mcdonalds".