ginecolog tanar si "deschis" la minte
Din pacate sunt nevoita sa caut intr-o mare de medici care sunt prea ocupati sa faca bani, au prea multi pacienti ca sa-si faca realmente timp pentru ei sau care nu sunt suficienti pregatiti, sau poate nu in timp cu vremurile.
Am nevoie de un ginecolog tanar, care sa citeasca constant si sa fie la curent cu noutatile, deoarece ma pregatesc pentru o sarcina care s-ar putea sa fie cu probleme. Ma refer la anxietate, atacuri de panica si insomnii. NU functioneaza metodele naturiste, homeopate, acupunctura, vraci si vointa. Le-am incercat. Am nevoie de un medic competent care sa fie in stare sa-mi spuna ce medicatie as putea lua daca va fi nevoie. Pana acum n-am gasit nici unul. Sunt din Bucuresti si am fost la nenumarati, inclusiv renumiti.N-au timp, nici chef sa-si bata capul cu persoane atipice sau sarcini care ar putea pune cea mai mica problema. Daca s-ar putea sa nu-i deranjezi cu nimic, ar fi perfect.
am ajuns la concluzia ca poate un medic mai putin faimos, insa totusi capabil si citit ar avea disponibilitatea necesara sa faca putin research si sa lucreze cu mine.
Asa ca vin si va intreb: stie cineva un medic tanar, competent si nu foarte cunoscut in bucuresti pe care l-ar recomanda? La pomul laudat nu vreau sa ma mai duc, m-am lamurit.
Va multumesc pentru eventuale raspunsuri. Va rog sa nu-mi dati sfaturi de cum as putea trata afectiunea inainte de a ramane insarcinata- -oricat de bine intentionate sunt- pt.ca am incercat si e dificil.
Raspunsuri
Adde2510 spune:
Tu cauti un eventual tratament psihiatric in sarcina (referitor la anxietate, atacuri de panica si insomnii)? Daca da, nu medicul ginecolog te poate ajuta... Tu ai nevoie de un medic psihiatru competent. Tratamentele astea sunt oricum pe termen lung si nu orice se administreaza in sarcina. Dar in functie de afectiunea de care suferi, se pot gasi solutii (corelate cu pshioterapie). Ma rog, nu sunt sigura ca am inteles ce vrei, dar daca asta e, ginecologul efectiv nu are cu ce sa te ajute. Macar insomnia va deveni (probabil) cea mai mica problema a ta, multe femei se plang de somnolenta pe timpul sarcinii. In speranta ca ti-am putut fi de folos
lavi02 spune:
Apropo de somn in sarcina: somnolenta e cam in primul trimestrul al sarcinii, in al doilea somnul e normal, in al treilea apar insomniile.
In rest de acord cu Adde: daca vrei sa iei tratament psihiatric trebuie sa ai un psihiatru f bun care a mai avut experienta cu gravide si stie ce medicamente merg in sarcina si care iti poate schimba tratamentul: daca nu merge tratamentul X, sa-ti dea tratamentul Y pentru afectiunea pe care o ai. Ginecologul nu orea te poti astepta sa stie tratamente alternative pentru alt domeniu decat al tau.
Poate o solutie ar fi psihoterapia? Sa gasesti afevarata cauza a problemelor tale, daca nu sunt de natura organica. Zi si eu, ca nu e specialitatea mea.
iarina spune:
Multmesc pentru raspunsuri. Am fost la medicul psihiatru si am pus la punct o schema de tratament, dar doar daca va fi nevoie. Asta inseamna ca poate de 2-3 ori pe saptamana voi lua o jumatate de pastila. Este o doamna extraordinara, a facut research, sunt destul de safe medicamentele astea 2 pe care se bazeaza ea DOAR la nevoie - s-ar putea sa nu fie cazul- si testele care s-au facut cu doze enorme nu au evidentiat riscuri majore.In plus unul dintre anxiolitice se da frecvent in Ro in riscurile de a pierde sarcina pentru a linsiti contractiile uterului.Insa dumneaei mi-a spus ca trebuie informat si ginecologul despre asta si e nevoie si de colaborarea/confirmarea lui. Practic ar trebui sa se lucreze in echipa psihiatru-ginecolog. Si aici ma lovesc eu de problema,am dat peste ginecologi care nici macar nu stiau sa claisfice medicamentele conform FDA, in sensul ca le puneau in clase diferite, totusi aveau pretentia ca stiu despre ce vorbesc.
Eu sper sa nu fie nevoie de medicatie si plec de la ideea ca o sa rabd, dar la cum imi stiu insomniile, se poate intampla orice.
Asa ca sunt in cautarea unui ginecolog care sa se uite peste schema de tratament propusa, repet la nevoie- si sa vedem cum mergem mai departe. Mi se pare normal ca medicul care iti urmareste sarcina sa stie despre alte eventuale tratamente pe care le faci.
Sper ca m-am facut mai inteleasa. Psihoterapie fac, deocamdata nu cu cine stie ce rezultate.
Marina spune:
Iarina, nu stiu sa-ti recomand un ginecolog dar ca sa te incurajez as vrea sa-ti spun ca in ultima parte a primei mele sarcini am suferit de insomnii cumplite, eram moarta de epuizare nu reuseam sa dorm nopti intregi. Dr mi-a prescris atunci diazepam cate jumatate de pastila si asa am dus-o vreo doua luni, nu luam zilnic doar cand nu mai puteam.
iarina spune:
Multumesc frumos Marina, Diazepam este si pe lista mea de urgenta, se da chiar in primele luni la gravidele cu risc de avort pentru a calma contractiile uterului.
irinabobe spune:
MIHAILESCU COSMIN, a fost rezidentul lui Ion Ionut, il gasesti la Sanador, este un dr cu care se poate discuta. Eu am fost la zeci de somitati care ma tratau pe banda...datorita lui am reusit sa raman insarcinata dupa 4 ani de incercari si esecuri.
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe MIHAILESCU COSMIN, a fost rezidentul lui Ion Ionut, il gasesti la Sanador, este un dr cu care se poate discuta. Eu am fost la zeci de somitati care ma tratau pe banda...datorita lui am reusit sa raman insarcinata dupa 4 ani de incercari si esecuri. mamica de Rares 21.02.2010 |
Am fost si eu la dr. Mihailescu la eco si intr-adevar e un medic tanar si nu e blazat / intepat ca multi dintre cei foarte cunoscuti. Mi-a fost si mie recomandat de cineva.