Pinguini, randunici, tavane si diete(2)
Raspunsuri - Pagina 20
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Da, io am scris despre holocaust. Nu mi se pare potrivit sa inveti despre holcaust pana ce nu ai abordat al doilea razboi mondial, putina psihologie, putina sociologie. Ca sa poti intelege despre ce a fost vorba. Daca vroiau istorie puteau alege Istoria monarhiei, Istoria minoritatilor, Istoria romilor, etc Dar nashparlia nu vroia tot istorie indiferent de ce fel. Iar din punctul meu de veder o materi optionala trebuie sa-l degajeze pe copil. Ce mama ma-sii n-ar putea fi optionale de sport, muzica, oratorie, geografie distractiva, poezie engleza/franceza... |
viviana, cred ca ezista posibilitatea de a avea mai multe optiuni din care sa-si aleaga ceva mai pozitiv.
stai de vorba cu prof. sau cu consilierul scolii.
pe aici,sunt mai multe optiuni decat spune la parinti...dar afla de ele numai parintii care sunt interesati.
michelle
michelle-usa spune:
pinguini si rindunici, am un "off" pe suflet si nu am cui sa-l spun...asa ca vi-l spun voua.
ma supara frate-meu asta, el are masina, e taximetrist si nu-l duce pe tata cu masina, nici daca il plateste.
asa ceva eu nu am pomenit!
treb sa se roage tata de el cu cerul si cu pamintul ca sa-l duca cand are nevoie la o distanza mai lunga sau unde treb sa mearga mult pe jos.iar tata are 76 de ani.
zilele atea s-a facut un an de cand a plecat mama si vroia tata sa se duca si la cimitir sa ii puna niste flori. desi il durea spatele si frate-meu stia asta, a treb sa ia tata autobuzul si apoi sa mearga vreo 2 km pe jos sa ajunga acolo. cum e posibil?!
de craciun frate-meu a vrut carne afumata , adica sa-i afume tata la tzara...dar a trebuit tata sa care carnea in spate vreo 10 kg pe dealuri...si sa stea vreo 4 zile in ger.
eu nu stiu ce sa fac, daca ii spun lui frate-meu ajung si ma cert cu el, daca nu-i spun imi sta pe creier si imi pare rau de tata ?
ani si ani de zile imi inghit supararea cu frate-meu si nu pot sa-i spun nimic...
cu el in general eu nu vorbesc decat de filme sau de Dumenzeu(mai incerc si eu marea cu degetu')...dar in general nu mai mult de 10 min pe luna...desi eu am nelimitat sa vb iar el are gratuit minute si nu ma suna niciodata...dar chiar niciodata de cand sunt in america.
ufff...ce sa mai spun, asta e!
michelle
buflea spune:
Michelle, imi pare rau ... dar nu mai exista alte taxiuri in orasul ala decat a fratelui tau ?
Eu l-as sfatui pe tatal tau sa apeleze la alte taxiuri iar fratelui i-as spune, cu voce neutra, deci nu ca repros, ca e nevoie de el si ca tatal e batran ...
Uite, acum ca vorbesti de relatia asta frate-sora, vreau sa te intreb, daca mereu ati fost asa "reci" unul cu altul ? Caci asta este marea mea teama in viitor ...ca copiii mei nu o sa fie apropiati, pentru ca acum, pur si simplu nu sunt. Nu stiu cum sa va explic, stiu ca e normal sa se mai calce pe nervi, dar feelingul meu de mama este ca nu o sa le cam pasa unul de altul ...de altfel nici acum nu le pasa decat daca nu au alta alternativa ...daca apare orice alt copil prin zona, nici nu se mai baga in seama, ce sa mai sper eu ca fiu-meu sa o protejeze pe sora-sa, sa o ia cu el prin baruri, sa-i aiba de grija ... vise, vise.
Eu sunt singura la parinti si nu stiu cum este, dar imi imaginam ca toti fratii trebuie sa ramana si sa se sprijine reciproc, caci asa am vazut eu la fratii si surorile parintilor mei ... dar stiu ca exista familii in care fratii nu numai ca nu se inteleg, dar se dusmanesc, nu vorbesc cu anii, se dau in judecata ...etc. Ma intreb daca relatiile astea asa de stricate la maturitate nu vin de fapt din ceva nativ, un fel de indiferenta din copilarie, pe care nimeni nu o poate corecta ...oare ?
viviana spune:
Nu are decat o ora de optional /saptamana.
Cumosc ceva, ceva din sistemul american la liceu. Fetita unor prieteni spunea ca are 5 sau 6 materii obligatorii dupa care inca 5-6 ore de optionale. Si avea de ales dintre vreo 10.
Michelle nu stiu ce sa zic de fratele tau. Chiar daca ai insista sa aiba mai mult grija de tatal vostru ar face-o?
Si tatal tau de ce il serveste daca el nu il ajuta? Da, stiu e tata.
Buflea, sa stii ca raceala asta intre frati nu apare neaparat in copilarie. Foarte des apare la maturitate dupa ce fiecare si-a ales partenerul de viata si cumnatii nu sunt compatabili.
Li se pare tot timpul ca ceilalti primesc mai mult.
Fratele tau te-a vizitat in America?
Ca daca el nu a facut-o in schimb tatal tau da, se poate si de aici sa iasa niste gelozii ceva.
kariguld spune:
astept cometa aia, ma multumesc si cu o bucatica numai sa vina.
bufleo, ce as face eu? as lua copilul cand e in toane bune si l-as pune sa-mi povesteasca cum a fost la scoala in ziua cu detentia. inainte i-as promite ca ii voi povesti, dupa, o intmplare din vremea cand eram eu la scoala. si desigur ca nu i-as da minusuri sau pedeapsa. exclus.
michelle, tatei i-as da bani de taxi. si fratelui i-as spune clar 'vrei sa avem o relatie buna? fa ceva in sensul asta. nu vrei, fii sanatos'
io-s mai pragmatica asa si nu ma aplec prea mult in fata fratilor mei.
mada, cum a fost la proces?
viviana spune:
Acuma chiar imi pun un film si ma duc sa adorm.
Sper ca Celcesfarrr sa nu mai tuseasca asa mult si tare.
Am ragusit si nu mai am voce.
Am supt cate ceva si sper sa-mi treaca.
Maine vine la fii-mea prietena ei cea mai buna. M-a rugat sa le fac salata de boeuf, sa le cumpar pui la rotisor si cartofi prajiti si apoi sa plecam de acasa.
michelle-usa spune:
nu vreau sa stric atmosferaasa ca voi fi pe scurt.
fratele meu e cu 10 ani mai mare. in copilarie mi-a fost ca si parinte , de fapt mai strict ca un parinte, ca nu am mancat bataie de la ai mei niciodata dar de la el, da....dar nu-i port pica pt asta.
iar in adolescenta nici atit nu am avut o relatzie prea strinsa,sa-mi tzina parte, sa ma ajute , sa ma sfatuiasca...am fost si suntem ca doi straini.
chestia e ca daca-i spun de tata, se razbuna tot pe el, ca ce se plange la mine...de asta mi-e mai mult frica.
la mine nu a veniti niciodata si imi scoate ochii cu asta...dar vroia sa vina la mine si sa nu mai plece si sa-i gasesc eu si de lucru si tot...nu intelege ca asa ceva nu se poate.
iar in vizita nu imi permit si nici nu merita ca nu apreciaza bani si eforturile noastre.
cam atit...treb sa fug sa-l iau pe willy
michelle
andre_ea spune:
Buna noaptea din tari ploioase!
Eu sunt in continuare intr-o depresie serioasa. Am crezut la un moment dat ca am depasit momentul si ca pot merge doar in sus, dar se pare ca m-am inselat. Incerc sa ma mentin pe linia de plutire.
Vreau neaparat sa-i spun serifei Alinuk sa fie mandra de mine ca ieri am donat sange. A venit Crucea Rosie la botul calului, la mine in cladire, chiar la etajul meu, asa ca m-am prezentat cuminte la extras de sange. Am carnet de donator, sunt mandra .
Roxana, am citit ca ai ceva cu absolventii de litere, ha?
Apropos de patania lui Androix cu masina, eu am una locala. Ieri mi-am gasit in parcarea cladirii unde lucrez, numarul masinii pe verticala, l-am atins si am ramas cu el in mana. Frate, au belgienii astia un stil de a parca dupa auz, dupa cat de tare le loveste capul tetiera, sau salta masina de fund in sus, cum n-am vazut. Cred ca e a patra sau a 5 a oara intr-un an jumate cand ne cade nr. de la masina.
Acu, io nu ma bag la surubarit nr la loc ca mi-e ca-l pun asa bine de-l pierd prin trafic. Asa ca mi-am exersat discursul cu "chiar acu' l-am gasit cazut" si batai angelice din gene de-o fi sa ma opreasca vreun politist in urmatoarea saptamana pana vine sotul sa restaureze ordinea.
Azi am primit raport-ul periodic de la scoala lui Tudor si e foarte bun. La matematica, romana si religie e excelent, la franceza foarte bine, la fel si sport. Cu muzica si artele plastice nu se omoara el, dar nah, are alte orientari el. Mi s-a strans putin inima cand am vazut franceza trecuta la limba a doua, cand el depune acelasi efort si munceste cot la cot cu francofonii nativi.
Si stai frate si te intrebi cum de niste copii asa minunati au o mama ca mine.
Buflea, tu doar trebuie sa-i cresti frumos si fair, sa-i sfatuiesti, fara sa le bagi pe gat. Iti spun eu sigur ca se iubesc, mai ales cea mica pe cel mare (vine by default).
Hai ca ma duc sa ma tratez cu un film in miez de noapte.
andre_ea spune:
Stati ca mi-am adus aminte ca mai vroiam sa va povestesc de-ale Belgiei.
Desi in ultima vreme m-am ingrasat de-am ajuns cum eram acu 4 ani imediat dupa ce am nascut copila, se pare ca la masurile din magazine scad vertigios. Imi vin bine bluze masura XS si camasi nr 36, fratilor a luat-o lumea razna. Alea slabe cu ce se mai imbraca? XXXXXS???
Incaltarile, alta nebuloasa. Inteleg ca dupa sarcini creste piciorul, de pe la 36-36,5 am ajuns la 37. Acu' nici 37 nu mai e bun, iar 38 imi cam da impresia ca-mi scapa din picior si nu indraznesc sa cumpar. Deci, io cu ce ma incalt???
eumada spune:
Sa va zic ce am patit eu ieri.
Am parcat masina la gradinita la fiica-mea ceva mai departe ca era as ade multa zapada pe aleea pe care mergem de obicei....incat mi-era sila.Acolo cam toata lumea isi lasa masina pentru 10 minute.
Si nici nu coborasem ca vine un marlan si incepe sa urle la mine"muta-ti masina,fa ca ala e locul meu."Am inghetat si mi s-a facut negru in fata ochilor.Asta nu e semn bun la mine.
Si i-am zis pe tonul meu de hartag.."ca daca nu imi dai un ciocan in cap..sau poate ma si bati,nu?Barbat adevarat care bate o femeie si stie sa vorbeasca frumos...bai daca erai smecher stateai la vila nu la bloc.Poate vrei sa te fac vedeta.Chiar ma bati?sari la mine,nu?Viteazule"
Si am asteptat..sa vad ce face.Aveam un chef nebun de scandal,pentru ca mi-a vorbit urat.Se vedea ca mocneste,eram cu mana pe sandel deja.
Apoi i-am zis"eu sunt o doamna si cedez prima.."Aici s-a prins.Da` stati mult?Ca poate o parcati in fata la gradinita(unde parcasem eu era langa poarta din spate.
Las` ca o mut,nene,ca m-a fermecat stilul tau ....cand un barbat adevarat se poarta asa frumos cu o femeie...da` as vrea sa stiu daca ati concesionat locul de parcare.."..
N-a mai zis nimic ...stateam gata sa explodez da` si-a vazut de treaba.....