Sunt in panica!

Sunt in panica! | Autor: DenisaDenni

Link direct la acest mesaj

Buna ziua...de o saptamana aproape doua mi-au aparut niste mancarimi pe mine cand ma scarpin se fac mari si rosi..am fost la dermatolog si mi-a dat benzoat de benzil de cand m-am dat in fiecare seara dupa baie asa cum mi-a spus dermatologul a inceput sa imi mai apara pe degete si la incheietura maini..nu stiu daca am scabie sau nu pentru ca nu mi-a zis,m-am informat pe net si am gasit un lucru asemanator cu ce am eu pe mine si se numeste scabie..am gasit atatea soluti cu care trebuie sa imi spal lenjeria mai ales sa o fierb si patura,cearceaful etc. oare o fi scabie?si daca da ce sa mai fac ca sa scap de ea..mi-e si frica sa ma duc la scoala ca sa nu iau si colegii mei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Din ce descrii tu acolo ,nu e scabie ,poate e o reactie alergica .Eu cand am fost mica am facut alergie dupa ce am consumat carne de peste gras.Erau asa cum spui pete rosii si late pe piele care ma mancau ingrozitor.Scabia stiu ca e ca niste basicute mici care apar intai intre degete apoi se intind pe corp(stiu ca avut fratele meu cand eram copii).Daca nu ti-a trecut de 2 saptamani mai bine mai faci o vizita medicului.
Sanatate !

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pt. scabie sau raie nu ai voie sa te speli si tratamentul este altul. Unde ai aceste pete rosii pe ce zona a corpului?
Scabia nu arata ca niste pete sau ma rog la inceput poate dar se transforma in besicute mici. Nu este exclus insa.
Du-te la alt medic dermatolog. Ar fi bine sa nu te plimbi prea mult ca daca este totusi - vor lua si altii.
Du-te la medic repejor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenisaDenni spune:

Am cateva pe picioare, multe pe maini, pe spate langa talie, am avut la inceput si pe frunte,pe degete intr-un timp imi aparuse si aproape de talpa,si 1 pe palma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Scabie nu este,clar,a spus si Marius si Vioika76cum si unde apare .Reactie alergica sau ceva pe fond de stres.
Sanatate!

Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

incearca sa-ti amintesti unde ai fost acum 2-3 saptamani (ex piscina), daca ai purtat hainele altcuiva (colega/sora/prietena), daca ai dormit la altcineva, ai schimbat gelul de dus/lotiunea de corp, ai mancat/baut ceva nou sau care ti s-a parut alterat.
daca nu e alergie, poate fi boala dermatologica sau paraziti intestinali, uneori asa se manifesta, prin probleme la nivelul pielii, fara alte simptome.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ntz... nu cred a e raie. Du-te la un (alt) medic dermatolog.

Mergi la inceput

De dormit nu am dormit la nimeni,ce am mai purtat un tricou sau un plover de al surori mele,sau ce a mai venit prietenul meu la mine si am stat in pat (nu am avut contact sexual cu el ) la piscina nu am fost,ce am mancat inainte de de-mi aparea astea sunt cartofi prajiti zilnic si de multe ori pe zi si multa ciocolata .si am baut cola in exces.

Mergi la inceput

Azi urmeaza sa ma duc din nou la dermatolog,o sa vad ce imi spune . Multumesc pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Exista mai multe feluri de manifestare a scabiei.

Eu la 17 ani, impreuna cu sora mea mai mica, am facut scabie atipica.
Erau niste bubite pe maini si pe picioare, din loc in loc, care aratau efectiv ca niste bubite de tantar scarpinate. Bineinteles, ne scarpinau al naibii, si am stat asa destule saptamani pana am mers la doctor

Doctorita de atunci doar s-a uitat pe ele si a spus ca este scabie atipica, luata de la cateii maidanezi (asa si era, sor-mea mai mica ii pupa toata ziua in bot pe cateii de la bloc) si ne-a dat o crema de preparat la farmacie, plus sa ne spalam cu sapun cu sulf. Si hainele, lenjeria de pat etc spalate la temperaturi foarte inalte.
In nici 3 zile scapasem deja, oricum, tratamentul a fost destul de scurt, asa tin minte.

Deci da, este chiar indicata baia, apa, dar cu anumite produse de spalat.

Si nu a mai luat nimeni raie de la noi, nici colegi, nici macar mama, eu am luat de la sor-mea pentru ca dormeam in acelasi pat

Parerea mea este sa mergi inapoi la dermatolog, sa te mai examineze o data si chiar sa il intrebi despre scabie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

desi, daca primele pete au aparut pe frunte, fata... sunt sanse mari sa fie o alergie, la un aliment, la un medicament. Poate nu ar strica sa consulti si un alergolg. Sau un medic generalist bun.
Pe noi un medic pediatru ne-a ajutat mai mult decat 3 alergologi si un dermatolog la un loc. Simptome asemanatoare. Copilul a urmat tratament antialergic o luna, regim alimentar inca 2 luni si am pastrat la indemana un sirop antialergic inca vreo 2 ani. Dar l-am folosit extrem de rar. Nu a mai fost nevoie.

Mergi la inceput