Clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Corina, pai se voteaza numai daca esti membru inregistrat, aici.
O comunitate de parinti are si trebuie sa aiba o voce, tocmai de asta suntem puternici impreuna.

desprecopii, uitasem sa revin cu completari : cine garanteaza ca nu se vor inscrie pe DC useri nou-nouti, al caror unic scop, sa zicem, este de a influenta intr-o parte sau alta balanta acestui sondaj ?
asa cum apar useri peste noapte, cu un singur post, dar care apara vehement nu's ce gradinita/scoala/educatoare/invatatoare cu probleme, de ce nu s-ar inscrie unii tocmai pentru a denatura rezultatul acestei anchete ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Corina am adaugat ce ai spus tu ft bine

mai are cineva completari?

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Caravana desprecopii...
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hai, mai, tu chiar crezi ca va conta votarea de la acest subiect??? Ce te framanti atata ca se pot inscrie membrii noi?
Optiunea parintilor se exprima in scris la gradinita, nu pe internet! A, ca putem sa ne facem auziti, ca mai citesc pe-aici jurnalisti si fel de fle, asta alta placa.

Asta cu cresterea costurilor s-a discutat si paradiscutat anul trecut. ATUNCI era cu un an mai devreme decat anticipasera parintii, inca nici atunci ca se stia deja de un an. ACUM nu e deloc cu un an mai devreme avand in vedere ca legea asta e data de doi ani, iar clasa pregatitoare la scoala functioneaza de anul trecut. Noi toti ca natie avem cu muuuult mai mult de pierdut din nehotararea autoritatilor si din tot du-te vino asta, e la scoala, da bani, ba nu, e inapoi la gradinita, stai asa ca nu mai incap toti, hai sa dam alti bani. E o prostie!
Si in plus de ce am vrea sa batem pasul pe loc la gradinita ca nu avem fonduri pentru bone sau after school privat in loc sa cerem sprijinul statului pentru after in cadrul scolii, pentru cantine decente in scoli pentru personal care sa-i supravegheze si cu care sa-si faca temele nu sa-si sparga capetele la gramada copii de clasa I cu cu altii de-a IV-a la un loc etc. asa cum e in restul lumii civilizate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

nu este normal sa fie la latitudinea parintilor inscrierea in invatamant, de orice natura. Trebuie sa fie o lege, clara, respectata de toti, altfel o sa iasa brambureala. Problema majora pe care o vad eu este supravegherea copilului dupa terminarea celor 4 ore. Scolile trebuie sa aiba organizat sistemul after-school eficient si accesibil. Programul after-school trebuie sa fie in masura sa asigure copiilor supraveghere, mancare si activitati complementare pana la ora la care parintii ies de la job ( chiar si la ora 19 ).
In plus, am citit ca in unele scoli parintii nu sunt primiti, copiii sunt lasati la poarta. Nu mi se pare normal sa lasi la poarta scolii un copil de 6 ani, apoi sa nu ai nici o informatie despre el pana seara.

Mos Craciun exista !!!

..............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )

Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !

Mergi la inceput

Cu intratul in scoala te contrazic. La noi pentru ca dimineata parintii intrau in curte, iar multi ieseau cu alti copii de mana pe care ii duceau la gradinita, in primele saptamani au plecat din scoala doua fetite de clasa I, au traversat singure una din cele mai aglomerate intersectii din bucuresti si au mers bine mersi la una din ele inapoi acasa. Pe langa faptul ca invatatoarea nu vine sa-i ia din curte, iar profesorul de sport la fel ii asteapta in sala de sport, motivul pentru care 3 portari nu au vazut doi copii de 7 ani iesind pe poarta scolii a fost marea de parinti care se vanzoleau incoace si-n colo, doar ca sa mai conduca copiii inca cativa metri de la poarta pana la intrarea in scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
pe langa bona sau after-school, se mai pune si problema contributiilor la fondul scolii...

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Contributia la fondul scolii este benevola. Daca nu vrei sa dai nu este obligatorie.

Pe langa acest aspect aceasta contributie este substantial mai mica decat plata contributiei de hrana in gradinita de stat, deci aici costul scade, nu creste.
Contributia de hrana este in medie 10 lei pe zi, pe luna gradinita de stat te costa cam 250 lei .
Fondul scolii daca vrei sa il platesti este cam 30-50 de lei pe an scolar ( asa a fost ani de zile in cele 2 scoli unde am avut eu copilul).

Ca sa nu mai spunem ca sunt muuulte gradinite ce pretind si ele un fond al gradinitei, a fost nu demult un subiect chiar aici pe DC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Avand in acest moment un copil in scoala si unul in gradinita pot sa spun foarte cinstit ca ma "costa" gradinarul de cel putin 2-3 ori mai mult decat scolarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

ori mi-a disparut mesajul ori l-am postat aiurea.

spuneam ca in acel caz ( plecat copii singuri din gradi) este strict responsabilitatea paznicului. Persoana nepotrivita postului respectiv.Incompetenta.
La actuala gradinita intra-ies aprox 400 copii zilnic si nu am auzit sa se fi intamplat ceva de acest gen vreodata.
Eu nu pot fi de acord sa-mi las copilul de nici 6 ani in fata unei porti (usi) si sa stau linistita pana seara.

Mos Craciun exista !!!

..............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )

Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu vreau la scoala, pregatitoarea.....vb Roxanei, care foarte bine zicea, atatea schimbari si toate din scurt, de azi pe poimaine, ne ametesc pe toti, parinti si copii, ne-am facut si noi niste calcule, niste planuri de anul trecut, am planificat si pregatit copilul pt mersul in clasa pregatitoare la scoala, in aceesi scoala unde e si fratiorul, ca sa nu mai alergam in tz-spe directii prin oras, m-am si interesat si cautat invatator, asa ca .... sa nu ne mai puna pe drumuri, alte drumuri ca mie una mi-ajunge ! pe cuvant

lia

Mergi la inceput

Papanash, eu vorbeam de scoala nu de gradinita, acolo au sau ar trebui sa aiba toti peste 6 ani. Iar la scoala nu e ca la gradinita unde sunt probabil intr-o gradinita medie spre mare 250-300 de copii. La scoala pe aceeasi poarta intra scolari din 5 generatii (a cate 6-7 clase pe an), clasa pregatitoare-clasa a IV-a, eventual copiii de a VIII-a daca invata tot dimineata, plus cate un parinte de fiecare. E o multime de copii si adulti, zici ca intra toti intr-un stup. Crede-ma ca in scoala de care zic cea mai buna solutie este ca parintii nu mai intre in curte, iar portarul sta fix in poarta si se asigura ca nu iese niciun copil.
Apoi, si la clasa pregatitoare nu se mai schimba in haine de stat in interior ca la gradinita ca sa zici ca are nevoie de ajutor si chiar de-ar fi asa nu asta e scopul acestei clase pana la urma sa se obisnuiasca sa se descurce singurei? De ce ai avea nevoie sa-l duci de mana pana in clasa? In prima saptamana pana au invatat drumul i-am dus pana in clasa (eu vorbesc de clasa I dar in scoala noastra si pentru pregatitoare au fost aceleasi reguli), apoi in saptamana urmatoare ii duceam pana la intrarea in scoala. Atunci s-a intamplat incidentul pe care l-am povestit si pe urma nu s-a mai dat voie nici in curte parintilor.
Ma rog, pana la urma asta depinde de regulile fiecarei scoli, de conditiile de la fata locului.

Mergi la inceput