Clasa pregatitoare 2013-2014

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BIENCUTZA07 spune:

Stie cineva ce se intampla daca mai tin copilul un an acasa?Fetita mea a implinit 6 ani in ianuarie 2013,mi-ar fi foarte greu sa o duc la gradi sau la scoala in septembrie 2013 ( a fost la gradi anul trecut),pentru ca mai are o surioara si mai astept un bebe exact la sfarsitul lui august si nu prea are cine sa ma ajute,eu personal as mai tine-o acasa,in septembrie ar avea 6 ani si 9 luni,am cautat pe internet si nu gasesc ce se poate intampla daca iti tii copilul acasa.Poate stiti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Si noi suntem in situatia de a alege.. si inca ne perpelim.
Respectiv ni s-a recomandat sa intram in clasa I, chiar daca nu vom avea 7 ani impliniti. Inca nu stiu daca vrem si nici daca se va putea.

Asa ca Orchis, sunt cu ochii pe tine!

.. mai vroiam sa zic ceva

Zau daca vad vreo diferenta dintre indragosteala de la 19,5 ani in comparatie cu cea de la 18 ani.

Iar la acelasi nivel nu vor fi toti ever.. poate sa stea invatatoarea si in cap. Sunt atat de diferiti.. mereu vor fi unii carora le va iesi din prima/cu usurinta si altii care vor trebui sa transpire substantial pt acelasi rezultate sau chiar unele mai slabe. Asta incepand de la gradinita, continuand cu clasele primare si apoi din ce in ce... Conteaza, bineinteles, si suportul parintilor/meditatorilor.. dar mama natura are un cuvant hotarator.

Si aveti grija ce recomandari luati de bune.. stiu o fetita in clasa 0 (avea putin sub 6 ani la inceperea ei) a carei mamica se lauda ca totul este ok. Pesemne vrea sa se convinga singura. Din pacate fetita are ceva probleme, ce nu tin neaparat de scoala, dar pe care stresul scolii si noul program i le-au accentuat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mada, Naty si noi suntem in aceiasi situatie.
La mandra in clasa majoritatea sunt mai mari decat ea (care nu avea 7 ani impliniti cand a mers la scoala). Destui au implinit in cls. I 8 ani. Si eu, daca stiam ce ma asteapta o mai tineam acasa... Din cate mai citesc pe la subiectul cls. a II-a, nu suntem departe de voi :D

Acum urmeaza runda 2: baietii, care trebuie sa inceapa clasa 0 in tomana, la 6 ani jumatate. Si nu sunt pregatiti Din nici un punct de vedere... Am citit cum sunt evaluati copiii mai mici, care vor sa mearga mai devreme la scoala... ai mei n-ar trece... Iar din punct de vedere psihologic iarasi, nu sunt pregatiti...
Pe de alta parte, nu pot sa-i mai tin inca un an acasa, sa inceapa cls. 0 la 7 ani juamte, si cls I la 8 ani jumate. E mult prea mult...

Una peste alta, trebuie sa inceapa cls 0, oriunde s-ar hotari astia... dar nu stiu cum vor face fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Mijlocia este nascuta in ianuarie, deci abia a implinit 6 ani, si am inscris-o (neoficial) la scoala la clasa 0. Sunt convinsa ca se va descurca.
Ea este foarte incantata ca va merge la scoala in toamna. Multi dintre colegii ei de anul trecut sunt la scoala, dar ea era mica pentru clasa 0. Acum repeta grupa mare.
Baiatul l-am dat la 6 si 8 luni la clasa I. Este cel mai mic din clasa. El nu a facut grupa pregatitoare la camin pentru ca se plictisea deja. Acum se descurca foarte bine.
Deci fiecare trebuie sa simta ritmul copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

ruxandra 'welcome in the club!' eu m-am resemnat: nu se poate!
Am scris pe unde am crezut de cuvinta dar si pe unde am fost sfatuita (catrinik ) dar degeaba! nu am niciun raspuns! mai ramane sa ma duc cu jalba in protap la Minister!
Deci il voi inscrie, conform legii, la pregatitoare! Sunt totusi multumita ca are o activitate extracurriculara in care exceleaza si pentru care va avea mai mult timp (sahul).
BIENCUTZA din cate stiu, este obligatorie clasa pregatitoare pentru copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

biencita, fetita ta va avea super varsta pt clasa 1, daramite pt pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

Buna,

Am gasit pe site-ul ministerului un chestionar unde ne putem spune parerea vis a vis de programa pentru invatamantul primar: http://www.edu.ro/index.php/articles/18661

http://picasaweb.google.com/mariacristina.nenciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

merci!
Asta inseamna ca vor avea in jur de 5 ore pe saptamana la pregatitoare (8-13)? Acum e la fel ca eu intelesesem 3-4 ore, dar nu am fost prea atenta
Trebuie sa intreb si eu care sunt materiile "suplimentare" la scolile din jurul meu
Presupun ca limba straina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru20 spune:

Buna. Eu am fost ieri la scoala si deja invatatoarele de clasa a 4 a au clasele formate pentru pregatitoare. Noi am facut luna trecuta 5 ani si vrem sa mergem la scoala. Pe cea mare am dat o la 7 ani si 4 luni si e cea mai mare din clasa.(are colegi si cu un an mai mici ). Invatatoarea mi a zis ca nu este nici o problema cu varsta si pot veni sa o inscriu neoficial, pe lista ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Obiceiurile proaste se uita greu. Nici metodologia n-au terminat-o dar doamnele si-au format clasele deja

Mergi la inceput