Clasa pregatitoare 2013-2014

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Corect! Gradinitele nu sunt acreditate sa organizeze invatamant primar. Doar cele care sunt unite intr-un consortiu cu o scoala, sub un singur director si au formalitatile legale indeplinite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu nu as amana pentru anul viitor rezolvarea unei probleme care nu dispare dupa un an, ci trebuie si atunci rezolvata. As incepe sa caut scoala cu after school, sau daca mi-as permite as cauta after privat. Anul viitor nu se stie ce se mai intampla, convingerea mea personala e ca nu se vor mai forma clase I, nici anul asta nu cred ca se formeaza, ci copiii de 7 ani se pot inscrie in clase formate anul trecut. Ori eu am o problema cu asta, consider ca e echivalent cu o mutare dintr-o scoala/clasa in alta, altfel e primit si privit de colegi si invatatoare decat daca e cu ei de la inceput, iar el la randul lui oricum are de luptat ca sa se adapteze noilor conditii, ii mai pun inca si bariera asta de trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

da, androix, dar cand noi nu stim nici macar criteriile de inscriere, in ce directie o luam ? daca n-o fi sa fie clasa 0 la gradi, eu vreau sa dau fetita la scoala X, ca e mai buna, dar nu apartin cu domiciliul. scoala la care suntem arondati e naspa, tiganie si mizerie in jurul ei, mi-e frica mie, om mare, sa trec pe-acolo mai pe-nserat (e vorba tocmai despre scoala unde invata una dintre fetitele violate acum 2 ani de catre violatorul din Ploiesti, in jur sunt case vechi unde locuiesc tigani, e piata langa scoala si sunt si carciumi/birturi unde isi fac veacul diversi aurolaci, samd.)...tocmai de aceea, desi nu e corect pentru altii, voi incerca din rasputeri sa gasesc acea "pila" care sa-mi faciliteze inscrierea copilului la o scoala mai buna decat cea de care apartinem cu domiciliul, sau in cel mai rau caz apelam la varianta cu mutatia adresei, astfel incat sa fiu sigura ca prind loc la scoala dorita. nu-i corect, nu-i cinstit, insa copilul meu merita tot ce-i mai bun si daca imi sta in putere sa fac asta, o fac, cu sacrificiile de rigoare.
unde caut after-ul ? pe langa scoala dorita, pe langa scoala arondata, mai aproape de serviciul meu, de locuinta bunicilor ? vezi, astea sunt marile dileme si framantari...pur si simplu nu stim incotro s-o luam si ce planuri de viitor sa facem, pe termen scurt si mediu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Stii pana la urma anul trecut nu a fost asa rau. Eu mi-am facut flotant in a treia etapa de inscriere, dar in ultima gaseam locuri pe alese la orice scoala din bucuresti. Asta daca as fi avut nervi sa stau la coada intr-un singur centru de inscriere pe tot bucurestiul o zi intreaga si sa astept pana la sfarsit in conditiile in care nu se stia daca mai prind loc. Cauta subiectul de anul trecut cu inscrierea la scoala sa vezi cate calcule, cate pronosticuri, cat am dat in bobi pana am reusit. Si noi am fost anul trecut in fix aceeasi situatie cu scoala de care apartinem. Alternativa era o scoala foarte cautata. Anul asta am un criteriu in plus dar care anul trecut nu a atarnat foarte greu, adica nu era sigur ca reusesti, anume copil mai mare in aceeasi scoala. Dar pentru ca anul trecut mi-a pierit orice urma de corectitudine si interes pentru situatia altora in detrimentul situatiei mele, imi voi innoi viza de flotant si anul asta.

Parerea mea e ca criteriul circumscriptiei se va pastra si anul asta.
Ce legatura are afterul cu criteriile de inscriere din moment ce scoala de circumscriptie cade din start? Alegi afterul de unde iti e mai usor sa-l culegi seara, ca de luat ti-l iau ei de la scoala. Ma rog, nu stiu daca se plateste in plus pentru asta sau intra in taxele lor, dar in functie de asta afli daca il dai la afterul care e aproape de bunici care sa-l transfere de la scoala la after daca exista posibilitatea asta, si tot asa. Ce treaba ai cu metodologia de inscriere ca sa-ti faci planuri? In general am remarcat ca after-urile private isi cauta clienti in scolile din imprejurimi, deci cam pe langa scoala trebuie sa cauti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Corina, in primul rand trebuie sa vezi la cat tb luat copilul de la after, ca daca serviciul se termina dupa acea ora n-ai rezolvat nimic.
In functie de ora, vezi cine poate lua copilul si alegi locatia aproape de acea persoana (serviciul tau, sau bunici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu, daca as fi in situatia voastra, as crede ca se va proceda exact ca anul trecut.
Nu cred ca vor mai fi totusi 4 etape de inscriere, vor fi toate gramada.
Si criteriile cele mai importante vor fi domiciliul si plicul.
Cred ca merg mina in mina anul asta.
Daca ar fi sa fac ceva mi-as face de acum viza de flotant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

Si criteriile cele mai importante vor fi domiciliul si plicul.
Cred ca merg mina in mina anul asta.

Iar in plic trebuie sa fie o suma care sa acopeere si pierderea de anul trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu cred ca se vor respecta in general regulile de anul trecut. Daca nu aveti pila-pilei sfatul meu e sa va gasiti pe cineva in zona arontata scolii, dupa publicarea listelor cu strazile arondate scolii respective va faceti flotant (ca sa fiti siguri ca nu faceti degeaba). Anul trecut m-a costat 4 lei la politie si un multumesc colegei care m-a ajutat. E clar mult mai ieftin ca plicul + statul pe la usi (pe mine afacerea asta cu dat mita ma oripileaza la maxim si am reusit sa o evit pana acum).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

La sedinta cu parintii de la scoala fetei invatatoarea ne-a spus ca directorul a anuntat deja ca pentru anul viitor se vor face doar clase pregatitoare nu si clasa I. Clasele vor fi preluate de invatatoarele termina acum clasa a IV-a.
De fapt stiti ce se intampla acum? Din dorinta de a castiga popularitate, Ponta face numai tampenii: "Hai sa aleaga parintii ca sa nu aiba motive sa ma injure pe mine!".
Eu as lasa totul asa cum este si in loc sa investec bani in mobilier nou pentru a muta pregatitoarea la gradinita as investi in mobilier pentru scoli, pentru o sala in care sa fie un after school potrivit pentru copii asa mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Parca anul trecut spuneau ca nu se vor mai accepta inscrieri cu viza de flotant. Sau nu mai tin eu bine minte? Noi o sa ne inscriem in 2014, dar deja sunt nervoasa...

Mergi la inceput