Nasterea in sistemul privat - modificari

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Revin sa spun ca am citit articolul ala in speranta ce unul facut cu cap, argumentat, si cand colo, aceleasi sforaituri de la o persoana care interpreteaza gesturile si care a trecut prin mana tuturor medicilor, a tuturor moaselor, asistentelor, infirmierelor samd din Romania.

Etichetari de-astea lipsite de orice nu fac decat sa ii asigure esecul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Asigura esecul cui?

Multe femei se regasesc in articolul asta, eu sunt una dintre ele. Si din pacate nu e nevoie de generalizari pentru ca daca citesti numai experientele de aici de pe DC majoritatea seamana cu cea descrisa in articol.

Eu astept cu interes sa citesc un articol similar care sa faca pledoarie pro nastere in sistem public in Romania, cu generalizari sau fara.

Xio, eu inteleg ca tu ai trait o realitate diferita, sau ai perceput-o ca fiind diferita dar asta nu anuleaza experientele negative majoritare si nici nu insanatoseste sistemul. Care e facut din oameni. Oameni care majoritatea trateaza pacientele asa cum se descrie in articol...cu buzunarele larg deschise. TAX FREE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:

LIbelula, a fost decontata ecografia pt ca aveai asigurare facuta pt strainatate.
Oricine pleaca in strainatate trebuie sau na, e bine sa fie asigurat, si nu ma refer aici la asigurarea din Ro, ci una speciala.

Eu cand am plecat in Germania si Canada si pe unde am mai fost in vacante am avut tot timpul oa sigurare in caz de ceva.
Gratuit nu primesti nimic.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

eu cred ca nu ai citit bine mesajul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:

Revin sa spun ca am citit articolul ala in speranta ce unul facut cu cap, argumentat, si cand colo, aceleasi sforaituri de la o persoana care interpreteaza gesturile si care a trecut prin mana tuturor medicilor, a tuturor moaselor, asistentelor, infirmierelor samd din Romania.

**Fur is for petting***

in plus, iata ca altii (prin Olanda) platesc la sanatate sume de vreo cateva ori mai mari, insa...prefera sa nasca acasa. Prefera si ele, si evident, si statul

Eu nu am sa inteleg niciodata incrancenarea cu care contribuabilul doreste sa i se intoarca lui si numai lui fiecare leu platit la vreo asigurare, fara sa ia in calcul ca poate are copii care nu contribuie dar totusi beneficiaza de una-alta, etc.

Eu atata ma rog, sa nu am nevoie de niciun ban platit din toata contributia de pana acum! O cedez cu drag altora care au nevoie...

Mergi la inceput

Ramiris, care este scopul scrisorii? Presupun ca este dorinta de a schimba ceva, de a-si face vocea auzita.
Ei, eu cand ajung s acitesc o asemenea generalizare nesimtita, trec peste si arunc scrisorica ei la gunoi, ca nu face doi bani.

Daca vrei sa atragi atentia, sa faci o plangere, niciodata nu o faci fara sa gandesti. Si asta, adica lipsa argumentelor logice a inceput cu interpretarea gesturilor si a culminat cu 'toti se asteapta la asta'.
Ba nu, dom'le, uite ca eu nu m-am asteptat niciodata si din cauza acestei gandiri de kkt expusa prin toata mass media si peste tot am inceput sa nu ma pot purta normal cu pacientele de frica sa nu apara cu plicul sau sa nu scoata banii din buzunar ca am fost eu prea zambitoare sau prea draguta.
Cum ajutam vreo pacienta sau vreun pacient imediat hop cu mana in buzunar de parca faceam asta pt bani. Mai trist este ca atunci cand refuzam se insista si se insista pana la nesfarsit.

Da, sunt cazuri destule in care medicul cere sau pretinde sau te faci sa intelegi 'ca', pacat ca scrisoarea asta nu a putut sa expuna obiectiv aceasta problema.

Libelula, nu ai spus ca ststul roman iti deconteaza operatiile si interventiile din strainatate?
Ca asa am inteles.

Mergi la inceput

Citat:

Da, sunt cazuri destule in care medicul cere sau pretinde sau te faci sa intelegi 'ca', pacat ca scrisoarea asta nu a putut sa expuna obiectiv aceasta problema.

Xio, jur ca pe mine medicul nu "m-a facut sa inteleg" ci mi-a spus clar "mercurialul". Pe categorii de personal: atat mana a 2 a, atat anestezistul, o actentie la latitudinea mea pentru rezident, atat pentru fiecare asistenta de la terapie intensiva, atat neonatoloaga.
Cand am ajuns pe sectie la fel, o asistenta "amabila" mi-a explicat cand se schimba turele si ca mamicile care vor sa stea linistite "se achita" la inceputul turei ca sa stea fara grija. Spun Turele pentru ca era una la bebelusi si una la mamici, se schimbau simultan dar te "achitai" separat.
Am nascut in Bucuresti, in 2002.

Mergi la inceput

Ramiris, te cred.
Dar mai cred in acelasi timp ca nu ai spune ca toti medicii din Romania cer bani.
Am asa o vaga banuiala ca 'ceva' te impiedica sa spui asta.

Mergi la inceput

Citat:

Ramiris, care este scopul scrisorii? Presupun ca este dorinta de a schimba ceva, de a-si face vocea auzita.

Scopul scrisorii este de a puncta o problema care ar trebui sa fie deja mai mult decat evidenta: serviciile medicale la stat lasa de dorit SI pentru ca unii oameni din sistem (din pacate multi, majoritari as spune) trateaza spitalul ca pe propria lor mosie si pacientii ca pe niste vaci bune de mult.
Si ca daca tot se platesc asigurari si nu avem decat o singura optiune ca sa beneficiem de ele poate ca ar trebui sa se faca "curatenie" si printre oamenii aia.
Altfel CNAS va fi in permanenta o gaura neagra.

Acum se da in cap sistemului privat care de bine de rau plateste taxe si unde ti se da chitanta pentru ultimul leu. In schimb se incurajeaza incasarile "tax free" ale personalului din sistemul public.

Mergi la inceput

Citat:

Ramiris, te cred.
Dar mai cred in acelasi timp ca nu ai spune ca toti medicii din Romania cer bani.
Am asa o vaga banuiala ca 'ceva' te impiedica sa spui asta.

**Fur is for petting***

Evident ca n-as spune ca toti cer bani. Spun insa cu mana pe inima ca marea majoritate primesc fara nici cea mai mica apasare. :)
Iar cei care nici nu cer si nici nu primesc sunt o rara avis, in Bucuresti cel putin, asta iar pot spune fara nici o retinere.

Mergi la inceput

Si acaesta scrisoare jigneste o muuuultime de medici care nu vor fi de acord si nu vor sustine demersul femeii respective.
daca era scrisa cu cap, o dadeam si eu mai departe, asa insa, i-am lasat un comentariu negativ si ii voi lasa pe unde voi vedea.

Daca facea o treaba buna era sustinuta si de medici, ca restul populatiei evident injura toti medicii.

Mergi la inceput