masina de paine
Stiu ca au mai fost subiecte pe tema asta acum ceva timp, dar mai deschid unul ca sa va intreb daca dupa ati continuat sa folositi masina si dupa entuziasmul de inceput. Noi nu suntem mari mancatori de paine, ne-ar trebui in principal pentru sendvisurile de scoala/serviciu si ma intreb daca painea aia se preteaza la feliere subtire. Nu-mi mai place absolut nicio paine de pe piata, aia neimpachetata e insalubra si proasta, cealalata o fi mai igienica dar parca e tinuta in apa, daca strangi o felie in mana ramane un cocolos umed. Prin urmare, va cer un sfat si o mana de ajutor ca sa ma decid daca iau sau nu masina. Multumesc.
Raspunsuri
mihaela_s spune:
La noi painea e buna in comert dar uneori mai fac si acasa, ca are alt gust :). In plus mirosul...aaaaah, mirosul de paine coapta....
Dar eu cel mai mult folosesc masina pentru aluaturi. Nu imi ieseau cu mana defel, mereu aruncam cozonacii la gunoi, dar de cand am masina...de trei ani, ies senzationali. Fac aluat de pizza, aluat de cornulete, am facut si placinte ce nu imi imaginam vreodata sa fac.
Da, eu o folosesc si acum des, pentru mine a fost o investitie buna.
Anuska22 spune:
Eu sunt mai mult decat multumita de masina mea de paine si nu neaparat pentru paine, ci pentru aluatul de pizza si cozonacii senzationali . Se framanta si dospesc in masina de paine , iar dupa aia se pun la cuptor ( cu umplutura corespunzatoare !).
Merita, chiar si numai pentru aluaturi !
VIOIKA76 spune:
Eu o folosesc intens ,fac pauze doar vara ca atunci nu prea consumam paine si in plus e si cald in bucatarie unde nu am AC.
Feliile de paine se preteaza sa le folosesti la sandvisuri fara nici o problema(daca faci reteta de paine de baza) asta o fac eu ,mai faceam pentru mine paine cu tarate si seminte dar alor mei nu le place asa ca am renuntat .
Eu am o masina ieftina ,nu e de firma si vad ca e in stare buna dupa 2 ani de exploatare intensa.Deci poti sa investesti putin daca vrei.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum22+
Rufus spune:
Dupa parerea mea, painea pe care o fac si care-mi place nu se preteaza foarte bine la feliat subtire. De altfel, pentru sandvis nu sunt foarte multe feluri de paine care sa ma satisfaca.
Totusi poate ca poti ajunge la o reteta convenabila (cum spune Vioika), dar eu n-am ajuns pana acum.
Rufus, Tora si iadele
histamina spune:
dar de ce nu o framanti tu si o bagi al cuptor?
am primit o masina de facut paine si am facut-o cadou.
stiti de ce?
pe contor,cand am vazut cat consuma,mi s-a facut rau.
cu tot cu costul ingrdientelor,cu curentul electric consumat ies la 15 o paine,fata de numai 5 lei la cuptor.
ei?
si e calculat pe bune.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina dar de ce nu o framanti tu si o bagi al cuptor? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Lasind la o parte factorul timp,da' poate nu are fortza femeia sa framinte.
Eu sunt una dintre ele...desi-s ditamai omu',efectiv nu am fortza sa framint,ma dor incheieturile de zici ca-s reumatica.
Urmaresc subictul,ca si eu imi doresc una...desi d efiecare data gasesc motive sa nu cumpar!
Dana
lavi02 spune:
Natasa eu sunt la a doua masina de panie. Prima a fost Melissa, asta Moulinex. La prima s-a cam dus zona unde e prins cutitul de cuva, practic de ax si vad ca si la asta aceeasi zona e cam pe duca. prima am cumparat-o prin 2005 sau 2004.
Eu am perioade cand o folosesc intens, adica nu cumparam loc paine, perioade cand nu am folosit-o si perioade ca acum, cand uneori cumparam, uneori fac la masina, preponderent la masina. Eu fac reteta de paine frantuzeasca, cea care contine doar apa, sare, faina si drojdie, uneori doar faina alba, alteori amestec si integrala sau secara. Numai din integrala sau secara nu merge ca nu creste.
Mai fac la ea cozonac, eu de lene il si coc la ea, il fac cu stafide si / sau coji de portocala confiate bio.
Pe de alta parte stiu multa lume care a cumparat masina si cum zici tu, dupa entuziasmul initial a abandonat-o. De tine depinde.
Eu de regula pun ingredientele seara si o setez pe ora 7 dimineata, e placut sa ai paine calda dimineata cu mirosul de rigoare. Am pus-o de exemplu si pe 1 ianuarie la ora 10.
Pentru feliere iti trebuie un cutit cu lama lunga, zimtata si moale si o mana priceputa :)
Daca mai ai intrebari sunt aici.
VIOIKA76 spune:
Lavi are dreptate , ca sa reusesti sa feliezi painea subtire conteaza si cutitul ,eu am 2 modele pentru paine ;unul are zimtii mai mari si nu feliaza bine si unul cu zimtii mai marunti si lama mai flexibila si lunga feliaza super bine si fara sa se faramiteze felia.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum22+
anda141 spune:
Eu am masina de paine, dar alor mei nu le place, asa ca am renuntat sa mai fac. Felii de sandvici nu vad cum ai putea sa faci, mie nu imi ieseau. Se rupe, se faramiteaza, ies groase, nu cred ca e cea mai buna idee.
maria_alexia spune:
pentru paine ne-sfaramicioasa si care se pastreaza putin mai mult, adaug la reteta de baza si 1-2 linguri de ulei de masline, iese excelent asa.
masina o folosesc din greu la cozonaci pentru framantat si dospit, apoi ii coc in tava.