Cand si cum ati inceput sa implicati copiii la ..

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ilinca m-am prapadit de ras. Super tare micuta ta. A mea nu suporta sa lasam instalatia de la brad in priza cand nu suntem acasa :), ca s epoate strica. Si o data vine si ma cheama mandra la baie. Spalase oglinda :). Se urcase pe mobila de la lavabou si o spalase.
In schimb nu isi strange jucariile, incepe sa planga de parca nu stiu ce i-ai spus sa faca.


Vicky, Printzesone and BB (23+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ilinca, cred ca asa o nevasta i-ar trebui lui fi-miu

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

Baietelul are 3 ani si 4 luni . A inceput pe la un an si ceva a scos cutia de lapte din frigider care I a scapat din mana si va dati seama ca tot laptele s a imprastiat . A luat prosopul de bucatarie si a sters singur .Apoi a inceput cu mopul si aspiratorul. Si acum certam pe aspirator; nici nu l pornesc Bine si hat mi l is din mana. In vara a inceput cu spalatul vaselor . Apoi l-am surprins spalandu-si lenjeria intima . Mai grav este ca facea pipi pe el intentionat numai ca sa spele lenjeria
Cu jucariile avem si Noi o mare problema nu le strange si Mai mult de atat vine la mine si mi zice sa strang jucariile . Nu ma alarmez important este ca stie ca acele jucarii trebuiesc puse la locul lor . Cum il fac sa stranga dupa el cat de cat chiar daca nu vrea mereu : mi - a venit ideea pe moment ( daca cineva iti da un obiect trebuie sa faci ceva cu el ) Asa ca adun jucariile I le dau lui si el doar le azvarle in cutia cu jucarii . Nu e mult dar e ceva este" teamwork " un" must do " valabil pentru toti copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ah, cum am uitat-o pe aia cu crema de ghete...In toamna trecuta a observat ca eu dimineata imi lustruiam cizmele (cu burete de-ala cu silicon sau ce naiba). Cateva zile n-a zis nimic...dupa vreo saptamana n-a mai vrut sa iasa din casa daca nu-i fac si ei cizmele. Dupa alte cateva zile a inceput sa si le faca singurica. Si apogeul a fost atins intr-o dimineata cand a ingenuncheat cu seriozitate in fata mea si a inceput sa-mi lustruiasca cizmele...cine ar fi vazut scena, o mogaldeata delicata de nici 3 ani in genunchi si lustruind cizme, ar fi zis ca practic sclavia:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Buna,
Particip si eu cu elan la acest subiect. Fata mea in varsta de 9 ani nu prea face mai nimic si are obiceiul de si pierde lucrurile prin casa (nu stie unde le-a pus)

Eu ii fixasem o responsabilitate: sa duca gunoiul si sa cumpere paine.

Dar cum nu sunt mereu acasa cu ea, ci este cu mama mea e dezastru nu face nimic, uneori gasesc in casa o mizerie de nedescris.

Ii dau ultimatum sa faca curat si cand vin de la serv e curat luna, dar face mama in locul ei.
Cu mama nu am cum sa ma inteleg ca nu cedeaza zice ca e copil, ca ea p[e noi nu ne a pus la treaba, ca nevoia te invata.
Eu as vrea sa o implic mai mult. dar cum? Ca nu vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Io n-am priceput bine daca-i vorba de dat sarcini copilului sau de lasat sa se implice la topicul asta, asa ca scriu de ambele:
- sarcini: cind e mare, mare dezordine la ea in camera trebuie sa-si stringa jucariile
- de placere:
* curata cada inainte sa faca baie (asta a apucat-o cind era mica tare de tot, cred ca pe la un an jumate)
* pune masa (nu tot timpul, da cind o apuca, e rau de tot daca ai inceput activitatea fara ea)
* face aluaturi si intinde cu sucitorul (cind vreau sa scap, trebe s-o trimit la plimbare cu tac-su sau la vecina)
* rade parmezanul (activitatea asta si-a gasit-o singura, cind am lasat eu parmezanul si razatoarea pe masa, de atunci si-a insusit exclusivitatea
* taie cartofii pe care eu ii curat de coaja (asta i-am sugerat-o eu cind am vazut ca e interesata sa taie cu cutitul)
* stinge luminile din casa (de cind sotul ne-a facut observatie de citeva ori mie si ei ca-s aprinse in toata casa)
* ma educa pe mine (care-s uituca, ea imi aminteste tot timpul de ex. in tramvai sa nu pierd ceva).
Faza cea mai tare cu educatul a fost asta vara cind am mincat o mura dintr-un tufis de dupa un gard de pe strada noastra. Mi-a tinut teoria cu se supara tanti, apoi imi amintea de fiecare data cind treceam pe-acolo ca sa nu mai fac si lua si masuri active, adica se plasa intre mine si gard . Asta a tinut cam o luna, dupa care mi-am recistigat increderea si a inteles ca nu mai fac.

Edit: c-am uitat ceva. Uda florile cu tac-su, de-asta am uitat ca oricum nu-i treaba mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Histamina m-am distrat cand ai zis ca Ianu a luat zapada de pe strada si a bagat-o in curte.. ca-i a lui[radtare]. Mi-am adus aminte ca si-al meu, cel mare, a plans ( cam pe la 5 ani)ca am dat zapada de pe trotuare si el nu mai are cu ce se juca... da' curtea era mega-extra plina de zapada.

Cand sunt mici copii sunt plini de initiativa si dornici sa ne-ajute. Numai ca noi preferam sa facem lucrurile mai repede si-atunci gresim refuzandu-i cand se ofera sa ne ajute la una si la alta.

Cel mare (7 ani), isi pune hainele in ordine (uneori mai uita), isi aranjeaza patul, strange jucariile, isi duce farfuria la chiuveta dupa ce mananca, sterge daca varsa ceva pe jos. Cand sterg praful la el in camera vrea si el sa ma ajute..da' il refuz ca sunt multe chestii micute de ridicat de pe polite si evident eu ma grabesc.
Cel mic(3 ani) isi strange jucariile, arunca resturile la gunoi(ex. coaja de banana/ambalaje etc), isi duce farfuria la chiuveta (il copiaza pe frate-su evident). Mai rau e ca uneori le pun mancare in farfurii de portelan si pana sa-i spun eu sa lase farfuria pe masa, el fuge repede si-arunca farfuria in chiuveta iar eu sunt cu inima cat un purice sa nu o sparga.
Amandoi iau aspiratorul de mana si aduna mizeria de pe unde o fac ei.



Mergi la inceput