Pareri,va rog !
Raspunsuri - Pagina 8
missdarcey spune:
Asa ,si.. ,faceti si voi ce au facut altii pentru voi si dupa aceea vino si mai deschide un topic .Eu cred ca familia lui v-a ajutat destul dar nimeni nu e responsabil sa va gaseasca de munca .8 luni fara munca e mult de tot si sa mai si stai pe capul cuiva . Iar cum si-a gasit soyul de munca ziua urmatoare v-ati si mutat in italia ,trebuia sa mai asteptati sa puna si el bani deoparte. Da intr-o vreme erai tare happy si sfatuiai pe altcineva sa nu mai stea pe ganduri si sa plece la sot.
Letitia1 spune:
Pai uite si tu cum ai inceput topicul,
Citat: |
mami-stefi: Locuim in Italia de 3 ani si uite ca inca nu ne simtim ca apartinem acestui loc,inca nu suntem satisfacuti de viata pe care o avem(Si nu ma refer din punct de vedere material). |
ca acu sa spui ca defapt banii sint problema, ceea ce eu am suspectat de la inceput si nicidecum ca italienii sint "reci" (unless they are dead )
mami-stefi: Ok,daca am avea si noi un venit care sa ne asigure un trai decent si sa mai putem pune macar 50 euro pe luna deoparte,nu s-ar gandi nimeni sa plece,nu? |
Concluzia e ca niciodata nu se pleaca cu capul inaite, fara sa te interesezi ce si unde te duci. Ca or fi parind €1000 o multime de bani in Romania, dar in Italia costurile vietii sint altele. (ceea ce incerca Xio in van sa explice)
Deci vezi si cu Austria aia, intereseaza-te intii cit o fi chiria, mincarea, taxele la consiliu, electricitatea si pe urma semnati contractul. Si daca e numai pe 3 luni, mai bine il lasati pe sot sa mearga si abia dupa ce primeste un contract pe termen lung sa mergeti si voi. Acolo ai sa te simti si mai izolata, ca n-ai sa intelegi limba.
coracora spune:
Un contract pe 3 luni e ... o picatura intr-un ocean! Eu zic sa stati pe loc, nu e rost de dus in Austria pt cele 3 luni, care or sa treaca foarte repede.
Eu altceva nu inteleg. Daca umblati asa, din job in job si din tara in tara, la batranete din ce bani veti trai?
Sa strangeti bani incat sa va fie bine la pensie e prea putin probabil, aveti pensii private?
Pe mine chestia asta m-ar strange tare la spate.
XIO spune:
citat din mesajul lui missdarcey Asa ,si.. ,faceti si voi ce au facut altii pentru voi si dupa aceea vino si mai deschide un topic .Eu cred ca familia lui v-a ajutat destul dar nimeni nu e responsabil sa va gaseasca de munca .8 luni fara munca e mult de tot si sa mai si stai pe capul cuiva . Iar cum si-a gasit soyul de munca ziua urmatoare v-ati si mutat in italia ,trebuia sa mai asteptati sa puna si el bani deoparte. Da intr-o vreme erai tare happy si sfatuiai pe altcineva sa nu mai stea pe ganduri si sa plece la sot. |
Stai putin ca nu vorbim de veicnul lor ci de fratele sotului lui Mamistefi. Care din cate spune Mamistefi, si-a chemat fratele in Italia la el incurajandu-l ca ii gaseste imediat de lucru si ca totul e roz.
Mie mi se pare chiar jenant comportamentul fratelui,comportament pe care eu nu l-as putea avea in veci. CUm sa iti scoti fratele afara din casa cand te duci la cumparaturi? Sa stea ca prostu' pe strazi??
Tocmai pt ca stia si respectivul cat e de greu sa emigrezi si sa stai intr-o tara straina trebuia sa isi ajute fratele, nu sa isi bata joc de el. Si asta cu iesirea in oras mi s-a parut culmea culmilor.
Atunci cand a scris ca totul e roz o fi fost multumita si le ajungeau banii, acum nu mai e asa roz ca e criza in floare.
E ca si cum i-ai reprosa cuiva la divort, dupa 20 de ani de casnicie, ca a spus acum 3 ani ca totul era frumos.
Lucrurile se schimba. :)
Miriluta spune:
mami_stefi povestile de succes nu incep asa. Spuneai undeva ca ti se spune ca nu e usor sa reusesti intr-o tara straina.
Majoritatea povestilor de succes incep cand unul dintre soti are un job stabil, are un salariu din care poate asigura traiul familiei si abia apoi e urmat de restul familiei. Urmatorul pas il reprezinta investitia in viitor: cursuri de calificare, cursuri de limba, explorarea unor noi posibilitati.
Joburi sezoniere se gasesc si in Germania: cules de mere (chair aici in Hamburg), cules de capsuni...insa asa nu iti aisguri viitorul nici tie si nici copilului tau. Daca scopul vostru e doar acela de a strange bani ca apoi sa va puteti intoarce in Romania, atunci da...aveti sanse de reusita in Germania (la cules de mere se iau cam in jur de 700-1000€/persoana pe luna si, daca nu ma insel, proprietarul livezii asigura in afara de salariu si cazare).
Insa asta e ceva total diferit fata de ceea ce ai spus cand ai deschis topicul si anume ca vreti sa va mutati pentru ca italienii sunt reci si barfitori.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui mami_stefi Ok,daca am avea si noi un venit care sa ne asigure un trai decent si sa mai putem pune macar 50 euro pe luna deoparte,nu s-ar gandi nimeni sa plece,nu? Dar ganditi-va un pic.In jur de 1000 euro pe luna.Din care-430 chirie,200 gaz,50 curent,restul se duc pe mancare,motorina,internet. Deci..nici vorba sa poti pune un ban deoparte.Deci batem pasul pe loc si ne indepartam tot mai tare de ideile noastre cu care am plecat din tara. |
Huh? Pai cand te-am intrebat ai zis ca aveti resurse materiale pentru mutare, no problem!
In aceste conditii, degeaba va mutati. Voua va trebuie un plan bine pus la punct, o reorientare profesionala, munca pe branci si rabdare. Asa veti strange banii pe care vi-i doriti, in strainatate.
Mai ganditi-va, folositi-va timpul cu cap!
mami_stefi spune:
missdarcey
Pai din moment ce tu promiti si te bati cu pumnul in piept ca poti,ca totul va fi roz,ma gandesc ca ai oarece responsabilitate daca 'proiectul' da gres,nu?
Si apoi sa iti mai si bati joc de fratele tau,de familia lui si sa te doara undeva.
Sotul a inceput sa lucreze in aprilie si in mai am venit si noi in Italia.Care considerati ca nu am procedat corect,va rog sa incercati sa stati voi departe de familie aproape un an de zile,cu copil mic dupa voi,cu griji si stress,etc.
Si daca mai amanam venirea noastra aici,in timpul acela,sotul oricum trebuia sa ii plateasca chirie fratelui si cheltuieli.Deci ori ca stateam separat si plateam chiria noastra si cheltuielile noastre,ori ca statea la ei si ii dadea lui chirie,cheltuieli,plus ce ne trimitea noua in Romania,tot acolo eram.
Eleni spune:
Eu recunosc ca am mirosit potentialul de scandal al subiectului de cand am vazut autoarea si formularea titlului. Dar as vrea sa zic ceva in general, not really on topic.
1. @mami_stefi: Atunci cand se deschid subiecte cu pareri, asteapta-te sa nu fie toate sau poate chiar nici una de felul celor pe care le asteptai.
2. @ respondenti in general: Pe de alta parte, daca cineva isi da cu parerea, ar fi dragut sa o faca clar si transant, fara insa sa se dea mare. Nu ajuta pe nimeni faptul ca tu te lauzi. Ajuta sa explici drumul parcurs de tine, dar fara sa iti ridici statuie singur, poti sa stii deja ca esti sau nu apreciat aici fara sa te auto-flatezi.
3. @mami_stefi: Din subiectul citit in diagonala cumva, eu iti spun opinia mea: facultatea aia pe care o faci e apa de ploaie, am lucrat in bransa ani de zile (nu dau detalii despre ce am terminat eu, iti spun doar onest ca nu e asa cum visezi, deloc). Si nu e vorba de pile, ci doar vorba de realism: ca sa poti sa te integrezi intr-o bransa, orice ar fi ea, trebuie sa fii beton la informatie (si puteti sa va suparati dar la FF/FR nu se aduna informatie beton, cel putin nu in drept), trebuie sa faci singur voluntariat pe langa birouri sa-i auzi pe avocatii pledanti cum vorbesc, ce spun, sa inveti practic, nu din carti. Si trebuie sa renunti o vreme la viata personala, ceea ce tu, mama cu copil mic nu poti face. Regret, dar asta e realitatea in instanta, deal with it.
Asa ca reorienteaza-te spre ceva mai hands on, lucrurile acestea sa stii ca te ajuta sa iti castigi painea oriunde.
Despre relatia voastra cu familia care v-a chemat in Italia, nu comentez. Dar sa stii ca fiecare din noi ar trebui sa ia o decizie bazata doar pe ce poate, fara sa astepte ceva de la ceilalt. Daca vine e un bonus, daca nu vine, te descurci oricum.
O tara este rece sau calda in functie si de ce stii tu sa dai poporului respectiv. Si atunci cand esti un strain, nu astepta mai mult decat astepti de la poporul tau. Iar atunci cand constant intalnesti situatii neplacute, incearca sa vezi unde e buba la tine, pentru ca s-ar putea ca inconstient tu sa produci reactia aceea.
4. @respondentii inflacarati la subiecte, orice subiecte: Toti cei care raspund la subiecte de orice fel ar fi bine sa nu uite ca experienta lor personala nu e experienta generala/universal aplicabila.
P.S. Am editat ca sa corectez niste greseli de typo, nu ma descurc cu tastura de acasa.
gmmm spune:
mami stefi, parerea mea este ca merita sa te muti doar daca este ceva ferm, pe lunga durata si pe un salariu cu mult mai mare. Mie patru sute si ceva de euro pentru un apartament de 110m2 mi se pare putin; care sint costurile in Austria?
Inteleg ca baiatul vostru, dupa ce o sa faca trei ani, ar putea fi primit la gradinita. Ceea ce poate ti-ar lasa timp sa lucrezi si tu, deci s-ar mai ameliora, poate, situatia financiara.
Un alt element demn de luat in consideratie este si ca, daca vreti sa va intoarceti in tara cind copilul o sa fie mai mare, s-ar putea ca el sa nu si-o doreasca.
Si inca ceva, poate cel mai important din tot ce-ti spun.
Vorbesti de nemultumirea aceea interioara, greu de definit si pe care incerci s-o rationalizezi in diferite feluri (italienii sint reci, banii nu sint destui...)
Nu cumva tensiunea aceasta este generata pur si simplu de faptul de a trai intr-o tara care nu e a ta?
Fiindca in cazul acesta, a-ti schimba locul pentru o alta tara straina, n-o sa-ti rezolve problema.