Pareri,va rog !
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
Mami stefi,sper ca nu socotesti s aplecatzi cu totzii pentru un asemena contract.
Lasa.l pe sotz sa plece,sa vada despre ce e vorba si daca primeste(sunt sanse)de prelungirea contractului.Abia apoi potzi merge si tu si copilul.Parerea mea,desigur.
Luatzi in calucl ca in Austria nu s evorbeste nici italiana,nici engleza ,nici spaniola,si mai luatzi in calcul ca germana nu e floare la urechee si se poate invatza in 3 luni.
Dana
ladyJ spune:
Mami Stefi, daca asa sta treaba,cum povestesti, atunci sfatul meu este sa pleci tu cu copilul in Romania iar sotul tau sa munceasca pe termene limitate in strainatate.
Sincer, statul asta 2-3 luni intr-o tara mai mult te incurca. Ce luati pe mere dati pe pere.
In Romania poti sa faci o facultate la zi, adica sa te implici serios, sa ai conctact permanent cu domeniul juridic. Are dreptate Edip, ca sa intri in barou e munca titanica, nu iti ajung cuniostintele dobandite la fr. Timpul trece pe nesimtite, foloseste-l in favoarea voastra! Oricum vreti sa traiti in RO, deci ce sens au toate plimbarile astea? Bani multi nu strangi facand pe bona.
Investeste acum in viitorul tau profesional, fa-o cu hotarare, si mai tarziu vei culege roadele. O diploma in buzunar nu iti tine de foame si nici nu iti (mai) deschide usi.
Tu trebuie sa te bazezi pe tine nu pe o viitoare posibila diploma .
ladyJ spune:
Asa l-a folosit si mami stefi, vine de la frecventa redusa. Nu stiu sincer daca FF e ceva si FR altceva , dar presupun ca sunt la fel.
Nu poti face o facultate chiar la ´´fara frecventa´´, trebuie sa fie macar o ´´frecventa redusa´´
andacos spune:
Mersi de explicatzie,nu cunosteam termenul(eu am crezut initzial ca e o greseala de tastatre),pe vremea mea era doar fara frecventza!
Dana
CorinaDani spune:
exista si forme de invatamant la distanta, care presupun studiu individual (pe cursuri/manuale descarcate de pe platforma universitatii sau cumparate de la libraria acesteia) si prezenta "fizica" doar la examene, la sediile locale ale universitatii respective. examenele se sustin pe calculator, on-line, pe grile cu intrebari si raspunsuri.
cate cunostinte acumulezi si cat de bine-vazuta e diploma astfel obtinuta, e o alta discutie.
XIO spune:
Mamistefi, daca vrei sa lucrezi asa, de cenu te intereszi de posibilitatea de a lucra ca ingrijitor pt batranii din Austria, Germania, Italia?
Se poatelucra o luna da una ba, sau 2 luni si o luna pauza, primesti in jur de 900-1200 de euro pe luna cu masa si cazarea asigurate, ai si asigurare de sanatate, deci ti se iau in considerare acestte luni sau acesti ani la pensie.
A gsit o prietena o oferta in GErmania la o pensiune ca si menajera, 6 luni, 1000 si ceva de euro, 8 ore pe zi.
XIO spune:
si referitor la cat sunt oamenii de 'calzi', stiam ca nemtii sunt reci si inchisi, si cand colo...surpriza mare, total opusul.
Asta fiind o generalizare bruta, ca evident nu poti cataloga un popor intreg.
dianama spune:
Degeaba ii dam sfaturi de cum isi va gestiona timpul,cu munca sau studii,copilul ce va face?
Va sta unde? La mama?
Sa te transferi din tara in tara in zilele astea e pura loterie!
miriama spune:
n-am inteles XIO de ce ai dezaprobat postarea mea; am prezentat mai detaliat ceea ce se intampla la fata locului unde ma aflu ca sa stie eventual in ce se baga si sa nu se lase dusa de val in necunoscut. Vorbim aici de o cultura si o zona complet diferita de Germania unde se incumeta sa mearga oricine la primul gand care-i trece prin cap...