Pareri,va rog !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Ca sa stii in ce tara vrei sa o iei de la capat, trebuie sa stii de ce ai plecat din Ro in primul rand si eu cred ca voi nu stiti din moment ce tu faci dreptul la fr in loc sa te concentrezi pe ceva care sa iti aduca un job intr-o tara straina... in opinia mea o pierdere de timp si o dovada ca nu stiti ce vreti... Decideti in primul rand ce vreti de la viata si apoi va stabiliti optiunile. Daca nu faceti asta, o sa vrei peste 3 ani sa te muti iar in alt loc.

Vorbesti de riscat, sa o iei de la capat in alt loc... daca ai un plan pus la punct nu o iei niciodata de la capat ci totul decurge ca o evolutie chiar atunci cand schimbi jobul sau tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Edip, si daca se muta oeste 3 ani in alt loc e vreo problema?
Chiar mi se pare interesant sa traietsi cativa ani intr-o tara, cativa in alta samd.

Mamistefi, dar tu ce ai vrea sa lucrezi? ca sa lucrezi in domeniul juridic intr-o tara noua este in opinia mea f greu, trebuie sa cunosti limba la perfectie. Cu recunoasterea nu stiu cum e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Edip, si daca se muta oeste 3 ani in alt loc e vreo problema?
Chiar mi se pare interesant sa traietsi cativa ani intr-o tara, cativa in alta samd.

Mamistefi, dar tu ce ai vrea sa lucrezi? ca sa lucrezi in domeniul juridic intr-o tara noua este in opinia mea f greu, trebuie sa cunosti limba la perfectie. Cu recunoasterea nu stiu cum e.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Eu nu am zis ca as vrea sa profesez in Drept in tara in care m-as muta.Dreptul este cel mai mare vis al meu din copilarie si in circumstantele actuale aveam de ales intre a ramane in tara cu cel mic pentru a-mi termina studiile sau sa venim si noi aici la sot si sa imi continui studiile la Fr.Am stat multe luni la sute de km departare si am ales in cele din urma sa continui la Fr.

In alta tara as putea lucra ca Baby sitter,menajera,barman,ospatar,in comert,eventual.

In Drept am sa profesez in Romania cand va veni momentul sa ne intoarcem acasa(apropo de ce afirmase cineva mai sus-planul nostru e simplu:cash si intoarecere acasa),deocamdata oricum sunt doar in anul II,sa ma ajute Dumnezeu sa o termin cu bine,sa iau toate examenele.

Si da,si mie mi se pare interesant sa locuiesti un timp intr-o tara,apoi in alta,si tot asa.Da,e putin aiurea ca e si Stefan si nu e tocmai minunat sa te plimbi de colo-colo cu un copil mic dupa tine.De aceea,ar fi minunat daca am gasi contracte de munca pe perioade scurte(3-6 luni) si astfel , Stefan poate ramane cu mama mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Adica voi ati fi in stare ca la fiecare 3-6 luni sa schimbati TARA? Si copilul citi ani va sta la mama ta, pina la majorat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

In primul rand m-as asigura ca tara (zona, oamenii, cultura etc) este cauza nemultumirii, nu altceva care tine de mine, de relatie, de copil, de dorinta de a fi ceva sau altceva. Eu recunosc ca atunci cand ma nemultumeste ceva caut sa dau vina pe altul si am inceput de cativa ani sa ma auto-citesc, sa vad de fapt ce ma supara si sa nu mai arunc pisica moarta unde nu este cazul.

Daca intr-adevar este o problema cu tara, atunci da, v-as zice sa incercati in alta parte. Sunt destule frecusuri zilnice minore care sa ne strice ziua (ne-a prins ploaia, s-a rupt tocul, am uitat pisica afara) ca sa nu fie nevoie de o nemultumire generala in plus.

Este foarte adevarat ca vorbesc din perspectiva cuiva care nu a plecat din tara si nu stie ce implica asta. Voi insa inteleg ca ati facut-o o data si consider ca stiti mai bine ce implica asta.

Inca ceva, pe forum am vazut ca circula 2 curente:
1. ce naspa esti ca dupa ce-ai plecat din(tr-o) tara totul iti pute
2. nu umbla in strainezia cainii cu covrigii in coada.

1. Cineva zicea ca ii blameaza pe romanii din diaspora care scriu pe forum ca prea le pute totul referitor la Ro, acum ca au plecat. Parerea mea e ca le 'putea' dinainte, ca de-asta au plecat, nu? Nu vad de ce m-as supara ca altuia nu-i mai place unde locuiesc eu...

2.(cumva congruent cu 1) Sunt convinsa ca nu sunt cainii cu covrigi nici in Italia, nici in Spania, Germania, Austria, Canada, Japonia sau alte tari. Peste tot este nevoie sa muncesti ca sa traiesti. Dar depinde putin de 'covrigii' fiecaruia. Ai mei sunt: cand trec strada pe verde sa nu fiu aproape calcata si injurata, cand merg la o institutie sa mi se raspunda civilizat, sa nu fiu scuipata/ pipaita pe strada, sa nu mi se-mpiedice copilul de mormane de gunoaie si coji de seminte la locul de joaca si cam in tematica asta...

Bafta, indiferent ce decideti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami_stefi

In alta tara as putea lucra ca Baby sitter,menajera,barman,ospatar,in comert,eventual.
In Drept am sa profesez in Romania cand va veni momentul sa ne intoarcem acasa(apropo de ce afirmase cineva mai sus-planul nostru e simplu:cash si intoarecere acasa),deocamdata oricum sunt doar in anul II,sa ma ajute Dumnezeu sa o termin cu bine,sa iau toate examenele.

Cu astlel de meserii nu prea poti sa stringi bani, sint foarte prost platite.
Depinde foarte mult si ce lucreaza sotul tau.
Chiria este foarte mare , am auzit ca stau cite 3- 4 familii in aceeasi casa (baie , bucatarie ,sufragerie la comun), ca nu isi permit chirie singuri.
Transportul este scump , masina sa ai iar costa.
Acum conteaza si ce vreti voi si daca toate astea nu va deranjeaza.

Iar fara acte in meseriile astea nu te angajeaza nimeni (vorbesc de UK).

P.S. Sper sa nu te supri, dar eu sint tare impotriva lasatului copilului la altcineva. Copilul are mama si tata cu care trebuie sa locuiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Cu riscul de a lua ceva "castane" pe aici, dar pentru ca tu ai cerut pareri imi permit sa continui.

Nu vei profesa niciodata dreptul ( poate doar daca ai cine stie ce pile in Ro).. Ospatareala sau alte profesii enumerate de tine nu au nici o legatura cu dreptul... Cine aspira sa fie avocat, procuror sau judecator nu are ganduri de ospatareala ci isi petrece timpul evoluand catre acel statut...

Fa ceva realist.. nu e nici o rusine sa fii ospatar daca o faci bine.. mai rau e sa zici ca ai diploma de drept si sa fii ospatar. Realitatea cateodata doare dar nu intotdeauna tot ce zboara se mananca... gandeste-te bine si realist si o sa stii exact ce vrei si ce poti ca asta e si mai important. Vezi ca mai era un exemplu pe aici care vroia sa fie project manager (ca titlul suna bine) si pana la urma a facut un curs de coafura sau asa ceva...

Cand o sa iti rezolvi chestiile astea o sa stii exact unde vrei sa locuiesti si ce vrei sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

scuze, dar pentru niste adulti pareti foarte nehotarati in legatura cu ce vreti sa faceti si unde. ca sa reusesti eu zic ca trebuie sa-ti fixezi mai intai un obiectiv si pe urma sa structurezi pasii care trebuie urmati. obiectivul asta fiind sau "vreau sa fac meseria x" - si urmeaza avantaje si dezavantaje pentru fiecare tara (desi si asa imi par prea multe tari de pe toate continentele luate in calcul), sau "vreau sa ajung in tara y" - si urmeaza detalii legate de meserie si de costurile traiului acolo. ori voi pareti acum in bataia vantului, asa ca nu-mi dau seama cum va puteti planui actiunile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Bun.. haideti sa va spun eu ceva.
Cand am deschis subiectul nu am dorit posibile scenarii.. interpretari de tot felul si asa mai departe.
Am intrebat strict.. Ce ati face in locul nostru? Cum ati procedat daca ati fost pusi in asemenea situatii?

Ati fost mai mereu pe langa subiect.(exceptie cativa membri carora le-am multumit si le multumesc inca o data!).

1.Daca am gasi contracte pe 3-6 luni normal ca in restul timpului am sta in Romania cu fiul nostru,dar e greu sa te gandesti un pic inainte sa scrii ceva,inteleg.
2.Daca am spus ca pot face anumite meserii nu ma astept la castiguri uimitoare.. Fata de situatia actuala cand ne bazam pe un singur salariu cred totusi ca ar fi bine venit si un salariu de om de 'ospatareala'.
3. Daca as accečpta un job de genul celor amintite mai sus nu as face-o la nesfarsit,e doar o chestie de moment! Sa nu imi spuneti voi mie ca in timpul facultatii nu ati avut tot felul de joburi ciudate,care nu aveau nici in clin nici in maneca cu studiile(in afara de cei cu bani de la mama/tata)!
4.Aaaa..e rusine sa fi licentiat in Drept si sa fi ospatar? De cand?? Ai coborat vreodata din 'regatul' tau sa cunosti lumea adevarata? Ai idee cate femei de servici au terminat facultati bune si dau cu matura ?? Ai idee cati tineri lucreaza ca agenti de vanzari cu diplome in buzunar?? Ai idee cati ingineri s-au reprofilat si au facut ceva cursuri si acum sunt sudori,electricieni,instalatori,etc?
Doamneee,uneori imi vine sa ma inchid undeva si sa nu mai vad atata ipocrizie si ignoranta!
Oameni buni,pe bune,pe ce lume traiti ??

Ioana_Pos eu zic ca mai e un curent pe forum.
'Tu nu poti face ce am facut eu!'
Toata lumea se plange..vai,ce greu mi-a fost.. m-am chinuit ani de zile sa am ce am acum si nu,tu siiigur nu poti,abia am reusit eu!
Ok,sunt sigura ca fiecare dintre noi poate spune chestia asta!Sunt sigura ca fiecare avem propria 'cruce' de dus,sunt sigura ca fiecare luptam pentru ceva,ne zbatem si dam din coate sa obtinem acel ceva.
Si de multe ori cei ce se dau cei mai lezati sunt cei care au luptat cel mai putin.Nu stiu de ce am eu senzatia asta !

O seara buna !
Si va rog frumos,daca aveti pareri si indicatii strict la subiect ,postati in continuare,daca nu.. maturati-va gunoiul din propria ograda si apoi poate veti vedea lumea altfel!

Sa nu ma intelegeti gresit,nu ma deranjeaza critica! O accept bucuroasa! Ma deranjeaza ca eu am cerut ajutor intr-o problema mai delicata si am primit analize gratuite legate de viata noastra.Ca la restaurant,comanzi peste si primesti paste.
Imi cer scuze,nu e ceea ce am comandat ! Puteti sa va revansati si sa imi serviti felul de mancare dorit,ori pot sa plec sa iau masa la alt restaurant.Deci de mancat oricum voi manca.Acum insa depinde de dumneavoastra daca va fac profit sau paguba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

mami-stefi, eu am vrut sa-ti scriu da' mi s-a parut ciudat. Acum ca toate lumea ti-a spus diverse "chestii" mai mult sau mai putin logice/placute/bune de auzit, iti mai spun eu ceva :
- eu cred ca iti lipseste acolo une esti o viata sociala cit de cit si din cauza asta vrei sa pleci
- mai cred ca multi am trecut prin faza asta cind aveam copiii mici si am schimbat locul, insa ne-am facut prieteni foarte buni o data cu copiii : parintii copiiilor cu care simpatizau ai nostri au devenit in timp destul de scurt pietenii nostri,alti parinti au devenit amici cu care stam de vorba jumatate de ora daca ne intilnim pe strada, alte mamici sunt la fel de "cotofene" ca mine si stam sa mai discutam la o terasa dupa ce am lasat copii la scoala sau dupa ce am iesit de la vreo sedinta cu educatoare/invatatoarea/profesorii
- te sfatuiesc sa stai "binishor" acolo unde esti daca sotul are de lucru si aveti un venit decent; cind o fi copilasul de dat de gradinita sa simpatizezi cu mamicile acolo si ai sa vezi ca ai sa te simti integrata

Mergi la inceput