Strugurasii de S-O 2011 incep anul cu veselie !*5*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

May, eu in bors pun cartof si il pasesz acolo cu legumele, carnea si daca e prea lichida pun un pic de painica. ii dau cu lingura mare si asa nu cade nik pe jos.. fiica mea e fan bors. daca crezi ca nu i a picat bine borsul de putina acreste cu lamaie.

azi eu am facut bors cu pui si pastai. f bun a iesit.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Buna seara!

Ati avut asa un spor la scris ca abia am apucat sa citesc.

Pinkysor - ziceai de mers la munte...eu sunt prima pe lista! haideti sa facem propuneri, liste...pana ne hotaram mai trece timpul. Camady de data asta neaparat organizam intr.un we in care vei putea si tu. Cine se mai baga?

Camady - cum zicea si Jade - tu exprimi fix ce gandesc! ;-)

Sei - sa va faceti repejor bine!

Pinkysor - poate ii iese vreun dinte si lui Dani.

Mihaela - Inez acum 2 saptamani cand ne.am internat cu urticaria avea hemo 11.6, ieri am fost cu ea la dr ca facea febra de vreo 3 zile si i.a facut analizele iar astfel am vazut ca avea 10.4. Asa ca are si ea ceva anemie acum. Este insa explucabil pt ca vreo 2 sapt a mancat doar legume si fructe, fara proteina animala. Eu sper sa o aduc la normal curand.

Ca sa fiu in trend cu discutia subscriu la ce au spus May si Oana: este mai bine sa aiba ceva maj multa incredere jn el copilul ( viitor adult) decat maj putona. Apoi ma mai gandesc la ceva: in afara de esecurile personale din cauza ca nu indraznesti sa faci un anumit lucru este f important si ceea ce inspiri oamenilor din jurul tau. Cei apropiati te stiu si te apreciaza, insa persoanele nou cumoscute isi fac o parere conform a ceea ce le transmiti tu insati. Ori o persoana nesivura se simte si cu siguranta nu are de castigat. Apoi situatiile in care poate o mai slaba pregatire poate fi suplinita de increderea i sine - la un interviu de ex. Multe lucruri se invata si pe parcurs, insa daca la prima impresie dai senzatia ca esti slaba, nesigura ( chiar daca bine pregatita profesional) este clar un minus. Eu asa vad lucrurile si sigur voi incerca sa le inspir fetelor mele ca sunt cele mai cele chiar daca nu sunt perfecte. Un lucur insa nu il fac: nu le laud neaparat jmprezenta altor persoane sau altor copii de seama lor, fac asta cand sunt eu cu ele, in momentele noastew de dragaleala.
Hai ca m.am luat cu scrisul..

Sigur mai voiam sa mai raspund cate ceva dar deja mi se inchis ochii.

Va pup! Somn linistit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Scuze de greseli. Scriu de pe telefon si e cam aiurea..pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Ooka, dupa ce ii cresti calitatea o vinzi pe ebay si cumperi inca 2 :)))

Dbunny, oua de prepelita ii dau destul de rar, fierte acum.
Cura am terminato acu vreo luna.
Maia papa de toate, daca nu vrea imi arata clar ca nu ii place, eu nu insist niciodata. Ori ii dau san ori daca am ceva ce poate manca ii dau altceva.
In general ciorba cu carnita la amiaza, seara iaurt, mamaliguta, orez cu legume azi,
dimineata, paste cu brocoli, omleta, avocado cu para, galbenus cu rosii, smoothie de banana cu spirulina,
din cate observ nu prea diversificat :D
Sanatate piticei !

Mihaela, nici noi nu calcam haine, mai calca sotul chestii din cand in cand, dimineata inainte de serviciu :D

Oana, probabil :)))
Eu pe Maia o laud mereu. Ii spun toata ziua ca o iubesc ca e minunata, ca e extraordinara, ca imi place cum zambeste, ca are o privire foarte dragalasa, ca deseneaza foarte frumos, ca e tare dulce cum imi spune mama (dupa luni de zile in care a spus doar tata) etc :D

Eu mai am o ramasita de tigaie de teflon, dar o folosesc doar pentru noi cand cea de ceramica e murdara :)))

M-ati facut curioasa cred k o sa iau si eu un gratar din asta... pff am si un gratar electric din teflon, tb sa il arunc :D

Alayna, chiar azi aveam ficat cu legume (gen piure) si nu vroia sa pape, cred k ia crescut fierul de refuza ficat :))), si i-am uns pe paine si a mancat de a spart, deci eu cred k poti sa ii dai orice pe paine atata timp cat e ok consistenta.

Ooka, serios... nici ceramica nu e buna?

Sei, stii ce nu imi place mie cu lauda (eu imi laud copilul sotului, bunicilor, sotului)
dar am observat la unele mamici (in parc, vecine, nu ma refer la voi) chestii de genu: fata mea merge, a mea a mers la 8 luni, copilul meu a facut aia, dar al meu aia... sincer mi se pare aiurea...
iar de numarat, citit etc, vazusem un filmulet cu un copil care citea la 1 an parca sau 1,5 ani, cica este un dvd care te invata cum sa il inveti de la 2-3 luni cred :))
anyway, eu cred ca un copil poate invata orice daca i se repeta la infinit.

Cred ca am vb eu aiurea, eu spuneam ca mie nu imi place sa o laud pe Maia ca de multe ori simt ca parca e intrecere... nu neaparat pe forum, in general vb. Dar eu imi laud copilul, direct lui :D

Oana, hai sa iti povestesc cum sotul meu credea ca el canta super bine pana cand a ajuns in liceu si au ras colegii de el. Asa a fost laudat de profesoara si parinti cand era mic si a cantat in cor :))) si el nu era cine stie ce bun, era doar cu fata acolo.
Oana, sincer sincer cred k erai sa fii un medic super bun, Ce te opreste acum? :D

Raluca, http://www.bezpeleni.info/Diaper%20Free%20Baby.pdf

Nanna, exactly my point. Lauda in fata omului pe care il lauzi ;)

Azi am iesit cu pitica la plimbare by foot :D
O lua in toate partile, in final am luato in brate ca sa ajung acasa k eram congelata. Voi cum reusiti sa ii aduceti pe calea cea dreapta
Nu vrea neam sa o tin de mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata,buna foarte dimineata de fapt !

Va las o cafea maaare, ca sa va treziti bine .

Nu stiu de ce am impresia ca voi credeti ca eu nu imi laud copiii... Ori iar spunem toate acelasi lucru doar ca sub alte forme. De unde s-a ajuns iar la laude? Hai ca nu am vazut pe nimeni aici care sa faca al lui copil ceva nou si care sa lase sa treaca asa,neobservat, sa nu ii dea un pupic copilului,macar de bucurie , care sa nu spuna cu incantare " azi copilul meu a dat paginile de la carte si s-a uitat cu interes la poze" ori " azi copilul meu a spus caca dupa ce a facut,si mi-a aratat sa il schimb", ori te miri ce alta traznaie, pana si ca a bagat o jucarie in masina de spalat,,a inchis hubloul si a incercat sa porneasca masina ,ori la extrema cealalta, copilul sa stea posac intre jucarii, si el/ea sa il laude pe copil ca danseaza lambada in timp ce recita "Romeo and Juliet" in limbaj clasic... Va duceti de fiecare data la extreme. Nu am vazut nici o mamica de aici din grup care sa spuna "aaa,nuuu, eu nu imi laud copilul,si ce daca a mers prima data,si ce daca a potrivit prima forma incastrata din viata lui,si ce daca a incercat prima data sa se incalte,mai ales ca s-a incaltat stramb si nu si-a legat sieturile cu fundita, nu il pup,nu las un muschi sa se miste pe fata mea,ca nu cumva sa se simta supraapreciat!" . Toata lumea este de acord, copilului ii trebuie apreciere. Ca sa creasca echilibrat e bine sa stie ca este apreciat,sprijinit,iubit ,ajutat la nevoie , sa capete curaj in fortele proprii , nu sa se bazeze pe fortele parintilor, nici sa creada ca e superman(sau wonderwoman ,dupa caz) ,dar nici sa se creada atat de prost incat nici sa nu incerce. Copilul cu incredere in el va fi intotdeauna deschis la nou, va avea curajul sa incerce ceva nou pentru el,si o va face cand va fi pregatit, nu asa,de amorul artei ,si nici nu va renunta dinainte sa incerce sau sa afle toate detaliile.
Dar sa revin la impresia mea. Dupa mesajul meu cu supraaprecierea au venit numai raspunsuri cu " copilul trebuie sa se simta apreciat". Am scris eu undeva ca nu apreciez ce fac copiii mei? Ca nu ii pup,dragalesc, ca nu le arat iubire? Stiti ca am scris de multe ori,celor care ma cunosc personal probabil ca le-am povestit si mai multe ,ca nu am fost apreciata,si ca mereu eram comparata cu verii mei,cu colegii mei cu oricine,si niciodata nu eram destul de buna,nu eram destul de desteapta,de frumoasa, de aratoasa,de orice. MEreu restul erau mai buni . Iar parintii mei au crescut cu sintagmele " sa il pupi doar insomn,ca altfel ii cresc cornite,dar nici atunci ca ii strici somnul" si "daca nu il bati ti se urca in cap" . Am simtit cu toate asta iubire din partea parintilor, dar nu am simtit apreciere, si toate astea nu m-au ambitionat,cum credeau ei ca se va intampla,ci m-au demoralizat si au avut efect exact ca in cazul Oanei. Nu am avut curajul sa fac nimic din ceea ce mi-ar fi placut.Si la ora actuala ma apuc de proiecte si raman cu ele in aer,pe jumatate facute,ori raman doar in faza de proiect. De aceea copiii mei vor simti iubire, vor fi apreciati, vor primi laude cat cuprinde dar toate vor fi reale,nu de ochii lumii,nu pentru ca eu nu am primit, nu prea multe si nici prea putine. Sper sa gasesc linia aia ce le separa,sa nu fie prea subtire si sa cad in vre-o extrema.
Acum vin si cu intrebarile : cand copilul se simte subapreciat,si cand trecem la supraapreciere si supraevaluare ?
Ce situatii sunt 'laudabile" si care nu sunt ? Cum reactionati la intrebari de genul " al tau repeta la desene animate replicile? Ca al meu da! De la 6 luni!" ( am o cunostinta cu fetita mai mare cu doua saptamani decat Teodora,si de cate ori ma prinde in parc,pe fb, oriunde, ma intreaba daca Teodora face "ceva", ca fiica-sa ori face si o fi singurul copil supradotat,ori nu face acel lucru si e ingrijorata ).
DAr la persoanele din anturaj care au copii mici si sunt foarte mandri ca acestia stiu sa loveasca cu pumnul"ca Doroftei,ca ne jucam de-a boxu' dupa baie"? Cum reactionati cand cineva ,cunoscut sau necunoscut,sa zicem cineva din parc cu copil mic, isi lauda vizibil exagerat copilul,il pune in situatii dificile si jenante pentru copil,sa faca la fel ca toate animalele si sa se schimonoseasca doar pentru a vedea ce moaca face audienta ?

Ah ,mi s-a sters o aprte din mesaj, afurisit mouse .

Ce or face oare fetele care nu au intrat de mult? MAriile, Oana din Constanta,Andreele, Alex, MArina cu gemenii ei din ce in ce mai simpatici? Nici Caty nu a mai intrat de un secol,Matza am vazut ca face niste caciulite dementiale si ea ,numai maini dibace pe aici . Kora nu a mai intrat nici ea de ceva vreme,sper ca sunt copiii ok, sau Simmo , nici ea nu a mai spus nimic. Pe ea am retinut-o ca are nume foarte interesant a al treilea copil. Sau taticul ce a intrat cateva capitole,apoi s-a evaporat ,Tanno . Mie imi e dor de toata lumea,desi am avut un debit la scris in ultimul timp de abea a mtinut pasul [D:].

Gata, v-am pupat ,am lasat si eu o "ne-nominala" , fug sa crosetez putin pana se trezesc puisorii mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Neata fetelor

Lali dar ce vorbareata esti de la prima ora . Eu noroc ca am doua maini si pot sa scriu ca nu pot emite nici un sunet, sunt muta astazi , am gatul si nasul praf . Ma dau colegii de munca afara din birou in curand .
Edi sta mai bine la capitolul raceala cu toate ca nasul ii curge tot asa de rau si bineinteles nu doarme noaptea mai deloc

Vad ca tot continua subiectul cu aprecierile copiilor. Cred ca ar trebui sa-l lasam de-o parte. Fiecare actioneaza dupa propria-i constiinta, educatie, dorinta,....... si se poarta cu copilul lui asa cum considera ca este bine. Intotdeauna vor fi pareri pro si contra asta e cert. Dar suntem pe forum ca sa discutam de toate

Lena multumesc pentru link, o sa citesc materialul cu interes.

May ne regasim printre sfaturile tale. Cred ca multe aplicam diverse metode pentru a-i determina pe copiii nostrii sa manance



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza..

Marryan e diferenta intre a te ocupa si vb cu copilul si a-l suprastimula.. Eu ma joc si vb f mult cu Elena, dar de ex nu o sa o invat sa scrie numai ca sa stie asta.. Nu fac referire la voi, fiecare copil e cu ritmul lui, si il inveti atat cat poate invata , normal.. Tii minte cand aveau fetele 8 -9 luni, Elena baga deja forme in sortator si m-ati certat ca o suprastimulez? eu nu facem nimic decat sa ma joc cu ea, acum nu mai baga in seama jocul, in timp ce alti copii acum il descopera... EI se dezvolta diferit si important e, zic eu sa urmaresti copilul, ii oferi ce cere, fie ca numara , sau canta, si nu baga cuburi,.. ai inteles ideea?

Alayna.. nu face la olita , facea intr-o perioada caca numai la olita, insa a regresat.. si acum ne chinuim.. zice pisss uneori inainte alteori dupa ce face pisu ..

Rach ... da o sa planga... insa nu acum , cat am nervi ii mai dau titit, daca ai vedea cum tine titi in manute, pune capu pe ea, o pupa, o mangaie si ii canta..cum sa o intarci? cand era bolnava nu putea suge, insa scotea titi si adormea cu fatuca pe ea..

May.. super cu da bataie.. si mama a invatat-o sa dea nana la mobila scaun, daca se loveste in ele, la inceput am scos fum , insa am fazut ca daca se loveste si dam nana nu mai plange .. oricum nu stie ea ce e nana , ca face asa gestul ca de mangaiat.. numai ca cateodata daca e nervoasa pe taicas-o ii da nana ..
Faine sfaturi... multumim...
Cu bona... stai linistita ca si mama e mai rau.. pelanga ca e sensibiloasa, interpreteaza orice, totul rau ce zic e referire la ea , si pe langa asta se ia si de mine de nu ii convine ce: de ce nu o culc in patut, de ce nu o intarc, de ce ii dau aia, de ce o cert, de ce nu o cert....

LENAA... ooo laude de genul copilul meu canta la pian de la 2 luni , am auzit si eu. la fel am primit si sfaturi cum sa : o fac sa mearga, sa o fac sa vorbeasca.. etc.. insa raspunsul meu a fost are timp de toate, frumos si taios. eu ma refeream la lauda intima , intre noi 2, sau in familie.. nu lauda prin comparatie, sau lauda laudaroasa :)
Mi-i se pare aberant si de prost gust sa imi compar copilul, sau sa il fac sa para altceva ...

Oana .. nu e prea tarziu niciodata, stiu ca e greu si necesita timp, insa urmeaza-ti vizul.. inca nu ai 30 de ani nu? la 35 poti practica ca si rezident , sau macar ceva de asistente.. Medicina se face daca esti pasionata... vad nasii elenei ca invata zi si noapte, fac voluntariat , garzi... de asta si au terminat primii facultatea

Raluca .. santatae

LALI .. te pup pana citesc mesajul.. e lung tare si sunt la munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lena, sei...sunt baba. anul asta fac 32... e ocauza pierduta pt mine:(
Ma gandesc sa fac colegiu de fizioterapie...mai vad

lena si eu cant bine. dar nu am urechea educata. am cantat si eu in cor si repetand cantecele iti educi si urechea. acuma daca ma pui...te scot din camera. deci adevarul e undeva la mijloc:). Poate ar trebui sa ii faci cado niste lectii de canto:)

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lali, a mea face ca ninja..cat de denaturata pot fi:d

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Neatza si de la mine

Am o intrebare pentru fetele care se pricep la asta
Am o prietena care in august ar trebui sa se intoarca la lucru k face copilul 2 anisori ...si nu prea ar mai vrea k nu este un mediu placut de lucru...este obligata sa revina?cum se procedeaza?

Multumesc!

Mergi la inceput