Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 8 )
Raspunsuri - Pagina 11

olimp spune:
 bobitza , diana 

bobitza esti ok , dpdv al CRL - inseamna lungime cap-coada ai 6 saptamini , esti ok in grafic , eu la 6 sapt si 3 zile ( un pic mai mare ) aveam SG de 2.57 si CRL de 0.45 mm , deci esti ok
felicitari !
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
 13 +

olimp spune:
 bobitza important este ca ii bate inimioara 

, si la mine sarcina a avut salturi in crestere , acum stagna putin si la urmatoarea eco vedeam ca a recuperat , vreau sa spun ca la prima eco parea mai mica cu 1 sapt decat calculasem eu de la UCM , si dupa alte 2 satamani recuperase timpul pierdut , dr mi-a explicat ce atunci cand e fff min se poate dezvolta in ritm " saltaret "
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
 13 +

marrya31 spune:
 Buna fetele! Nu am mai intrat de ceva timp, deabia am reusit sa recuperez...vad ca s-au inmultit burticile, iar asta ma bucura :)
Noi am avut ieri un scan, suntem bine, sanatosi si am crescut asa mari..nu-mi vine sa cred ce mare e in comparatie cu primul scan... are un nasuc si o gurita asa frumoasa.. am avut si testul pt down sindrom si a iesit bine, asteptam si rezultatul de la sange pt a confirma ca totul e bine.
Desii am trecut in trimestrul doi pot sa zic ca ma simt mai naspa decat in primul, am avut stari de greata mai multe zile la rand, ceea ce in primul am avut de vreo 2 ori...
Analizele mele au iesit bine, insa se pare ca nu sunt imuna la rubeola, mi sa recomandat vacin dupa nastere. Mi sa mai recomandat pt acum un supliment de vitamine, inspecial vit D si vacinul antigripal, pe care nu prea vreau sa il fac... voi il veti face?
Afectiunea este germenele pasiunii. Pasiunea este germenele celei mai perfecte iubiri.
13+

Bobitza_85 spune:
 Multumesc Olimp! Ma linistesc cand aud ca si alte mamici au avut experiente similare 
Maria, desi eu racesc des , imi e teama sa fac vaccin antigripal... poate e doar o parere preconceputa dar nu l-am facut niciodata. Sora mea racea cumplit dupa ce se vaccina si am ramas cu imaginea asta .
Alina si eu lucrez tot in vanzari... in imobiliare  si ma gandesc cu teama la ce va urma. Sotul zice ca daca nu o voi lasa mai usor, nu ma mai lasa la munca ![]()
Adevarul e ca nu e de joaca, mai ales ca mie mi se recomanda multa odihna...de unde?! Lucrez de la 9-18 teoretic, practic...si mai mult.
Spuneti-mi si mie va rog in ce conditii se poate reduce programul la 6 ore? Partea naspa e ca eu sunt PFA si nu prea am drepturi ca la cartea de munca :( Desi asta a fost o intelegere cu angajatorul sa le fie lor ok. Sper sa fie intelegatori cu mine... inca nu am anuntat la munca.
Alexandra  
 7+

dnapotecuta spune:
 Diana, firma unde lucrez eu e prim importator si distribuitor de mat de arta si hobby... furnizam si la Helios si la Cetate asa ca e posibil sa ne fi trecut prin mana aceleasi vopseluri.
 Vis-a vis de bani mi-am tot pus si eu varii intrebari avand in vedere ca toata sarcina o s-o petrec acasa cu diverse venituri lunare in functie de tipul de concediu.Banuiesc insa, desi nu am resit neam sa ma lamuresc oriunde m-as fi intresat, ca baza este brutul care ramane acelasi. Cred ca totusi te poti interesa la Directia Muncii de la voi sa vezi ce si cum.
Bobitza, e si asta un progres. Ateptam zilele nule ca nicotina si suntem aici daca ai nevoie sa te revolti nitel.![]()
Ma retrag la cartile mele si va las. Noapte buna, doamnelor!
Alina 
 14+

dnapotecuta spune:
 Alexandra, chestia cu 6 ore din 8 pe zi este valabila la contractele colective si individuale de munca. Nu stiu daca se aplica si la colaborarea cu PFA. Eu am aplicat-o cu succes in perioada de munca la stat. La patron cred, insa, ca mi-ar fi cazut plfonul peste PC daca as fi deschis gura pentru asa ceva. Te poti interesa... cred ca totusi depinde si de munca pe care o faci asa ca nu arunca prosopul in ring pana nu te interesezi exact ce si cum.
Eu am facut cativa ani buni la rand vaccinul antigripal. La un moment dat, cand am ajuns la tulcea si ne-am stabilit aici, nu l-am mai facut. Inainte ni-l aducea prietena maica-mii care e si doc lor de familie. Era moca si ni-l faceam unii altora. Asa ca n-am mai avut parte de cand ne-am mutat aici. Paradoxul insa a fost ca ori cu el ori fara el tot pe acolo. nu cred ca e o regula. poate ca am eu un sistem imunitar mai breaz. Oricum nu fac si eu unn muc sau un junghi ca tot omul normal. Eu am treaba cu fibroame uterine, noduli de diverse natii si alte cele atipice varstei si sexului propriu. Racelile au insa bunul simt sa ma ocoleasca. Ced ca ultima oara am racit cand avea micul meu 1 an. S-a oparit si am fost internata cu el si am luat de acolo o minune de raceala care s-a finalizat cu o si mai minunata de otita. Si cam asta a fost. de 3 ani icoace nici macar o durere de cap.
Alina 
 14+

flory_blanca spune:
 Diana indemnizatia e fie 80% din media salariilor pe ultimele 12 luni fie 600 ron daca aceasta medie e mai mica de 600 ron.
Marrya noi nu am facut niciodata vaccinul antigripal acum nici atat. Nu mi se pare nici eficient si nici necesar raportat mai ales la efectele adverse. In plus poti face vaccinul pt o tulpina si sa contactezi o alta. Eu una nu l-as face in sarcina si ginecoloaga mi-a zis la fel, mi-a zis ca risurile sunt mult prea mari raportate la beneficii.
Bobitza daca esti PFA inseamna ca tu iti platesti toate darile la stat si "angajatorul" nu are treaba cu tine nici daca esti in medical sau esti insarcinata, toata treaba asta tine cam de partea lui umana acum cat de drepturile tale legale. Ai ceva contract in care sa se stipuleze remuneratia si orele de munca sau ceva de prestari servicii? Ca la tine nu se aplica codul muncii ca in
cazul unui angajat, practic nu ai angajator si atunci nu se aplica timpul de lucru de 6 ore. Teoretic tu iti faci programul , practic conteaza ce scrie si ce fel de contract ai incheiat.
Alina eu iti ziceam de detergentul de la Amway, e mai scump decat unul obisnuit dar si cantitatea pe care trebuie sa o folosesti la o spalare e mai mica deci una peste alta pretul e cam pe acolo. Daca te hotarasti sa iti cumperi sa ti-l iei si pe cel de prespalare care trebuie in cazul hainelor albe si impreuna sunt mult mai eficiente.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

diana_popa27 spune:
 Bobitza eu una as zice cu siguranta nu vaccinului antigripal! acum depinde si de sitemul imunitar si cat esti de expusa la virusi dar sincer nu cred ca e indicat in timpul sarcinii pt reactiile adverse. Sansele sa iei virusul sunt mult mai mici decat sa ai reactii adverse. Am un prieten care il face anual si la el raceala comuna se manifesta ca o gripa. Anul trecut pt o raceala banala a ajuns la spital cu febra si delira...asta la o luna dupa vaccinul antigripal. Nu zic ca e de la vaccin numai ca vaccinul e pt o singura tulpina care e mai comuna in anul respectiv dar nu te prea apara. Si reactiia adverse sunt cu duiumul .Ma mir ca ti-a recomandat Dr ca sunt contraindicate vaccinurile in sarcina.
 13+

RLK spune:
 Seara buna gagici!
Si eu tot in vanzari lucrez, in pharma. M-am dus azi la serviciu cu un "chef"...Abia astept sa mai treaca 4 luni si din luna mai...gata!
Si eu trebuie sa incerc sa nu ma mai stresez...sa vedem ce-o iesi.![]()
Aveti idee, la indemnizatia asta, se calculeaza 80% din VENITURILE  pe ultimile 12 luni? (adica salariu fix + bonusuri etc?)
RLK 
 13+

diana_popa27 spune:
 Acum am citit si eu pe net si vad ca asta gripal e indicat. Dar eu una tot sunt sceptica cand vin vb de vaccinuri.
 13+