Recoltare sange la copil 6.5 ani
Raspunsuri - Pagina 6
ch_dana spune:
Citat: |
o lacrima in minus valoreaza in aur pentru mine. inca nu m-am convins de utilitatea analizelor regulate, preventive, de sange |
Trebuie sa faci ceea ce e bine pentru el, chiar daca asta aduce lacrimi. La Synevo au tinut-o 3 tanti pe Amelia, analizele erau recomandate de medic. M-a durut si pe mine cand o auzeam, dar asta e viata. Trebuie obisnuiti cu anumite rutine, chiar daca nu-s placute.
Vrei un exemplu de initiativa buna terminata prost ? I-am dat ananas, inainte de a vedea medicul rezultatele analizelor. I-a placut foarte mult si...urla de usturime la scaun, ananasul e un fruct extrem de acid, care se recomanda dupa 9 luni si cu prudenta (eu i l-am dat la 1an si 5 luni ). Cum si medicul mi-a zis ca are un scaun cam acid, acum citesc despre tot ce vreau sa cumpar, inainte de a cumpara. Tot patitul e priceput...
Alizee spune:
Ina, paloarea copilului poate fi de la lipsa de calciu, fier. Mie, medicii mi-au explicat ca nu ne luam din fructe si legume tot necesarul din vitamine, fiindca nu mai este totul natural, ca in urma cu nu stiu cati ani. Eu i-am dat lui fii-mea vitamine si minerale. Cea mai importanta, insa, este o alimentatie echilibrata. Dar, depinde si de organismul fiecarui copil.
La subiect, eu am gasit o asistenta draguta, care se pricepe si are rabdare sa ia sange unui copil.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Sunt anumite investigatii pe care regret ca nu le-am facut inca, cum ar fi testul Papanicolau, si altele pe care ma intreb daca chiar are rost sa le fac preventiv, cum ar fi colonoscopii sau mamografii. ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
Eu astea le consider preventive, absolut! Aici intra in programul de preventie obligatorie. Papanicolau la femei intre 40 si 65 de ani, cand incidenta e mai mare...o data la 3 ani. Daca ai dubii iti face cand doresti...eu am fost la un an de la primul cu niste probleme (mai mult inchipuite, ca testele toate au iesit OK ;)) si ginecoloaga mi-a recoltat si Papanicolau dupa ce mi-a facut investigatii super-complexe, inclusiv ecografie intrauterina si totul era in regula.
Mamografie e tot asa, te cheama obligatoriu la un an jumate, intre 24 si 70 de ani, tot in perioada cand incidenta e mare. Mie mi-au desoperit un nodul, m-au ecografiat si biopsiat si ma tin sub control...de doi ani e asta si totul e OK pana acum.
Coloscopie se face tot ca si control preventiv, dar e mai incolo, peste 55 de ani parca, tot asa cand incidenta de cancer de colon e mai mare.
Sigura ca daca ai probleme si mergi si ceri sa ti se faca controale, ti se fac, gratuit totul.
Cu copiii insa, sunt de acord cu ce spune bird.
allinta, eu mi-am facut analizele complete de sange acum un an jumate, mi-a fost tare tare rau si banuiam o piatra la fiere...am avut totul perfect, nicio lipsa de vitamine, minerale...deci alimentatia ajunge daca e echilibrata.
ocebine spune:
Analize la singe anuale pentru copii nu sint facute nici aici. Pediatrul urmareste evolutia copilului (inaltime, greutate, etc)...Se pune accent pe alimentatie corecta nu se recomanda vitamine la copii sanatosi. Oricum, citeam ca nu se absorb bine vitaminele si mineralele luat in forma de pastila si ca cele provenite din alimentatie sint asimilate de corp mult mai bine.
ch_dana spune:
Cele provenite din alimentatie, in cazul in care alimentatia se face cu legume/fructe proaspete, fara conservanti sau injectate cu Dumnezeu stie ce ca sa ramana OK in timpul transportului (vezi recentul caz de grapefruit retras din magazine pe motiv de pesticide).
Cel putin in RO eu una nu mai sunt convinsa ca alimentatia ofera ceea ce trebuie (nu ma refer la alimentele "de la tara" din surse verificate, ci la ceea ce se gaseste in magazine).
ina.click spune:
Ok.
Ce analize considerati necesare in viata unui adult de 30 de ani (adica moi, de exemplu)?
Ce analize considerati necesare / utile in cazul unui copil? Care considerati ca ar fi frecventa repetarilor? In functie de simptomatologie sau periodic?
De cate ori deschid fereastra...
Ilinca_M. spune:
Mamografie obligatorie la 1 an jumate intre 24 si 70 de ani?! In ultimul timp numai asta citesc ca de fapt e o procedura foarte traumatizanta, periculoasa, ca de fapt chiar mamografia in sine poate duce la mari probleme si in niciun caz nu e o operatiune "de rutina" (n-am surse acum dar chiar ma apuc sa le regasesc daca mai e cineva interesat). Si cum adica sunt "obligatorii", ce-ti fac daca nu te duci de bunavoie sa-ti striveasca tzitzele, te iau cu arcanu'?
Fiica-mea are 3 ani si 8 luni, nu i-am facut nicio analiza in afara de exudatele si copro cerute la gradinita si nici n-am de gand sa-i fac cata vreme vad ca-i merge bine si nu am nicio suspiciune (nici eu, nici pediatrul). Slava Domnului ca am o pediatra stapana pe sine si relaxata, nu o paranoica din acelea de umfla copilul de medicamente la un stranut si recomanda sa i se ia litri de sange "preventiv".
Si noi adultii le facem pe alea gratuite 1 data pe an si aleluia. Hai ca da corpul destule semnale de alarma daca e ceva in neregula. La acest subiect subscriu cu toata tastatura si toate membrele la ce spun bird70, marius si toti ceilalti din aceeasi gama
mianna spune:
multe afectiuni au un timp de latenta silentios, apoi semnale de alarma si apoi boala manifesta clinic. iar daca la o anemie de exemplu nu e chiar atat de important sa nu lasi sa treaca perioada aia de latenta, la un cancer eu una zic ca e (am mai avut discutii in contradictoriu pe alt topic in care mi se explica de fapt ca nu-i; capoasa cum is, am ramas la parerea mea).
insa chiar si intr-o anemie corectarea ei ia mai putin daca-i surprinsa mai repede.
Ilinca_M. spune:
Tot n-am inteles ce a vrut sa spuna mihaela_s cu "te cheama obligatoriu la mamografie": ca sunt ei obligati sa te cheme sau ca esti tu obligat sa mergi? Presupun ca prima parte, ca n-am auzit sa fie dictatura in Suedia...
andacos spune:
Ilinca si in Germania ,esti instiintzat acasa de exemplu ,ca trebuie s ate prezintzi la dentist(altfel pierzi un anumit bonus in cazul unor eventuale lucrari),la ginecolog(in cazul femeilor trecute de 40 de ani parca)...inclin sa cred ca in Suedia se aplica acelasi principiu in cadrul mamografiei.
Bineintzeles ca nu te ia nimeni cu japca s ate duca la dentist,ginecolog sau mamograf...insa ei isi fac datoria si te anuntza per post.
Dana