Pata rosie si scortoasa pe fata si picior

Pata rosie si scortoasa pe fata si picior | Autor: coco_coco

Link direct la acest mesaj

buna ziua,am o veche problema cu piticu meu,cam de...6 luni de zile. initial a avut pe obrazul drept un punct mic si rosu,nu iam dat asa importanta la inceput,fiind vara ma gandeam ca poate e o mica alergie la ceva...dar trecand timpul punctuletul acela sa marit,in prezent e asemenea unui bob de strugure si e grunjos,scortos nu stiu sigur sa va spun,dar ia aparut si pe picior,aceeasi parte si e tot asa. mi sa recomandat advantan milk,de la dr de familie,dar ia aparut din nou si mi sa recomandat iar ketoconazol unguent.... ce am de facut,va rog mult sa-mi spuneti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

poate fi o dermatita uscata. mai bine mergi la un dermatolog.
ketoconazolul este indicat doar in infectiile fungice si poate sa nu aiba efect. ce varsta are copilul?
daca are peste 2 ani elocom ar fi mai indicat (are o concentratie putin mai mare de substanta activa decat advantan-ul)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

si eu zic ca e dermatita atopica
as merge pe Tixera de la avene si apoi ,daca nu trece, pe Advantan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Asa ceva are fata mea mica pe obraz, mai ales cand e frig. Eu ii dau cu crema Aderma exomega, mai ales dupa baie si cand iesim afara. Ea are dermatita seboree, i-a fost diagnosticata de la nastere... cred si eu ca e o forma de dermatita, si ar trebui consultat un dermatolog... Ce mi s-a mai recomandat a fost crema Dermocare.

Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco_coco spune:

mersi frumos pt rasp,are 1 an si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Eu cu Advantan am rezolvat toate micile probleme de piele ale fetitei mele... cand era bb ii apareau pe mijloc ceva pete si o mancau, ii dadeam cu advantan treceau, apoi apareau din nou, tratam din nou cu Advantan, iar pana la urma au trecut odata cu varsta...

A mai avut o dermatita pe manute, medicul tot Advantan mi-a prescris si i-a trecut numaidecat.

Concluzie: da-i cu Advantan cand ii apare si probabil vor trece odata cu varsta.

E bine sa il vada si un dermatolog pt o diagnosticare corecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Asa este, cortisonul amelioreaza dermatita atopica, dar eu nu l-as folosi decat in ultima instanta. Fetita mea are de la 3 ani. Cateodata are pusee groaznice, de se trezeste noaptea si imi zice : ma mananca pielea pe tot corpu. Atunci nici cortizonul nu mai face nimic, si ii dau Aerius ..

Bref, toate astea ca sa spun ca trebuie sa incepi cu Exomega sau Trixera, si numai in disperare de cauza sa ajungi la cortison.

Vicky, Printzesone and BB (20+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui coco_coco
ce am de facut,va rog mult sa-mi spuneti

o vizita la un dermatolog si la un laborator de analize(sa nu fie ceva fungic).

Atentie la cortizon. Un dermato mi-a spus ca-l recomanda(Locoid 0,1%) in ultima instanta si pt. timp scurt iar un alergo mi-a spus sa nu-l mai folosesc deloc indiferent de situatie.

Mergi la inceput