buna

buna | Autor: trifanvali

Link direct la acest mesaj

Bunaziua. Baietelul meu are 9 luni si are infectie urinara cu E coli. Iam facut urocultura si antibiograma pentru a vedea la ce medicamente este sensibil, pintre acestea se numara sumetrolim si zinnat. Doctorita de familie mia dat sa urnez timp de 7 zile cu zinat si 7 zile cu sumetrolim. As vrea sa stiu daca ati mai avut probleme cu copii vostri si cum ati scapat de aceasta bacterie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Fie-mea a facut-o in maternitate.
Am urmat tratamentul iar la incheierea lui am luat DICOFLOR, pentru refacerea florei intestinale (e foarte important).
E-coli e o bacterie care traieste in mod normal in organismul uman, in intestinul gros. A existat candva o tulpina care a facut ravagii prin state, dar nu la noi nu e cazul de acea mutatie.
Nu te speria, urmeaza tratamentul, si tine cont la incheierea oricarui tratament cu antibiotice sa refaci flora bateriana normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari9 spune:

Sincer,eu as mai repeta urocultura si sumarul.Insa trebuie o igiena stricta in timpul recoltarii.
Dupa ce se spala cu apa si sapun se sterge usor si cu putin rivanol.

Are febra,dureri,usturimi? NU m-as grabi asa repede cu tratamentul.

Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Al meu cel mare a avut infectie cu e coli anul trecut. facea temperatura peste 38,5 si a avut infectie puternica. am stat cu el in spital cateva zile. da-i antibioticul pentru ca altfel nu scapa. noi am ajuns la spital dupa 4-5 zile de febra si era aproape de rinichi infectia. daca ajunge la rinichi e naspa. Finn a primit zinnat in spital si dupa ce am iesit din spital i-am mai dat antibiotic inca 7 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari9 spune:

J.D,pai asta intrebam si eu -are febra?daca nu, e ff posibil sa se fi atins proba cumva pe la funduletz unde sunt o multime de E coli.
Al tau a avut febra.

Deca baietelul e ok,sumarul a iesit bine,la varsta de 9 luni nu e bine sa te arunci la antibiotice.Stiu ca e bine sa se faca 3 uroculturi pt a vedea daca este infectie urinara sau nu.
Spun asta pt ca fii-mea a luat degeaba antibiotic la varsta de 8 luni jumate(ii iesise E-coli),iar organismul ei,in urma acestei aventuri ,s-a dat peste cap.
Nu indemn la ignoranta( adica stai linistita ca nu are nimic) ci la o investigatie mai serioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trifanvali spune:

Multumesc mult pentru sfat. Nu a facut temperatura deloc e foarte vioi. Doar ca dimineata cand se trezeste are un ochi mai umflat. La analiza a esit e coli hemolitic. Doctorita a zis ca nu e nimic grav dar sa urmez tratamentul. Nu stiu cat de bine e facuta aceasta analiza la laboratorul unde am facut-o, pentru ca am mai facut si in alta parte si nu ia iesit nimic acum o luna. Sper sa ii iese bine dupa ce termin acest tratament ca altfel nu stiu ce o sa ma fac, pentru ca refuza sa ia antibiotice. Am auzit ca merisorul este foarte bun pentru asa ceva dar nu stiu daca merge sa ii dau lui.Nu este specificat pe cutie de la ce virsta merge la copii. Stie cineva de la ce virsta se ia ceaiul de merisor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Baiatul meu a facut E-coli la 7 luni. Am trecut prin niste momente cumplite, dar a trecut. A facut tratament injectabil si am scapat. Nu se scapa asa greu cum se povesteste daca este luata boala din pripa. Nu te speria, cu un tratament corespunzator se scapa. La noi, prima analiza dupa tratament, s-a negativizat.

Asa ca, nervii tari ! Nu este atat de gra. Se poate si mai rau asa ca nu te speria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Baiatul meu avea 5 ani si 4 luni cand am descoperit e-coli hemolitic.Dar pe langa febra avea usturimi si facea si cu putin sange.Am tras un an si ceva pentru ca a tot recidivat.Am scapat cu tratament de la homeopat (era satul de antibiotice si imi era frica sa nu ii dau ficatul peste cap).Si acum la un an si ceva de cand nu a mai avut probleme , de cata ori merge la baie il intreb daca a facut norml(ca si cantitate si culoare) si uneori ma duc eu cu el "sa vada ochiul meu" ca e bine.Pe mine m-a marcat rau experienta.Bafta si daca esti sigura de rezultatul analizelor fa tot ce ti-a spus medicul si poate esti norocoasa si nu recidiveaza.Dar daca o sa fie bine dupa tratament si medicul spune ca a scapat de microb,repeta-i analiza din timp in timp ca sa stai linistita.

Mergi la inceput