masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu am citit ca criminalul e autist, deci nu stiu ce vina are maica-sa, maica-sa care e si ea moarta, dumnezeu sa o ierte. Frate-su era contabil la scoala si initial s-a crezut ca el e autorul pina si-au dat seama ca e fratele lui autist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Draga mea, un autist e incapabil sa-si planifice micul dejun, dar mai sa comita un asemenea masacru. Toata mass-media vorbeste de autism fiindca frate-su a declarat ca era "aproape autist", dar asta poate insemna ca traia intr-un mod retras, fara sa comunice cu cei din jur ... Exista patologii care se pot manifesta asa ...

iar din ce am înteles, mama baiatului era foarte stricta si colectiona arme :-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Sau putrem vorbi de o comorbiditate: asperger + o alta patologie care sa fi dus la asta, un autist insa e incapabil sa se organizeze asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

sa fiu sincera o fi si un diagnostic pus mai din burta.
oricum ai intoarce-o, totule atroce, de ne-explicat si nu exista un singur vinovat.
e de vina sistemul, o fi fost si ma-sa, si ala care i-a vandut armei ma-sii (la ce dracului ti-ar trebui colectie de arme ca educatoare btw?) , a fost de vina si el, poate dumnezeu, eventual apare si vreun sindrom sau vreo boala dar nimic din toti acesti factori nu poate oferi o solutie, o scuza sau o explicatie. e de vina sistemul lor defectuos poate de educatie si modul bizar, aproape alien-esque de a se raporta la proprii copii. habar n-am. dar chiar daca am identifica VINA si am personaliza-o nu am reusi sa privim in fata mai bine aceasta atrocitate.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nebuni sunt peste tot in lume dar arme de foc la indemana oricui, nu. Daca nu ar fi aceste arme de foc probabil nu ar exista nici aceste tragedii sau ar fi mai putine. Dar asa cum spuneam producatorilor si vanzatorilor de arme le pasa fix in fund (scuzati expresia) de aceste tragedii - cat le pasa de profiturile lor.

Eu sunt adeptul libertatii cetatenilor de a purta arme cu care sa-si apere proprietatea, asa ca Adrian Iovan.

In Romania multe crime sunt consecinta surprinderii hotilor in actiune de catre proprietari, si acestia devin victimele infractorilor.
Daca oamenii echilibrati ar avea arme hotii ar avea frica.
Cate victim sunt in SUA ca urmare a portului de arma si cate victime sunt in Romania la suta de locuitori, ca urmare a acordarii carnetului de sofer. Ce facem, nu mai acordam carnet de sofer pentru ca avem victime pe sosele?

Daca romanii ar fi avut arme nu ar fi avut parte de dictatura comunista. Ar fi executat pe activistii care faceau exces de zel si nu si-ar fi cedat casele si terenurile.
Cand esti aparat de institutii si institutile sunt la dipozitia celor de la putere, si tu ca individ esti la dispozitia celor de la putere.
Si culmea este ca in Romania cei din lumea interlopa au, arme pe cand oamenii echilibrati nu au drept sa posesde arme.

Daca nu functioneaza justitia oamenii nu mai recurg la ea, isi fac singuri dreptate, asa ca puterea este obligata sa ia masuri ca oamenii sa-si recastige increderea in justitie.
In concluzie eu sustin libertatea de a purta arma chiar daca exista acidente de acest tip. Beneficiile -libertatea si justitia - sunt mai mari decat daunele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Phua...pe mine ma nelinisteste numai cind vad in prejama mea(aeroproturi de exemplu)pe cineva cu arma la briu,d'apoi sa dorm cu ea sub perna!

Tilia,asa nu ma surprinde ca tzi-ai dori sa ai o arma...brrr!!!!

O fi cinic sa spun ca probabil americanilor nu le ajunge,nu s-au saturat inca de masacrele publice?Ca eu nu stiu ce alta explicatzie s dau lipsei asteia de interes vis a vis de armele...la liber.

Mare pacat de copiii aia,ei chiar sunt nevinovatzi.
Oare cite victime mai trebuiesc facute sa se ia initziativa????

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Eu am citit ca criminalul e autist, deci nu stiu ce vina are maica-sa, maica-sa care e si ea moarta, dumnezeu sa o ierte. Frate-su era contabil la scoala si initial s-a crezut ca el e autorul pina si-au dat seama ca e fratele lui autist.

mda,no coment!se vede ca nu stii ce inseamna autism!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M

Viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Cat de expus erorii e un sistem care imbratiseaza si onoreaza dorinta oamenilor normali de-a-si apara proprietatea?
Raspunsul la aceasta intrebare a fost dat (si) ieri, in urma macelului de la scoala generala din SUA....
Cum triezi "normalii"? Cum le monitorizezi "normalitatea" (ca poate e intreg la minte cand cumpara armele, dar se dileste la o saptamana dupa..?!)? Cum te asiguri ca in casa "normalului" nu traieste vreun dezaxat care se apuca sa omoare oamenii?
Astea sunt intrebari pe care americanii nu si le-au pus vreodata.
Ce facea educatoarea cu 3 (trei!!) arme, dintre care una de asalt, semi-automata??

Masacrul de ieri este unul din rezultatele sinistre ale politicii americane privitoare la posesia armelor de foc. Si nu se va termina aici, urmatorul macel e dupa colt, asteapta sa-si iteasca fata hada.

Cineva intreba unde era Dumnezeu atunci. Dumnezeu era unde ii e locul.
Vina apartine oamenilor, atasamentului lor morbid fata de o traditie infioratoare, aia de-a umbla cu arme asa cum o faci cu o matura si un faras. Americanii isi fac pofta, aproape ca nu le inteleg uimirea cand vreun scrantit trage cu arma in cei din jur.

Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei ucisi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Norvegianul era perfect normal, ceea ce nu l-a impiedicat sa isi procure arme si sa omoare peste 60 de persoane. Daca americanul era putin dus, treaba e si mai simpla.
Ma intreb cum si-a tinut mama dulapul cu arme la dispozitia fiului bolnav mintal, sau el a planificat totusi ceva?

Bietii copii, bietii parinti...nici nu pot sa ma uit la fotografii si la filmari, cata durere!

Nici eu nu vad ce legatura are Dumnezeu in toata treaba asta. Poate pentru ca sunt atee. Pentru mine tot ce se intampla in lume e facut de om, nimeni altcineva nu are vreo implicare.

Iar cu fraza ca cei care nu cred in D-zeu sunt periculosi sau criminali, mi se pare de-a dreptul puerila!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Criza, tensiunile, sfarsitul visului frumos numit "American way of life"...sunt multe motive.

Probabil ca toate astea venite pe un sistem de sanatate selectiv, unde numai cei care isi permit sunt tratati. Faptul ca sistemul de sanatate nu trateaza bolnavii psihici, ca accesul la tratament nu este GRANTAT de stat, faptul ca nu exista nici un conttrol asupra bolnavilor psihici, peste faptul ca nu exista asistenta sociala, ca exista atat de multi oameni care nu au minimul necesar supravietuirii.

Sint de acord cu sistemul de sanatate selectiv, in care numai cei care isi permit sint tratati.

Insa eu am intrat din alt motiv, pentru ca m-am umplut de nervi citind presa dimineata. Ma enerveaza, pur si simplu ma enerveaza presa si ma enerveaza si cum sint reluate apoi informatiile din presa. Cind se intimpla asemenea tragedii, ar fi tare bine sa se opreasca un pic si jurnalistii astia de a scormoni dupa informatii si de a se intrece intre ei care pune primul poze si ceva fierbinte de la fata locului. Si sa publici atunci cind ai permisiunea sa publici si asta sa o faci cu cit mai multa grija fata de copii (au venit si le-au luat interviuri dupa tragedie)... cu respect fata de victime si de familiile lor.

Si va spun sincer ca m-a deranjat si aici, concluzia unor fete, era aspie, autist si de aceea a facut ce a facut, numai pentru ca intr-un articol dintr-un ziar de duzina a scris unul asta, fara sa dea si sursa... Eu nu cred ca asta a dus la crima, faptul ca era aspie (ma enerveaza pina si denumirea asta, e atit de etichetanta, mai ales ca cei mai multi care scriu aspie nici nu stiu de fapt ce inseamna cu exactitate, dar daca era, atunci sigur ca el e criminalul, numai unul care e asa poate omori).

Probabil ca era, dar eu am citit inainte de toate ca era un copil foarte inteligent, 'poate chiar geniu' spune un fost coleg de-al lui, ca era in general fericit, dar ca nu a mai fost vazut in ultimii ani... ca l-a crescut mama lui singura, pe el si pe fratele lui, nu am vazut vorbindu-se de tata...

Sigur ca ceva groaznic s-a intimplat cu el de a rupt legatura cu realitatea si a omorit atitea fiinte nevinovate. Si poate un sistem de sanatate mai putin selectiv ar fi reusit sa intervina la timp... dar pina cind vom afla ce, poate ca ar fi bine sa mai aruncam sageti in toate partile. Eu gindesc ca nimeni nu ne poate garanta ca noi, tot parinti, nu avem nesasansa sa devenim 'monstri' si ai nostri copii sa devina criminali, iar faptul ca nu ai un diagnostic nu te scoate in afara situatiei... si nici faptul ca il ai nu te baga automat in ea. Nimeni. Dupa ce vom afla adevarul, putem comenta, dar inainte pur si simplu ma scot din sarite aceste etichetari facute cu siguranta parintilor care sigur nu cresc copii la fel ca cei care o iau razna.

Mergi la inceput