masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 48

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Of, Doamne, ce tragedie. Nici nu imi pot inchipui ce e in sufletul acelor parinti.

Armele automate sau semi-automate nu au ce cauta in mana civililor. Daca americanii tin atat la securitate... o pusca, un pistol mi se pare suficient. Cu o astfel de arma Nebunul ar fi facut mult mai putine victime. Macar atat.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Din pacate Deceneus nu glumeste ... presa americana (CNN) este si ea stupefiata de dublarea vanzarilor de arme in ultimele 5 zile ...chiar ca iti vine sa te dai cu capul de pereti. S-au dus intr-un magazin de arme si au luat interviuri, oamenii erau foarte degajati si isi justificau vizita acolo exact cu ceea ce spune Ocebine ... mi-e teama ca vin ccine stie ce regulatii de la guvern si n-o sa mai pot sa-mi iau semi-automata X, asa ca, desi nu aveam in plan, o iau acum ... altii bagau bulsshitul asta cu apararea, ca se simt mai safe cu arme in casa, altii cu honny-ul-mvai sunt colectionar si imi doresc modelul asta de mult. Nu le era rusine, era frica, un fel de "mila imi e de ce s-a intamplat, dar de mine mi se rupe inima".

Daca aceasta regulatie ar intra in vigoare, armele semi-automate si alte arme de asalt ar trebui sa fie ridicate de Politie, confiscate si tinute intr-un depozit, sub cheie! OK, du-te si cumpara 10, ca oricum, eu (statul, politia) vin si ti le confisc sau poti sa le aduci tu singurel la sectia de politie.

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

Atata timp cat le-a cumparat legal, nu poti sa i le confisti. A dat bani pe ele si tu prin legea nou data ii faci paguba. N-are a face ce crezi tu ca ar fii constituit ca pericol. Juridic vorbind trebuie sa-l despagubesti la valoarea lor. Sunt impotriva detinerii armelor de foc, insa e aiurea sa crezi ca poti sa ii convingi sa accepte legea asta daca le mai si atenteaza la buzunar (la americani legile sunt propuse, dezbatute apoi cetatenii le voteaza, luna asta cetatenii din WA au fost de acord cu legalizarea marihuanei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:

Eu zic ceva, desi probabil ca o sa-mi sariti in cap: In primul rand, mie mi-e frica de arme, nu as avea un in casa; dar, DACA un profesor din toata scoala aia ar fi avut o arma, poate ca din cele 20 de vieti luate vineri, ar fi scapat macar cateva. Deci, intr-o institutie unde sunt majoritatea copii care habar nu au cum si nu pot sa se apere, cineva TREBUIE sa fie in stare sa-i apere! Sau macar sa puna gardieni inarmati in fiecare scoala. Asa cum sunt in banci.

Edit: In ce rahat de lume traim: ne aparam banii cu arme, dar copiii ni-i lasam la 'mila' unui cretin trubat!

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

Sau poate nu. Detinerea unei arme nu iti garanteaza "good aim". Si chiar daca te antrenezi o gramada in poligon, si ai cat de cat acuratete, tot nu iti garanteaza ca in teroarea momentului ai sangele rece sa tintesti corect si sa apesi pe tragaci. E usor sa impusti un carton dar nu e usor sa impusti o persoana.
O arma automata cum avea baiatul ala e greu de controlat pentru o tinta perfecta cand trage in rafala si risti sa lovesti nevinovatii. Un pistol este folositor doar daca reusesti sa-l neutralizezi din prima si pentru asta iti trebuie ce am zis mai devreme, acuratete si sange rece. O profesoara de elementary school nu este un mercenar sa aiba stomacul necesar pentru asta.
Imagineazati si scenariul asta, profesoara are arma, o ia si iese sa opreasca atacatorul si in loc sa apese pe tragaci ezita. Atacatorul o impusca, ia arma si merge mai departe cu mai multa munitie la arsenal.

Existenta unei arme nu este solutia, si te asigur ca nu vrei un "special ops" pe post de profesor la elementary school.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Evident ca nu stim ce am face intr-o situatie, decat daca suntem in acea situatie... imi place sa cred ca Da, as apara acei copii, insa... nu stiu daca as avea sangele rece necesar sa o fac... Adica, nu stiu daca as avea curajul sa o fac.

Nu e vorba de curaj ci de reactie. In fata unei situatii de criza organismul reactioneaza in 3 feluri: lupta, fuge sau ingheata (fight, flight or freeze). In general nu putem controla raspunsul la stress, fiecare individ e diferit. Majoritatea ingheata, unii mai norocosi fug dar foarte putini pot sa lupte. In general reactia de lupta trebuie educata (in armata) prin expunere repetata la stresori si educarea respiratiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

pe bune, a-nnebunit lupul! ma uit acum la stiri si arata un "spectacol" regizat la Constanta, cu mos craciun si craciunite care, cand au aparut in fata copiilor, au fost rapiti de mascati (fireste, inarmati) si in final salvati de politie (aici n-am observat daca aveau sau nu arme).

cata minte iti trebuie sa faci asa ceva in fata copiilor???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Pai, Mianna, si eu am vazut in geamul unei limuzine parcate langa parcul de la bloc ca ofera o multime de servicii, inclusiv rapirea miresei cu talibani (imbracati arabeste si cu pusti automate) . Dar asta cu Mos Craciunul rapit e chiar prea de tot! Nu era si pre(a)marele Mazare pe-acolo, ca lui ii place sa se implice in astfel de "happeninguri"?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

la Mazare ma asteptam si eu, dar nu l-am vazut. asta nu inseamna ca nu era acolo, ci doar ca eram eu prea socata ca sa-l vad, daca aparuse.

n-au mai reluat stirea, daca o vad si maine o sa fiu atenta. chit ca nu-i relevant daca era si el sau nu, ci doar imaginea unora cu arme "rapind" mitul copilariei in fata unor prescolari. p'orma l-au mai scufundat in mare, parca (sau asta a fost inainte de rapire? nu mai stiu) si la sfarsit l-au salvat si-a impartit cadourile. copiii aplaudau. eu faceam ochii mari si ramasesem fara grai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

http://www.youtube.com/watch?v=RC4JJWUtzkc

Pe forumul (international) pe care imi fac veacul, 95% dintre oameni sunt de acord Ventura. Iar despre Morgan n-auzi decat "How DISGUSTING can one human being be?"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

never ending drama:
www.hotnews.ro/stiri-international-13857236-sua-eleva-16-ani-arestata-pentru-planuirea-unui-masacru-intr-scoala-din-arizona.htm" target="_blank">Eleva de 16 ani, arestata pentru planuirea unui masacru intr-o scoala din Arizona

Eleva a fost descoperita pe firul unui mesaj postat de ea pe net: "Planuiesc sa fac mult rau... sa ucid... sa asasinez oameni din colegiul meu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

never ending drama:
www.hotnews.ro/stiri-international-13857236-sua-eleva-16-ani-arestata-pentru-planuirea-unui-masacru-intr-scoala-din-arizona.htm" target="_blank">Eleva de 16 ani, arestata pentru planuirea unui masacru intr-o scoala din Arizona

Eleva a fost descoperita pe firul unui mesaj postat de ea pe net: "Planuiesc sa fac mult rau... sa ucid... sa asasinez oameni din colegiul meu".

Povestea fara sfarsit suna cam asa: arme la liber ca sa ne aparam de criminali, apoi arme ca sa ne aparam de cei care au arme la liber, apoi Big Brother pe internet ca sa stim ce gandesc cei care au arme si tot asa, pana unde, pana cand ?

Mergi la inceput