masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 40
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ocebine
In ideea ca se face reforma, cei pasionati de arme le cumpara acum ca poate nu mai apuca. Este un ciclu care s-a repetat dupa fiecare masacru. Ma indoiesc ca cei care pling si impart poze pe FB sint aceeasi cu cei care dau navala in magazine. Si ca sa fim nitel drepti, degeaba plingem pe FB daca nu punem mina pe hirtie si creion si nu scriem reprezentatitivilor nostri in Congress. Dam dovada de aceeasi ipocrizie. Sa nu uitam ca este un moment propice de a actiona - marea majoritate a candidatilor in Congress de anul acesta care au fost sprijiti MASIV financiar de catre NRA nu au cistigat alegerile. |
Din pacate Deceneus nu glumeste ... presa americana (CNN) este si ea stupefiata de dublarea vanzarilor de arme in ultimele 5 zile ...chiar ca iti vine sa te dai cu capul de pereti. S-au dus intr-un magazin de arme si au luat interviuri, oamenii erau foarte degajati si isi justificau vizita acolo exact cu ceea ce spune Ocebine ... mi-e teama ca vin ccine stie ce regulatii de la guvern si n-o sa mai pot sa-mi iau semi-automata X, asa ca, desi nu aveam in plan, o iau acum ... altii bagau bulsshitul asta cu apararea, ca se simt mai safe cu arme in casa, altii cu honny-ul-mvai sunt colectionar si imi doresc modelul asta de mult. Nu le era rusine, era frica, un fel de "mila imi e de ce s-a intamplat, dar de mine mi se rupe inima".
Tot la CNN, exista o emisiune in fiecare seara cu Piers Morgan. Tipul este britanic, si de cateva zile spumega in direct, are 4 copii si pur si simplu spumega. Aseara l-a avut pe unul Larry Pratt-executive director of Gun Owners of America. Fetelor, daca ati fi auzit ce spunea ... de la faptul ca profesorii trebuie sa aiba cate o arma in fiecare clasa, ca "evil is in our heart not in our guns", la toate intrebarile directe a lui Morgan raspundea cu o alta intrebare, atat de parsiv, atat de siret, manuia atat de bine cuvintele ... L-a enervat pe Morgan atat de tare ca au inceput sa se jigneasca in direct, ala a inceput sa ii spuna ca Morgan nu e american si ca nu ar trebui sa foloseasca atat de mult de "cultura americana" ca nu o cunoaste iar Morgan a terminat interviul vizibil enervat cu cuvintele "inteleg acum de ce au crescut vanzarile de arme, din cauza ca exista multi idioti ca tine in America"
Sunt sigura ca o sa se lase cu procese de calomnie, dar sincer, il inteleg pe Morgan, il ascultam pe nemernicul ala si imi doream sa intre un nebun din asta cu arma la el in familie si sa-i mitralieze toti membrii, sincer, stiu ca nu e frumos sa doresti raul cuiva, dar exista oameni ca astia merita sa simta in familia lor consecintele armelor la liber.
Legat de ce zicea Ocebine, tot aseara la CNN, tot Morgan intreba insistent, chiar sunt astia din industria armelor atat de neinvins incat sa nu se poata face nimic ? Nu sa se interzica, dar sa se aprobe numai anumite modele, care trag doar 1-2 gloante si nu 100 odata cum a avut ala din sala de cinema. I-a raspuns un analist, extrem de realist ... a zis asa : Teoretic si constitutia se poate modifica. Practic, cei de la NRA, au in favoarea lor timpul, banii si influenta. Presa o sa mai vorbeasca despre asta 1-2 luni dupa care gata, toata lumea move on ... in plus, si daca se insista cu modificari de lege, o sa apara detalii contradictorii - ce arme lasi, ce arme interzici, de ce magazie cu 10 gloante si nu una cu 30, o sa apara motive cum ca e mai bine sa ai 30 gloante pe teava decat unul, ce faci cu semi-automatele care sunt deja in proprietatea populatiei ? Ii despagubesti, le pui la muzeu ?
Deci e greu, e un proiect mare, complicat si cu multe piedici pentru ca nu are sustinere majoritara ... de aceea, in 1-2 luni, toata lumea o sa uite si nimic n-o sa se intample.
ocebine spune:
Industria armelor este uriasa. Aduce profituri incredibile. NRA are peste 4,3 de membrii activi si buzunare extrem de adinci.
Legislatia se schimba foarte greu cind in joc sint interese financiare (vezi si industria agricola/alimentara).
Asta ati vazut-o?
http://www.sfgate.com/business/bloomberg/article/Cerberus-Founder-Stephen-Feinberg-s-Father-4127621.php
Pe mine de dimineata m-a luat durerea de cap cind am citit.
Edit sa mai adaug un articol care aduce in lumine de ce este atit de greu de infrinat industria armelor.
http://www.guardian.co.uk/business/2012/dec/18/newtown-shooting-cerberus-sells-stakes
Citi oameni normali au bani de pensie investiti in fondurile care cuprind fabrici de arme?
a_alinta spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui nelia
Pai, isi dorea, cine nu-si doreste?! Insa cind nasti un copil si vezi ca acesta are probleme, nu mai ai cum sa ai o viata linistita... decit daca il parasesti si pleci departe de el. Ceea ce a si facut. Voi fi foarte directa si voi spune exact ceea ce gindesc despre adulti ca el, chiar daca ar fi ca tot forumul sa fie in dezacord cu mine. Spui ca tatal isi dorea o viata linistita... Dar de ce, scrie undeva in stele ca dupa ce iti pui saminta, daca aceasta scoate o fiinta cu probleme, numai mama trebuie sa vada si stea linga ea, descurcindu-se cum poate? Tata are scutire? El e liber sa plece si sa incerce altceva, daca prima data nu i-a iesit cum si-a dorit? Stie cineva ce se va naste atunci cind decid sa aduca un copil pe lume? Era copilul lui, un copil cu probleme... trebuia sa stea linga el toata viata sau il ducea macar intr-un loc unde putea sa fie ajutat, tratat, supravegheat. Asa, domnul tata a plecat din viata lui, s-a dus sa-si traiasca viata alaturi de o alta femeie (e in regula, cu asta n-am probleme), dar parasindu-si si copilul. I-a platit mamei o suma imensa, i-a lasat o casa, i l-a lasat complet in grija ei, desi e clar ca nici nu era chiar in regula si nu facea ce trebuie ca sa-l ajute cu adevarat... si dus a fost. Si acum vine cu comentarii date presei, cu durere in suflet pentru victime, parintilor care si-au vazut copiii gauriti de mina baiatului lui, surprins ca asa ceva s-a putut intimpla??? Mai bine statea acolo unde a fugit de copilul lui, nu avea nici un rost comunicatul lui de presa, nu era nevoie de el, cind a fost nevoie de ceva facut de el, a dat bir cu fugitii. Banii nu cumpara chiar orice. Sa fiu in locul unuia dintre parintii care si-au pierdut copilul asa, m-as lipsi de empatia lui. Chestia ca un adolescent de 17 ani cit avea nu vrea sa-si mai vada tatal ma lasa rece, daca voia tatal sa-si vada baiatul, facea tot ce e posibil si raminea linga el cumva, nu-si cumpara linistea cu bani. Mie mi se par la fel de vinovati ambii parinti, nu e un caz criminal in care parintii sa fie scutiti de vina. Avea bani, aveau o viata care ar fi putut sa fie buna, erau educati, trebuia sa fi fost capabili sa gaseasca solutii, nu sa-l inchida in subsolul unei case elegante. Pentru ca este absolut imposibil ca acel copil sa nu fi aratat semne de mic ca are probleme grave de sanatate psihica, nu ajungi un criminal cu singe rece ca el asa, de pe o zi pe alta. Revolta lui a crescut in timp, problemele lui psihice la fel... A tras 4 gloante in capul mamei lui, a tras 11 (unsprezece!!) gloante intr-un copil de 6 ani si inca in altii zece cite 4-5... nu e ca si-a pierdut controlul si a tras si el cum a putut, ci a tras pina cind n-a mai putut. Nici unul nu a facut ce trebuia pentru acel copil, l-au lasat asa, cu probleme lui, tatal plecind la o viata mai linistita, mama l-a inchis in subsol si l-a inconjurat de violenta si de arme. Eu ii consider pe amindoi la fel de vinovati, au nascut un copil, tot ce se poate sa fi fost din dragoste la inceput, pe parcurs s-a dove cu probleme, se vede ca le-a avut de mic, scoala le-a observat... tata a plecat la o virsta critica si dus a fost. Ce terapii, ce ajutor, a plecat, s-a recasatorit, traieste bine-mersi intr-o casa superba, cu noua nevasta... in timp ce baiatul sau, cu probleme, este inchis in demisol, inconjurat de violenta si de arme. |
nelia, deja vorbim ca sa nu tacem habar nu avem noi de ce s-au despartit si de ce tatal si fratele nu au tinut legatura, dar am observat ca intotdeauna de vina e barbatul pentru destramarea unei casatorii. femeile sunt atat de minunate incat absolut intotdeauna sunt niste victime ! eu ma uit la mine si imi dau seama ca femeile sunt mult mai puternice decat barbatii si nu ma refer aici la kilograme sau muschi!
deci o femeie este incurajata sa se desparte de un sot abuzator , un barbat nu poate sa se desparta de o sotie care il supune pentru ca e barbat si trebuie sa o suporte .
si de unde stii ca nu tocmai mama i-a interzis relatia cu tatal, sa stii ca in lumea asta sunt o gramada de femei atat de orgolioase ( chiar daca par amabile si dragute ) incat daca sunt parasite nu mai conteaza pentru ele nevoia copilului cat faptul ca vor sa se razbune.
hai ca deja ne-am apucat de tricotat povesti!
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny nelia, io am o banuiala cum ca o femeie cu o arma in mana poate fi chiar mai periculoasa decat un barbat... |
Selene, cate cazuri de omucideri in masa, savarsite de femei cunosti?
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui buflea Din pacate Deceneus nu glumeste ... presa americana (CNN) este si ea stupefiata de dublarea vanzarilor de arme in ultimele 5 zile ...chiar ca iti vine sa te dai cu capul de pereti. S-au dus intr-un magazin de arme si au luat interviuri, oamenii erau foarte degajati si isi justificau vizita acolo exact cu ceea ce spune Ocebine ... mi-e teama ca vin ccine stie ce regulatii de la guvern si n-o sa mai pot sa-mi iau semi-automata X, asa ca, desi nu aveam in plan, o iau acum ... altii bagau bulsshitul asta cu apararea, ca se simt mai safe cu arme in casa, altii cu honny-ul-mvai sunt colectionar si imi doresc modelul asta de mult. Nu le era rusine, era frica, un fel de "mila imi e de ce s-a intamplat, dar de mine mi se rupe inima". |
Daca aceasta regulatie ar intra in vigoare, armele semi-automate si alte arme de asalt ar trebui sa fie ridicate de Politie, confiscate si tinute intr-un depozit, sub cheie! OK, du-te si cumpara 10, ca oricum, eu (statul, politia) vin si ti le confisc sau poti sa le aduci tu singurel la sectia de politie.
a_alinta spune:
cat despre afacerea cu arme, interesele sunt mult mai mari decat ne imaginam noi. de cate ori intervine banul toate celelalte aspecte ale vietii devin neimportante.
stie cineva daca ai dreptul sa iti faci arsenal de arme in casa? nu exista o anumita "limita" de cate arme ai dreptul sa tii intr-o casa?
ca mie mi se pare ca deja acest aspect ar trebui sa ridice un semnal de alarma , in sensul ca persoana care strange arme nu are nevoie de ele pentru a se proteja de criminali sau animale, ci are alte obsesii nu tocmai normale.
daca as fi facut parte dintre parintii care si-au pierdut copiii as fi dat in judecata statul american pentru faptul ca un civil poate sa aiba acces la acest gen de arme, si nu una, nu doua, nu trei.
Victoria_mami spune:
Eu zic ceva, desi probabil ca o sa-mi sariti in cap: In primul rand, mie mi-e frica de arme, nu as avea un in casa; dar, DACA un profesor din toata scoala aia ar fi avut o arma, poate ca din cele 20 de vieti luate vineri, ar fi scapat macar cateva. Deci, intr-o institutie unde sunt majoritatea copii care habar nu au cum si nu pot sa se apere, cineva TREBUIE sa fie in stare sa-i apere! Sau macar sa puna gardieni inarmati in fiecare scoala. Asa cum sunt in banci.
Edit: In ce rahat de lume traim: ne aparam banii cu arme, dar copiii ni-i lasam la 'mila' unui cretin trubat!
ocebine spune:
citat din mesajul lui a_alinta cat despre afacerea cu arme, interesele sunt mult mai mari decat ne imaginam noi. de cate ori intervine banul toate celelalte aspecte ale vietii devin neimportante. stie cineva daca ai dreptul sa iti faci arsenal de arme in casa? nu exista o anumita "limita" de cate arme ai dreptul sa tii intr-o casa? ca mie mi se pare ca deja acest aspect ar trebui sa ridice un semnal de alarma , in sensul ca persoana care strange arme nu are nevoie de ele pentru a se proteja de criminali sau animale, ci are alte obsesii nu tocmai normale. daca as fi facut parte dintre parintii care si-au pierdut copiii as fi dat in judecata statul american pentru faptul ca un civil poate sa aiba acces la acest gen de arme, si nu una, nu doua, nu trei. alina |
La mijloc este Second Amendment.
corinadana spune:
Daca teacher care i a ascuns pe copilasi in dulapuri avea arma poate l aranja, ei auzisera ce se intampla in sala de langa.
Dar nici asta nu este o solutie...
S au vandut acum o gramada de arme, din pacate nu cred ca este vreo solutie sa impiedici asemenea criminali.
Sau poate asa cum ii urmreste pe sex offenders sa fie cumva urmariti si astia bolnavi cu capul.
De ce nu a tras frate sau ca si el avea acelasi acces la arme ca si nenorocitul asta???
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui corinadana Daca teacher care i a ascuns pe copilasi in dulapuri avea arma poate l aranja, ei auzisera ce se intampla in sala de langa. Dar nici asta nu este o solutie... S au vandut acum o gramada de arme, din pacate nu cred ca este vreo solutie sa impiedici asemenea criminali. Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
Corina, la ea ma gandeam si eu; sau la directorul care i-a fugit in fata. Daca directorul ala avea si el o arma, poate ca el si atacatorul ar fi fost singurele victime, se impuscau reciproc, dar scapau 20 de copii in viata!