masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu stiu cum este in alte parti in US (locuiesc in North Carolina) si asta se vede de la mine "din casa". Nu sunt atatea omoruri cat display de arme si de "barbatie", dupa caz "patriotism". Iar de multe ori vin la pachet cu donarea de Biblii (Gideon) si atitudinea (subtila) ca eu is mai presus de tine (fie el emigrant, de alta religie, "non-local", consumator de whiskey versus meth sau mai stiu eu ce).

Vanatori de profesie astia nu sunt; este interzis aici sa arunci in padure resturile animalelor (era caprioara invelita in plastic inrosit de sange. De n-am fi vazut vulturii dand tarcoale n-am fi stiut). Se duc la "dump", intr-un loc special, el a aruncat-o intr-o rapa (avem in padure coioti, bobcats si ursi; acum se agita toti cum sa prinda ursul). Iar cel care s-a suit intr-un copac si-a omorat cerbul cu arcul si l-a legat in fata pe ATV (asa cum iti pui coronite de Craciun pe masina in fata) sa-l vada lumea ce barbat ii. Defila cu el pe drum spre vecin sa i-l arate. Noroc ca nu l-au vazut si copiii cu limba iesita din gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

apropo de vanatoare aici caprioarele sant ceva de speriat se inmultesc mai ceva ca iepurii, iarna e deja sezonul cand se intampla cele mai multe accidente din cauza caprioareleor le vezi deja pe margina soseli si te rogi sa nu-ti sara una in fata masini cand conduci,

la stiri azi se punea ceva de copil ca ar fi avut aspenger si ca mama avea deja probleme cu el

sant de acord cu bird70 sistemeul de sanatate e de vina, ar trebui sa fie mai accesibil si mult mai mult ajutor dar....poate nu e prea tarziu

decceneus intr-un fel de acord dar in roamania infractorii tot timpul vor castiga ...iar cel amarat va face inchisoare pt o paine furata

Ok pt cei din afara e greu de inteles traditia aici cu armele, e un drept pt care ei il iau in serios, recunosc si eu am fost socata la inceput veniind din romania unde armele sant tabu pt muritorul de rand dar nu pt infractori, dar de aici pana a face tot felul de comentarii in necunostinta de cauza....pe mine de ex. ma ingrozesc stirile din ro unde batranii si oamenii fara aparare sant victime , de ce stirile astea nu oripileaza ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

ML
imi pare rau , nu poti sa te muti, banuiesc ca e foarte inconfortabil sa ai vecini cu care nu ai nimic in comun, si pe care nui suporti,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Adica pe tine,BalMascat,nu te oripileaza stirea din tara de adoptie,unde 20 de copii nevinovati au fost impuscati,dar te oripileaza alea cu batrani din Romania...care ce patesc asa des in Romania?
'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mackaroo spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

Adica pe tine,BalMascat,nu te oripileaza stirea din tara de adoptie,unde 20 de copii nevinovati au fost impuscati,dar te oripileaza alea cu batrani din Romania...care ce patesc asa des in Romania?
'

BellaDonna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Am vazut la TV o emisiune despre criminali in serie. Era unul in America sau Canada, isi rapea victimele, la ducea in padure si acolo le vana. vanatoare pe bune cu urmarituri si impuscat mai intai in picior si tot asa. A omorat cateva zeci de pers.
A inceput hobby-ul asta omorand animale. Nu ca sa manance, nu ca se inmulteau, ci din sadism pur.
S-a antrenat pe animale o perioada si apoi a trecut la oameni.
Se stie oricum ca cei care chinuie animalele si le ucid de placere sau motive de-astea tampe, sunt psihopati si au sanse extrem de mari sa ajjunga la un moment dat sa gaseasca placerea schingiuind un om, ca animalele deja si-au pierdut farmecul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
BellaDonna: la stiri azi se punea ceva de copil ca ar fi avut aspenger si ca mama avea deja probleme cu el

Ei nu mai spune! Sper ca si-au cerut voie nesimtitii de la mihaela770 si madam Stroe sa publice aceasta stire! Ntz, ntz, ntz. Asta bineneteles dupa ce mai intii si-au doctoratul in autism si au demostrat ca stiu exact despre ce vorbesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

ma mananca degetele sa scriu ceva pt deceneus, desi nu stiu cu cat efect.

Deceneus, infractionalitatea NU se combate prin inarmarea populatiei. Politistul este cel care trebuie sa aiba legal arme, trebuie sa aiba dreptul de a le folosi si trebuie sanctionat atunci cand nu isi face datoria.

Nu combati incompetenta si delasarea incurajand justitiarismul la nivel de mase largi

Si nu, romanii nu sunt mai prosti decat altii si de aceea nu au voie sa aiba arme, ca s-ar impusca mai rau ca in texas. sunt la fel de umani/ neumani ca oricare altii si cu ocazia in fata probabil ca s-ar comporta exact la fel. cand inarmarea este generalizata e doar o chestiune de timp pana cineva isi rezolva probelemele de la mansarda iesind cu kalasnikovul in piata publica, eventual in zi de sarbatoare.

de cate dovezi mai e nevoie ca sa intelegem ca acest mod de reactie e o realitate destul de curenta din pacate si nu exceptia exceptiilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

De acord ca niste opinii cu iz de prejudeati nu au cum sa ma convinga.

Autoritatile si politicienii se simt in siguranta cand lumea nu are arme si justita le tine isonul.
Daca cetatenii ar avea arme, ar fi suficient ca un numar mic de indivizi sfidati si nedreptatiti sa trimita pe lumea cealata doi trei judecatori si politicieni, si imediat intreaga breasla si-ar reconsidera atitudinea fata de cetatean. Autoritatile ar deveni mult mai responsabile.

Voi judecati lucrurile prin prisma a ceea ce este acum, si nu incercati sa vedeti ce transformare ar produce o asemena masura atat in societate cat si in atitudinea autoritatilor. Cu siguranta functionarii si politicienii nu ar mai fi atat de sfidatori si de cinici.

Cineva care a fost in al doilea razboi mondial imi spunea ca la mobilizare, intr-o seara s-au dus in carciuma, unde erau soldati si ofiteri.Un soldat a cerut un foc. Un ofiter i-a oferit imediat soldatului foc. Respectivul care povestea a spus catre ofiter, "d-le mai rar asa ofiter ca dumneavoastra". La care ofiterul i-a raspuns, "de astzi o sa vezi multe gesturi asa ca al meu". Cand a inceput razboiul primele victime au fost din randul ofiterilor, impuscati din spate de proprii soldati, care aveau "polite de platit". Cei care n-au fost oameni au fost tratati ca atare.

Cam acelasi fenomen de "umanizare a elitei", ar avea loc si in societatea romanesca daca populatia ar fi inarmata.
Dar nu-si risca cei de la putere securitatea pe care le-o ofera autoritatile, pentru ca acum autoritatile asta fac. Asigura doar securitatea "elitei".
Au mostenit situatia privilegiata din comunism si o perpetueaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Apoi ajuta-ma tu cun un feedback asa obiectiv si la rece.

care sunt prejudecatile mele, ca eu zau ca nu-mi dau seama?

Mergi la inceput