platfus

platfus | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

am fost ieri cu piticii la ortoped;
baiatul mare (3 ani si 10 luni) are platfus (l a mai verificat un ortoped pediatru acum o luna, practic asta e a doua opinie)

ambii zic sa ii comand talonete, sa mearga descult cat mai mult, inclusiv in casa (bine cu soseta groasa) sa fac exercitii cu el cu mers pe varfuri calcaie pt a intari musculatura pe acolo si la vara sa il dau la dans, basket, balet sau tenis (tenis zice ca nu ar fi asa ok ca se poate sa dezvolte musculatura la spate doar pe o parte)

ok, acum intrebarile mele pt cei care v ati confruntat cu asta:
- de unde sa iau talonetele?
- unde gasesc club care sa il accepte la dans sau baschet de la 4 ani (de preferat sector 2 sau 3)
- trece platfusul asta? urmatorul control il are peste 6 luni

merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Platfusul nu trece; se recomanda mersul descult, mai ales pe nisip, si incaltamintea cu talpa flexibila. Taloneta nu se recomanda tocmai pentru ca nu permite formarea muschilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Nu cred ca o sa gasesti club e basket de la 4 ani, dar club de dans cu siguranta.
Noua ne-au mai recomandat si masaj. In fiecare seara sa le masam laba piciorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Pe site-ul Spitalului Grigore Alexandrescu este o prezentare f clara despre platfus la copii. Cei mai multi de fapt n-au, scobitura se formeaza odata cu varsta. Dar asa le place ortopezilor diagnosticul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Pentru platfus se fac exercitii. Parerea mea este sa faci o programare si la clinica Recover la dna dr. Simona Thierry.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si eu si baiatul meu avem platfus.
eu nu am purtat nimic pt corectare iar pe el l-am dus la dr cand avea 4 ani.
dr specialist din America mi-a spus si mi-a si aratat ca si el are platfus (care nu a putut fi corectat) si mi-a spus ca sutn cazuri rare cand se corecteaza, dar asta nu l-a impiedicat cu nimic sa faca sport sa isi vada de viata...
mi-a dat pt baiat niste talonete, aici vin turnate dupa ce se ia moldul piciorului. dar al meu nu le-a putut purta prea mult ca il deranjau.
deci, cu tot paltfusul face sport, alearga...e printre primii n clasa la sport, nu a avut probleme sa se impiedice...asa ca noi nu cred ca vom mai incerca sa facem ceva pt palatfusul asta.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Eu nu am vazut pina acuma un copil mic cu "scobitura"; toti copii se nasc cu platfus; scobitura apare mai tirziu, dar de multe ori acest platfus este si genetic; talonetele in ro se comanda cind mi-am facut eu acu vreo 10 ani le-am comandat la un particular recomandat de catre spitalul de ortopedie, acuma nu stiu cum se procedeaza; platfusul nu mi-a trecut si nici picioarele nu m-au durut mai putin numa m-am chinuit cu prostiile alea in pantofi degeaba.
Am auzit/vazut cazuri ca le-au pus talonete si ulterior a contribuit la deformarea coloanei, acuma nu stiu cit adevar e in asta, un medic ortoped poate afirma/infirma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1
[
Am auzit/vazut cazuri ca le-au pus talonete si ulterior a contribuit la deformarea coloanei, acuma nu stiu cit adevar e in asta, un medic ortoped poate afirma/infirma.


Eu asa ceva n-am intilnit niciodata!

Din contra ,ne-purtarea lor duce la deformarea coloanei!
Talonetele se fac dupa picorul copilului,ma rog in cazul d efatza ,ca in general ele s efac dupa mulajul piciorului!

Taloneta facuta si purtata corespunzator,mersul cu piciorul gol poate duce la formarea scobiturii,accentuarea ei.

Porumbitza,fa talonete doar dupa piciorul copiilor!
Imposibil sa nu se faca inRomania la comanda.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Se fac, avem chiar firma si magazine Ortopedi(c)a. Numai ca preturile sunt pe masura.

O pereche de ghetute dintr-astea speciale, cu botul inchis, purtabile inclusiv vara, vazut de mine pret pe talpa = 219 sau 229 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Intre talonete si gheata ortopedica,nu exista nicio legatura.

Taloneta este de fapt un brantz(cred ca asa se numeste)facut dupa mulajul picorului si care s eintroduce in incaltzaminte normala.

Porumbitza intii sa faci talonete si apoi sa mergi sa probezi cu ele incaltzamintea,ele se pun in interiorul pantofului ,peste brantzul deja existent si ideal este sa folositzi incaltzaminte cu siret,la care sa stringi siretul destul de des.

Talonetele se scot si se folosesc si in alta incaltzaminte.

M-am gindit la ce a spus msl, daca taloneta nu este corect facuta si purtata,pot aparea deformari ale mersului si apoi ale coloanei,insa eu personal nu cred asa ceva la copii,ei cresc repede si taloneta trebuie schimbata destul de des in functzie de marimea piciorului.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu am problema inversa la platfus, cu alte cuvinte la mine scobitura e prea mare. Si nu am simtit asta in copilarie, dar acu, ohohooo! Greutatea corpului se distribuie inegal si duce la uzarea anumitor oase, la mine a fost calciiul pe care de abia mai putea sa calc.

Talonetele se fac fix pt fiecare om in parte. Daca deranjeaza dupa 2 saptamini, e f posibil sa nu fii fost facute bine dupa mulaj. La magazinul unde mi-i le-am facut eu mi-au cerut sa vin si cu pantofi direct, ca sa "nu joace" talonetul in pantof si astfel sa nu tit vina unde trebuie.

Nu stiu acum cum e la platfus, dar daca aveti copii cu diferenta in lungimea picioarelor, musai sa le poarte, altfel coloana si bazinul au mult de suferit, se strimba , asa a patit sotul meu.

Mergi la inceput