lamuriti-ma ,va rog
Raspunsuri - Pagina 3
irinabobe spune:
scuze de off opic :).
softurela am fost la praid la dr aceea unguroiaca de acolo, s-a uitat pe toate analizele si istoricul, i-a facut spirometria cu si fara ventolin, fara ventolin a fost 135 pe viroza, cu ventolin 145, a spus ca normalul este undeva in jur de 130 la copii si in cond in care el era si pe viroza 135 este foarte bine si nu considera ca are astma, ci doar o usoara sensibilitate bronsica, ca tusea este data de virozele care se tin lant din cauza colectivitatii, si ca teoretic dupa 4 ani nu vom mai avea probleme. acum este ok, nu mai tuseste nu mai are alte probleme momentan. ca tratament nu ne-a dat nimic de intretinere gen singulaire, etc ci doar in viroze flixotide si ventolin...
mami_stefi spune:
Oana,chiar acum vin de la pediatra cu cel mic.De ieri am observat ca nu-i in apele lui(obrajii rosii,ochisori obositi) si azi-noapte a inceput si sa respire mai greu,sa tuseasca si sa ii curga nasucul,asa ca am dat fuga la medic.
Ne-a dat din nou aerosol,cate 3 puff-uri o data la 3 ore(dar daca doarme,putem sari peste,pana se trezeste) si ceva ceai de plante cu actiune antitusiva si antispastica,emolienta si expectoranta(acum am citit si printre plantele continute se numara si scaiul vanat) pana luni inclusiv.Luni seara trebuie sa mergem la control.
Probabil si al tau copil e mai sensibil la schimbarile de temperatura.Am o prietena care a nascut in februarie si in mai-iunie cand erau 20 si cv de grade afara,ea tinea centrala in casa la 26-27 grade,si il infofolea pe saracul baietel de numa-numa.Nu il scotea afara fara o paturica din acea grosuta pe el(nu mai zic ca avea body cu maneca lunga,bluzita si geaca de primavara,strampi si pantaloni destul de grosuti). :( Si uite ca a venit toamna si copilul imdiat a facut pneumonie. Din octombrie si pana acum au la activ 3 episoade de genul asta,cu internari in spital,injectii .
oanap85 spune:
nu am mai apucat sa raspund,vineri ne-a spus d-na doctor ca ne-a dat sa-i facem testele alea ca sa elimine suspiciunile care le avea ..desi nu pot fi sigura daca spuneti ca e posibil sa nu iasa :(
tre sa merg iar in ianuarie
de ieri imi face de ieri noapte imi face febra intruna,39 si fetita la fel ,39+
am sperat ca macar cel mare cu timupl isi va forma iminitate dar vad ca ,cum raceste unul racesc toti ,off viata mea :)
din fericire rezista bine la febra ,si la 40 ai mei se joaca ,cu exceptia fetitei care e mofturoasa mai mereu ,cel mai rau e ca nu vrea sa manance
acum le dau iar antibiotic ...
acum mai am alta problema/intrebare ,cel mare se scapa noaptea pe el,am zis initial ca e obosit bla,bla ..dar in ultimul timp se intampla frecvent si numai noaptea,d-na doctor a zis ca consultam un urolog ,sper sa nu fie nimic grav ..
mami stefi,multa sanatate micutului
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
irinabobe spune:
oana cati ani are cel mare? baietelul meu se scapa noaptea in perioadele in care tusea sau daca bea foarte multe lichide seara si e prea obosit sa ceara la olita.
oanap85 spune:
6 ani si 2 luni are irinab.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 nu am mai apucat sa raspund,vineri ne-a spus d-na doctor ca ne-a dat sa-i facem testele alea ca sa elimine suspiciunile care le avea ..desi nu pot fi sigura daca spuneti ca e posibil sa nu iasa :( tre sa merg iar in ianuarie de ieri imi face de ieri noapte imi face febra intruna,39 si fetita la fel ,39+ am sperat ca macar cel mare cu timupl isi va forma iminitate dar vad ca ,cum raceste unul racesc toti ,off viata mea :) din fericire rezista bine la febra ,si la 40 ai mei se joaca ,cu exceptia fetitei care e mofturoasa mai mereu ,cel mai rau e ca nu vrea sa manance acum le dau iar antibiotic ... acum mai am alta problema/intrebare ,cel mare se scapa noaptea pe el,am zis initial ca e obosit bla,bla ..dar in ultimul timp se intampla frecvent si numai noaptea,d-na doctor a zis ca consultam un urolog ,sper sa nu fie nimic grav .. mami stefi,multa sanatate micutului |
Oana, diagnosticul e mai putin important, chiar daca ar avea astm, la copii astmul se vindeca...sunt doar manifestari astmatice, nu forma cronica a bolii.
Cu diagnostic sau fara, mai important e cat de usor trece de viroze.
Iar legat de imunitate, administrarea prea frecventa de medicamente nu te ajuta in directia asta.
Multa sanatate!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
oanap85 spune:
stiu softurela si imi pare rau acum ca i-am dat atatea medicamente care,poate,nu era necesar ..dar ce pot face ?..merg la un medic si daca nu urmez tratamentul si Doamne fereste se inrautateste situatia cine e vinovat ?
chiar aseara a mers sotul cu el ,Paul,la urgente si din fericire am nimerit peste o doctorita super draguta care i-a zis sotului ca unii medici si unele mame imbolnavesc copiii;
oricum m-am invatat minte si am si invatat multe pe parcursul acestor ani ,de cand am copiii...din pacate am avut multe experiente neplacute si am urmau multe sfaturi gresite ..