De curind am gasit in magazine biscuiti(rame),ceva asemanatori cu cei care se faceau la noi.
As vrea sa incerc sa fac si eu ,nu stiu reteta insa stiu ca se faceau cu untura.
As dori reteta si daca puteti sa-mi explicati cu lux de amanunte cum sa-i fac .
Multumesc.
Maru, daca nu vine pana maine, o scriu eu din caietul de vechituri. ca nu o mai stiu pe dinafara.....
era cam asa (nu cred ca sunt toate cantitatile exacte):
300g untura (sau jumatate cantitate untura, jumatate unt sau margarina)
300 g zahar
2 oua - parca, aici totusi as zice ca erau 3
arome (coaja de portocala, zahar vanilat)
1 plic praf de copt
grasimea se freaca bine cu saharul, se adauga ouale pe rand, apoi aromele, faina si praful de copt.
se formeaza aluatul, se framanta cam 5 minute, se fac biscuitii prin masina de tocat, se coc la foc moale (180 grade, era gradatia de mijloc la cuptor) pe hartie de copt cam 10-15 minute. se lasa la racit, se pudreaza cu zahar.
faina cata incape ca sa iasa aluat moale si sa nu se sfarame.
roxanaz-multumesc ,o sa incerc reteta ta ,vreau sa te intreb daca 300g zahar nu este prea mult?
Poze
eu asa stiu reteta - cantitate egala de grasime (untura, unt) si zahar. am verificat si in caietul de vechituri, asa e.