Felicitari S.Ellena, succes Irilac! #48
Raspunsuri - Pagina 7
A.C spune:
Bioana,sa-ti traiasca minunea!!!!!Sa fie sanatoasa si norocoasa!
BINE AI VENIT PE LUME,IRINA - ANDREEA !!!
onutz83 spune:
Hello, printesele
Am pus in folderul meu de pe picasa o poza cu centura mea.
Bioana, f f frumoase pozele tale noi, Irina e o dulce
Toti bebeii nostri sunt, care mai de care
Toio, depinde de bebelus, noi dupa cele 2 pachete de Huggies am mai ras unul mare de Pampers premium Care nr 1. La 2 sapt si jumatate am trecut la nr 2 Nu-ti face stoc de nr 1, ca ramai cu el
Mami, cred ca Bubulici are dreptate, ca de obicei. Nici mama nu a avut nevoie de ajutor la inceput si acum tata nu e in stare nici sa-si puna singur sa manance, nici sa-si ia singur haine din sifonier.
La varsta noastra e usor sa zicem "lasa ca pot sa fac eu tot, el, saracul, sa-si vada de treburile lui". Nu ai facut copilul cu Sf Duh, el trebuie sa simta ca are 2 parinti si sa fie apropiat de ei in egala masura. Adica asa cum nu sunt eu de ai mei.
Tu trebuie sa lucrezi la relatia lor, daca el inca nu simte.
Nu e ok ca tu sa te ocupi de tot, inclusiv de bebe si el sa-si vada de caine. Voi trebuie sa fiti uniti, sa faceti totul impreuna, sunteti o familie, nu 2 entitati care se intampla sa traiasca in aceeasi casa.
Eu, una, nu m-as fi javascript:bold();descurcat singura. Pana acum o saptamana am fost dependenta de mama si sot.
Prima saptamana a fost horror. Nu puteam sa-mi fac toaleta operatiei, sa ma spal, eram complet dependenta de sot. Sincer, m-a impresionat cat de mult m-a ajutat si pe mine dar si cu bebe. Are acum o super colectie de bile albe
Piao, super dulceata ce ai tu acolo
Aschiuta are dreptate, daca acolo ai soare, n-are rost sa indopi copilul cu vigantol, mai ales daca acolo nu se recomanda.
Eu ii dau de la 2 saptamani 2 picaturi pe zi, conform instructiunilor din spital.
Aschiutzule, va fi bine cu nasterea, nu te panica
Buuubuuu
bioana spune:
buna seara,
suntem inca in spital.irina doarme in patutul ei, langa mine, sotul citeste. mi-a adus laptopul aici sa va pot scrie cateva randuri...m-am internat in spital la 8.30 dimineata, mi-au dat o camera cu un pat si au inceput sa ma pregateasca-m-au ras, mi-au pus clisma(desi imi pusesem eu una acasa),mi-au scos sange... pe la 10.30 m-au luat contractiile. a fost cumplit de dureros...nu trecea una ca incepea alta...si asa am stat pana la 12.25 cand mi-au pus epidurala.multe emotii..si la 12.35 au scos fata.nu pot uita clipa cand am vazut-o pentru prima data...mi se parea ca are pielea asa de alba si parul negru...avea putin sange pe cap..plangea parca in reluare...mi-au arata-o putin si apoi m-au dus la reanimare.am stat acolo pana seara, la 7.abia pe la 7.30 au adus-o in camera cu noi si nu a mai plecat...o pastram.suntem topiti dupa ea!!in prima seara i-au dat lapte artificial cu siringa...am pus-o la piept ca se invete...dar mare lucru nu a facut.apoi sambata a fost un cosmar,ca nu prindea bine sfarcul...l-au trimis pe sot sa imi ia -nu stiu cum le zice la noi-protectii de san, sa fie oare¿din alea de silicon, transparente...asa am reusit.sfarcul drept e mai format decat stangul si numai nu se agata la stangul...la dreptul imi cam facea rani.mi-am pus purelan si e mai bine.problema era ca o puneam sa suga si in cateva minute adormea...o gadaleam,ce nu ii facea matroana dar nu era modalitate sa o trezeasca...asa ca a fost nevoie sa ii dau, dupa fiecare alaptat o siringa cu lapte de ajutor...si dormea dusa. azi dimineata am fost tare mandra ca mi-a urcat laptele si am reusit sa o fac sa suga corect de la amandoi.mi-am dat seama ca a urcat numai prin faptul ca erau sanii tari ca piatra.apoi dr a confirmat. la amiaza ne-am chinuit din nou...ca alapta 5 minute, adormea, o trezeam si o luam de la capat. asa vreo 3 ore...azi la 5.30 ne-am descurcat de minune!! incepem sa castigam teren, sa ne obisnuim una cu alta. eu sunt bine, ma doare operatia cand ma ridic sau cand schimb pozitia.incerc sa stau cat mai putin in pat.
deci avem o printesa careia ii place sa doarma. cand e treaza ne studiaza cu ochii mari deschisi..plange putin...azi noapte am dormit 4 ore amandoua...fiecare in patul ei.mi-a prins asa de bine.
sa vedem daca ne lasa maine acasa..ar fi super.i-au facut proba de auz,de calcai,iau dat vaccinul de hepatita b.ieri ne-am speriat un pic ca pediatra a zis ca are putin clitorisul inflamat si ca o sa-i faca o analiza...a inceput sa ma intrebe daca fertilizarea a fost numai cu ovule donante sau cu ovule si sperma...dar, multumim lui dumnezeu ca analiza a iesit buna.asteptam sa umple scutecele...avem de toate aici, de fiecare data ma intreaba daca mai am nevoie de ceva pentru fata.azi dimineata am fost sa vad cum ii fac baie si mi s-a rupt sufletul...a luat-o itr-o mana, ca ii atarna in fata capul si a bagat-o sub robinet...normal ca a plans de mama focului..a cremuit-o bine, a imbracat-o si gata.are pielea foarte uscata la maini si talpi.au zis ca e din cauza ca avea putin lichid.dar ca se hidrateaza cand incepe sa manance mai bine. si eu ii pun de zor ulei de migdale dulci.
sa nu uit, la nastere avea 50 cm si cantarea 3.330.nu stiu nota, pana cand iesim si imi da caietul ei. numai bine la toate mamicile, la toti bebeii si succes la viitoarele mamici. nu am reusit sa citesc inca din urma...tin pumnii la MYA, DANA,S.ELLENA si IRILAC.va pupam toti trei!!
mya85 spune:
De azi am depasit termenul, sunt in prelungiri...
Eu am o stare de rau general, un fel de raceala, nas infundat, dureri de gat dar totodata si de spate si uneori de burta. oare asta o fi inceputul??? in ultimele doua nopti cand m-am pus in pat ma durea f tare spatele, ma gandeam ca dimineata ma va prinde la spital dar apoi daca gaseam o pozitie cat de cat trecea durerea. of, nu stiu cat mai pot s-o duc asa...
mami de ( iulie 2010) si 40+ cu
IuliaCospy spune:
Buna dimineata doamnelor!
La multi ani Andie, Onutz, Nicoleta!
Multumim mult pentru urari fetelor! Noi am avut un we plin si foarte frumos! Am incepu sa petrecem de vineri, cand au venit parintii si bunicii si unchiul la noi. Sara a fost imbracata in rochia de papadie de la serbarea din vara si a fost foarte fericita sa fie in centrul atentiei! Sambata am continuat cu mersul la parada si apoi o intalnire cu niste prieten care au un baietel de o seama cu ea. S-au jucat pana seara foarte frumos. Au cantat,au dansat, au fost tare dulci.
Pentru mine ar fi trebuit sa fie destul e obositor, dar multumesc lui DD am avut o energie de nici eu nu m-am recunoscut: vineri am dat cu aspiratorul in toata casa, sambata am mers ca la maraton ca sa ajungem la parada, plus stransul de rigoare dupa plecara musafirilor, iar ieri am facut cu Sara un el de chec (kugloff) pt la gradi unde isi serbeaza azi ziua. Surprinzator mai mult de cateva contractii seara, nu am. Pe undeva mi-as dori sa se declanseze naserea saptamaa asta ca sa stiu sigur ca ajung la serbare saptamana viitoare
Ioana, inca o data felicitari si sa-ti traiasca minunea!
Ina imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asa ceva. Ma bucur ca sunteti bine acum! Multa sanatate!
Legat de implicarea sotilor, a Sara al meu a contribuit cot la cot la ingrijirea ei, inca din spital, la fel si pe parcursul sarcinii. Acum lucrurile au fost putin diferite, in sensul ca la dr. m-am dus de fiecare data singura pt ca am mers la spital in cursul diminetii, in schimb a mers cu mine la toate morfologiile. A fost insa destul de retinut, mai ales la inceput, in a pune mana pe burta. Acum se minuneaza de cat de mare e si cum face valuri valuri.
Din experient de la Sara va pot spune ca i-a fost foarte greu sa se acomodeze cu noptile nedormite, si asta in conditiile in care nu e o persoana rea de somn. Se enerva cand plangea Sara si isi pierdea rabdarea. Solutia miraculoasa a fost tot la el: Sara dormea minunat la el pe burta, mult mai bine decat la mine unde statea rau cu capul pe sani. O solutie pt implicarea taticilor ar fi sa le plasati puiul pe piept/ in brate in timp ce se uita la film sau altceva.
La noi pt detensionarea situatiei au fost de maaare ajutor dopurile de urechi si dormitul lui tati in cealalta camera. A reusit sa se odihneasca, mai ales in cursul saptamanii si a disparut mult din tensiune.
Mami, incearca sa furi cateva clipe pt tine si sa te odihnesti. Furtuna hormonala dupa nastere e mult mai puternica ecat cea din timpul ei, pt ca se intampla mult mai brusc. Cheia e sa incerci in primul rand sa te odihnesti. Ia-l pe Ivan si dormiti impreuna oricum, numai dormiti. Faptul ca te descurci fara ajutor e foarte bine. Incearca insa sa vezi daca nu cumva e mai degraba ambitia ta de a fi independenta. Eu la Sara tot la fel nu am suportat pe nimeni langa mine, dar mai ales in ce privea ingrijirea Sarei. Daca eu eram in dormitor si ajutoarele in bucatarie, era ok .
Looana, pt constipatia lui bb mai poti incerca sa ii dai cateva lingurite de apa fiarta si racita sau cateva lingurite de ceai de musetel. Nefiind alaptat, laptele formula e mult mai consistent si e posibil ca puiul sa se hidrateze suficient. Cu ceaiul de musetel trebuie sa ai grija sa nu exagerezi, pt c in cantitati mari risca sa distruga flora intestinala. Dar nu e cazul la cateva lingurite. Nu te astepta insa la efecte fulgeratoare: adica ii dai apa sau ceaiul dimineata, si va faca cacuta seara.
Pya, si eu sunt de acord cu fetele ref. la Vigantol. Eu i-am dat Sarei din 2 in 3, desi nascuta iarna, iar in cele din urma am renuntat pt ca mi s-a parut inutil. Daca isi face corect sinteza din laptele tau si de la soare, nu are nevoie de suplimente.
Pt fetele care intrebau de analgezice dup operatie, eu tin minte ca am luat vreo 2 algocalmine a doua zi siasta a fost tot. Dar am avut peridurala toata noaptea de dupa cezariana. Mai merg supozitoarele cu diclofenac. Din povestiri insa depide farte mult de cum reactioneaza fiecare organism.
Andie, pt a spori productia de laptic, la mine singura varianta care a avut rezultate vizibile la Sara a fost Nutrinatal combinat cu Spirulina. Incearca si poate merge si la tine!
Mya, Doamne ajuta sa vina bb singurel si fara sa depasiti pra mult termenul. Daca deja colul s-a scurtat ma gandesc ca e semn bun!
Dana, legat de cezariana, iti spun si tie ce i-am spus si Ioanei, unii copii vor sa vina pe lume altfel decat pe cale naturala. Important e sa fiti amandoi bine. Incearca sa digeri si varianta asta ca sa nu iti fie prea greu dupa.
S.ellena incearca sa urmaresti semnele, asta daca n-ai ajuns deja la spital . Ipopica povestea ca inainte sa se declanseze travaliul parea sa fie sticata la stomac. De regula asta e semn se se pregaeste organismul,pt ca miscarile inestinului determina contractii, iar contractiile determina golirea intestinului.
Mena, Deny, fetele cu DPN mai tarzior, eu pe cine anunt?
Bubu, Ioana, Ina, Andie, Mami, Onutz, Ioana si toate celelalte mamici
Azi schimbam si noi saptamana 38+
Fug sa calc hainutele lui bb si sa fac bagajul si va mai scriu
Iulia, mami de Sara Andreea si 37+
S.ellena spune:
Buna dimineata fetelor! Felicitari in primul rand pt Bioana, ce printesa superba are ea acolo!
Eu sunt tot acasa...nu mi-a mai curs nimic. In schimb ieri, de la ora 15 la 17 am avut niste contractii tare dureroase dar neregulate...la 10 minute, apoi la 6, apoi iar la 10. Pana la urma mi-au trecut cu un no-spa si scobutil. Ma si bucuram, credeam ca a venit momentul. Insa buburuca mea se lasa tare asteptata. Vom merge maine seara la control, sa vedem ce zice dr. Sunt nerabdatoare! Va si va doresc sa aveti o saptamana minunata!
39+ cu Eva Maria
A.C spune:
Fetelor,lamuriti-ma si pe mine cu postnatalul asta ca dr meu de familie habar n-are.Incepand cu ziua in care am nascut trebuie sa am obligatoriu 42 de zile de postnatal?Dupa care sa-mi depun dosarul pt.CIC? Conteaza ca eu in total nu fac 126 de zile? ( pre + post)Sau trebuie neaparat 126 de zile?
S.ellena spune:
Alina, daca ti-ai luat mai putine zile de prenatal si in postnatal iti raman mai multe de 42 (diferenta pana la 126), trebuie sa ti le iei pe toate in postnatal. Se poate chiar sa le iei pe toate 126 in postnatal daca ai mers la serv pana in ultima zi. Ideea e sa iti ramana MINIM 42 in postnatal. Trebuie sa astepti sa se faca 126 zile in total si apoi depui dosarul de CIC. Oricum e mai bn in postnatal, in sensul ca iei 85% din media brutului decat la CIC, unde iei 85% din net.
39+ cu Eva Maria
A.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui S.ellena Alina, daca ti-ai luat mai putine zile de prenatal si in postnatal iti raman mai multe de 42 (diferenta pana la 126), trebuie sa ti le iei pe toate in postnatal. Se poate chiar sa le iei pe toate 126 in postnatal daca ai mers la serv pana in ultima zi. Ideea e sa iti ramana MINIM 42 in postnatal. Trebuie sa astepti sa se faca 126 zile in total si apoi depui dosarul de CIC. Oricum e mai bn in postnatal, in sensul ca iei 85% din media brutului decat la CIC, unde iei 85% din net. 39+ cu Eva Maria |
Multumesc mult pt lamuriri.Eu abia pe 13 ianuarie implinesc 126 de zile .( calculat incepand cu 10 sept cand am intrat in prenatal)
ary_v spune:
Buna dimineata!
Maine facem si noi 38 de saptamani, sunt tare bucuroasa ca am ajuns la termen, de acum o asteptam pe bebelina cu mare bucurie. Si eu as vrea sa mi se declanseze nasterea sapt asta, ultima data am nascut la fix 38 de sapt. vom vedea..
Elena, nu inteleg de ce iei pastile pentru oprirea contractiilor? Stiu ca esti aproape de termen, nu?
Alina, din cate stiu eu esti obligata sa iei 42 de zile concediu de lauzie, apoi poti ori sa continui cu postnatalul, daca mai ai, sau sa intri in cel de cresterea copilului, e decizia ta. Ce mai face bebe, i-au trecut bubitele?