Lapte praf chiar pana la 3 ani?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Eu i-am dat copilului lapte praf pana la un an (fara 2 saptamani). De atunci am trecut-o pe lapte de vaca, integral, de la tara, de la aceeasi vacut, ingrijita si sanatoasa. Iau 5-7 litri saptamanal, 2 lei/litru. il fierb pe tot odata, iau caimacul pe care eu il iubessc, fi-mea nu) si apoi il congelez di scot sticle pe masura ce se consuma.

Copilul bea si lapte de magazin, nu e pretentios, dar eu, mare-mare consumator de lapte, nu pot, nu-mi place, mi se pare apa chioara cu gust de lapte praf (mai ales cel UHT). Am incercat si laptele de capra dar mie nu-mi place gustul iar copilul se strica la burtica de la el.

M-am distrat total de vaca virgina a Madalinei . Da, vacile nu pot avea lactatie fara sa fi fost gestante si nu, lactatia nu dureaza la nesfarsit, trebuie data din nou la monta dupa maxim un an altfel scade cantitatea de lapte.

Pasaretul de curte face oua si fara cocos, eu am 11 prepelite pe balcon si am intrat in iarna fara prepelitoi fiindca nu vreau scandal cu vecinii. Fac oua nefertile dar oua zilnic si oul nu are "proprietati" modificate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

LM pana la 9 luni, LP de la 9 luni la un an, apoi tranzitie la lapte de capra si destul de repede la lapte de vaca. Ideal mi s-ar parea LM pana la un an, apoi tranzitia capra-vaca. Pana la un an laptele e sursa principala de nutritie pentru copil, chiar daca diversificarea incepe mai devreme in primele luni copilul mai mult se joaca si experimenteaza, dupa un an insa ar trebui sa manance mancare solida si sa isi ia de acolo vitaminele si mineralele, nu prea mai vad rostul LP, in afara cazurilor speciale in care organismul nu tolereaza laptele de vaca sau capra.

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Am si eu o intrebare despre laptele praf dupa 1 an. Noi folosim NAN, acum am vazut ca exista NAN 3 pt. 1 an sau Nestle Junior 1+. Am vazut asta si la alte marci. Lapte praf nr. 3 sau varianta junior 1. Care e diferenta intre acestea doua? Care e mai potrivit?

Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Este acelasi producator, numai ca Nestle este varianta mai ieftina, exact ca intre Aptamil si Milumil. Eu i-am dat Aptamil pana in urma cu 1 luna, acum mergem cu Nestle, pratic la aproape 3 ani nu prea mai conteaza calitatea... dar nici de vaca din comert nu am vrut sa-i dau,ma gandesc ca poate mai are si LP ceva vitamine in el... macar pana trecem iarna ii mai dau LP, apoi vom vedea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Am vazut mai nou ca au aparut formule pana la 5 ani... astea cred ca sunt total inutile si e o exagerare...

Mergi la inceput