Carduri acces in scoala
Nu stiu daca peste tot s-a implementat acest sistem (cica masura vine de sus, de la minister, ca urmare a problemelor din ultima vreme din scoli), dar cel putin la noi in scoala de luni se va intra/iesi doar pe baza de card de acces.
Ideea in sine nu e chiar atat de rea, asa ai control asupra chiulangiilor (desi cand chiulesc 5, trece unul singurd cardul), ramane scoala inchisa in timpul orelor si nu risti sa intre necunoscuti (desi exista bodyguarzi non-stop oricum) insa vorbim de copii mici care pot oricand pierde acele carduri, si atunci incepe distractia. Primul card il primesti gratis, dar daca il pierzi platesti 50 de lei pentru unul nou. Ori cand vorbim de copii de 6-7 ani, va dati seama ce afacere o sa fie pe firma care a implementat asemenea sistem .
Acum eu sunt fericita posesoare a doua asemenea carduri, pe care trebuie sa le dau pe mana copiilor incepand de luni. Nu stiu cum sa procedez, ca nu ard de nerabdare sa le umflu alora bugetul, si la cat de cascate sunt fetele mele, sigur va fi o mare aventura sa nu piarda acel card pana la finalul anului. Sa nu le dau cardul deloc pe mana, sau sa le dau doar 1, nu mi se pare corect, sa stea mereu la mana altora ca sa intre si sa iasa (desi cand vin la scoala si cand pleaca, n-o sa fie nevoie de card, ca intra si ies multi copii odata, si n-o sa stea fiecare sa dea cu cardul).
Mai se foloseste pe undeva asemenea sistem de acces? daca da, ce solutii ati gasit voi pentru copii sa nu le piarda (as putea sa le pun la gat cardurile, dar sigur n-o sa le tina mereu atarnate, de exemplu la ora de sport il dau jos, sau daca alti copii n-o sa le poarte la gat, o sa si le dea si ele jos mai mult ca sigur dupa ce vor intra in clasa).
Raspunsuri
aschiutza spune:
Poti sa il prinzi de ghiozdan cumva? Nu numai bagat in buzunar, dar si prins ca sa nu il poata uita / pierde.
Lorikay spune:
Si eu cred ca cea mai buna solutie este sa gasesti un snur ceva si sa le prinzi de ghiozdan.
CorinaDani spune:
daca au vreun orificiu sau sistem de agatare, le poti prinde cu un snur sau lantisor cu bilute, undeva in interiorul ghiozdanului. snurul/lantisorul sa fie suficient de lung astfel incat copilul sa poata folosi cardul.
cat de mari sunt ? ca un card bancar ? sau ca cele de acces de la interfoanele de bloc ?
Mickyyy spune:
Sunt carduri albe, de marimea unui card bancar, uite www.iacontrols.com/images/card%20access%20ii.jpg" target="_blank">aici un model.
Si la ideea cu legatul de ghiozdan nu m-am gandit , ma gandeam cum sa i-l agat ei de gat sau de haine.
giulia81 spune:
si noi am avut card de acces in cl 1 si 2 (dupa aceea l-am mutat de la scoala aceea).
eu il puneam in gat, cu un snur de acela pt chei, suficient de gros, cu un sistem de prindere. cand avea sport il punea in ghiozdan, care era prevazut cu un dispozitiv de prins chei.si nu l-a pierdut, desi al meu e aiurit rau de tot (a pierdut speci, geci si adidasi, dar cardul a ramas intact )
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
theo_2004 spune:
Cand ne-au facut card de acces la serv ne-au dat si un snur care se intinde si revine la loc. Adica am prins cardul intr-un buzunar la geanta si il trageam doar din buzunar apoi ii dadeam drumul si se ducea "singur" la loc.
Mai sunt sistemele cu care se prind cardurile de ski, tot asa, reversibile.
Si in general aceste carduri sunt citite si prin geanta, buzunar. Daca au buzunar pe maneca, sau la piept il poti pune acolo si indreapta doar mana/buzunarul catre cititor!
Ce scoala este daca imi poti spune te rog! E interesanta ideea!
A_Iulia spune:
Eu cred ca e o buna ocazie de responsabilizare.
Si a mea e imprastiata, cred ca toti sunt asa la varsta asta, dar trebuie inceput de undeva...pana la urma bine ca nu trebuie sa dai cheia de la casa , si aminteste-ti ca toti eram cu cheia de gat cand eram de varsta lor!
Inca ceva: Fiecare cu cardul ei. Si spune-le ca ai incredere in ele ca o sa aiba grija si n-o sa-l piarda. Sigur ca se poate intampla sa-l piarda...dar poate gasesti si o posibilitate sa-l plateasca "singure" (nu stiu, din pusculita proprie, sau altcumva...)
Mickyyy spune:
Ale mele's cascate rau, ai ales cea mare. cred ca saptamanal se pierde cate ceva, incepand cu caciula, stilouri si caiete si terminand cu maruntisuri de orice fel. Si geaca si-au uitat-o acolo, noroc ca jos s-a prins doamna care le ia ca e cam dezbracata.
Asa ca ma gandesc ca acel card va fi un pericol constant de-a ajunge pe lista obiectelor pierdute. Insa incerc varianta cu snurul si ghiozdanul, pare cea mai accesibila. Mai ales ca acelasi tip de card am si eu la munca si functioneaza prin poseta, deci il pot pune intr-un buzunar exterior, si nu va fi nevoie sa-l scoata, doar sa treaca geanta prin dreptul scanerului.
Cristina_OR spune:
hai,mai Mickyyy,cred ca trebuie sa incepem sa avem mai multa incredere in "uitucii" nostri
si al meu copil e cam pe acelasi calapod,dar,contrar imaginatiei mele,inca poseda cardul de la interfon(deocamdata nu i-am dat si cheia de la apartament,mereu e cineva acasa, insa interfonul era deranjant ca sunet ),si e al treilea an cand il poarta dupa el(de la grupa pregatitoare).
eu l-am lasat sa-si aleaga el ce "maimutoi" vrea sa-si atarne de el, iar pe breloc i-am lipit o eticheta cu numerele noastre de telefon ,macar daca-l pierde,poate s-o gasi vreun om "de bine" sa ni-l restituie (nu i-am scris adresa, insa )