Bani lipsa pe card!
Raspunsuri - Pagina 6
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui A_Iulia
Mda, cam ciudat totusi ca la astfel de magazine achizitiile nu sunt numai de 2-3-5 EURO, ca sa conteze atat de mult comisionul platit. M-as fi asteptat treaba asta sa se intample la chioscuri sau cafenele. Si la mine tot de un obiect de cateva sute de euro era vorba. dar in fine, e bine de stiut. De ex in Romania nu am emotii, in ultimii ani niciun magazin nu mi-a refuzat cardul cand am avut de achizitionat un obiect de o valoare mai mare de 20 EURO (sau in orice caz, niciun magazin de talia Conrad/Mediamarkt etc) |
Exact pentru ca era un magazin pe trei nivele, imens, (MediaMarkt sau Saturn, nu mai stiu exact) nu vreun magazin de cartier, iar noi am cumparat ceva de o valoare mare (sute de euro) nici nu mi-am pus problema ca nu pot plati cu cardul.
Acum, tot patitu-i priceput !
buli spune:
la magazinele astea care nu v-au acceptat plata cu card erau afisate siglele visa/mastercard la intrare?
eu mereu ma ghidez dupa asta, oare o fi un criteriu bun?
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli la magazinele astea care nu v-au acceptat plata cu card erau afisate siglele visa/mastercard la intrare? eu mereu ma ghidez dupa asta, oare o fi un criteriu bun? |
Da buli,au afisate forma de plata(am spus anterior ca la casa magazinelor sau pe usa sunt afisate formele de plata acceptate)si intr-adevar MediaMarkt nu accepta KreditKard ca forma de plata(VISA si Mastercard)
Dana
Sylverstar spune:
Fireste ca nu este vina ta, fireste ca este o situatie regretabila,fireste ca nu trebuie sa multumesti nimanui ca ti-a dat banii inapoi, insa ce am vrut sa spun este ca astfel de lucruri se intampla si trebuie sa stii cum sa le rezolvi daca ti se intampla.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli pai eu am doua carduri visa. unul de credit, unul nu. |
Buli,am specificat anterior,in Germania VISA si Mastercardul,sunt DOAR carduri de credit!
O alta explicatzie de ce nu accepta magazilene aceste tipuri d ecarduri,ar fi ca plata efectiva se face intr-un interval de 30 de zile,deci abia la o luna se iau efectiv banii din cont.Pina atunci "vinzatorul"asteapta sa-si primeasca banii.
Dana
andacos spune:
Tot eu!
Acum imi explic si de ce sunt refuzate cardurile romanesti la centrele de inchirieri auto,asta ca a fost un subiect in care s-a discutat si despre refuzul de a inchiria cetazenilor romani.Problema era forma de plata si nu carei tzari apartzii.
Totusi voi nu avetzi decit carduri gen vISA sau Mastercard pentru conturi curente?
Si am mai vazut aici la subiect niste chestii care sunt total diferite fatza de Germania(eu vorbesc d eGermania pentru ca eu cunosc doar sistemul asta bancar,eu nici pe cel din Romania nu-l cunosc),de exemplu extrasul de cont:la noi extrasul d econt poate fi luar DOAR d ela banca unde ai contul curent!
Pai dupa mintea mea,taxele din Romania pentru folosirea serviciului bancar ar trebui sa fie foarte mari,odata ce voi putezi lua extrase de cont de la orice banca.
Plus ca nu exista confidentzialitate.Cum sa aiba acces alta banca la contul meu,sa obtzina informatzii despre contul meu?
Dana
danielag spune:
Anda, de ce trebuie sa platesti o taxa mai mare daca iti iei extrasul de cont de la o alta agentie? Ca doar sistemele sunt interconectate, nu e ca si cum agentia A nu stie ce sold si ce tranzactii s-au facut pe contul deschis la aceeasi banca dar la agentia B. Nu e vorba ca obtii extrasul de la o alta banca, nici chiar asa .
Eu platesc ca taxe doar urmatoarele:
- 1 leu/luna pentru online banking
- 20 lei/an comision de administrare cont pentru cardul de credit (pentru contul curent nu platesc comision de administrare cont)
Pentru contul curent nu platesc comision daca ridic numerar de la bancomatele bancii (de la bancomatele altor banci da). Pentru cardul de credit am vazut ca au introdus de cca 1 an comision de ridicare numerar.
Pentru plati cu card la magazine (din cont curent / cont credit) nu platesc comision.
Nu platesc comision pentru transferurile intre conturile proprii.
Mie mi se pare ca platesc fff putin vizavi de serviciile primite. Extrasul mi-l pot tipari din aplicatia de online banking (pot sa emit cate extrase vreau, pe ce perioada vreau).
A, si ca tot s-a discutat aici de alte aplicatii de online banking, imi pot defini beneficiari pentru plati direct in aplicatie, nu trebuie sa sun sau sa ma duc la banca cand fac o plata catre un beneficiar nou (ar fi si culmea, mi se pare mie, ca doar de aia mi-am luat online banking, sa nu ma mai duc la banca).
buli spune:
nu cred ca e vorba de extras de cont de la alta banca, ci de extras de cont de la bancomat. sau electronic. eu imi pot verifica toate tranzactiile cand am acces la internet.
da, comisioanele nu sunt mici.
eu nu am prea multe carduri, nu vad pt ce as plati prea multe comisioane
iar cel pe care il folosesc in afara nu are descoperire de cont, tocmai ca sa nu am probleme. din ce am observat banii s-au tras in 2-3 zile, nicidecum o luna, inclusiv cand am folosit (rar) cardul de credit in strainatate.
andacos spune:
Am intzeles cum e cu extrasul de cont.
Dar carduri,ce tipuri de carduri sunt pentru contul curent?
edit.buli era mai precis sa fi scris"retragerea se face intr-un interval de pina la 30 de zile"
Dana