s-a operat cineva de miopie ?
Buna fetelor,
acu' la batranete m-am saturat de ochelari. De aproape un an port lentile de contact, dar nu e chiar ce vreau, am constatat.
M-ar tenta o operatie, insa as vrea sa stiu din experienta personala cum este operatia in sine, cum te simti imediat dupa aceea, ce restrictii sant etc etc
Si daca a meritat
Eu nu am dioptrii foarte mari, in jur de -3.50.
va pup
Ingrid si Cristi 9 ani
Raspunsuri
msl1 spune:
Eu stiu o persoana care s-a operat; dar nu in Ro, nu as putea spune nimic despre operatiile de miopie in Ro nici nu stiu daca se fac? in orice caz avea o miopie mai mare ochii i-a operat pe rind, a avut ceva dureri dupa, suportabile, si este extrem de multumita acum dupa vreo 15 ani de la operatie ; si-a facut operatia cind era inca in faza experimentala si asa a beneficiat de ea gratuit; ma intreb cit ar costa acum in ro...
ingridnen spune:
se fac de ceva vreme si in RO, costa cam 1000 Eur pentru ambii ochi.
Eram curioasa de experienta celor direct "afectati", caci ce scrie pe site, toate bune si frumoase
Ingrid si Cristi 9 ani
irinabobe spune:
fratele meu a facut acum vreo 8 ani, la privat in Bucuresti. El avea dioptrii de -14, a facut si implant de cristalin. Nu au fost probleme majore, nu s-a plans de dureri, mai rau e sa-ti faci curaj inainte. sunt convinsa ca acum s-au perfectionat si mai mult.
roxanaz spune:
Ingrid, sunt sanse ca la dioptrii mici ca ale tale sa nu ajungi la 0. asta pentru ca laserul "taie felii" asta e cea mai ve-ortodoxa explicatie, dar apropiata de realitate. iar "feliile" astea cu cat e marja de eroare mai mare cu atat sunt mai precise.
practic deci, la miopii de peste 5 sunt sanse mari sa ajungi la 0. sub 5... asa si asa.
sotul meu s-a operat, in BUcuresti la oculus. de la .3,5 a ajuns la -.05 la un ochi si mai putin de -1 la celalalt. ii este foarte ok fara ochelari (chiar rad pentru ca el vede mai bine fara ochelari decat cu eu cu)
cel mai simplu fa-ti o programare de consultatie. medicul iti va spune dupa evaluare ce si cum.
daca mai vreti detalii... sunt aici.
Roxana
Mik spune:
Daca te operezi de miopie la virsta asta ( pardon, spun obraznicii), ai sa poti circula pe strada fara ochelari (la condus e mult mai bine), insa s-ar putea sa ai nevoie de ochelari la citit si pus ata in ac.
(eu port lentile de contact de 20 de ani si e excelent, nu vreau operatie si acum (la virsta mea ) imi trebuie ochelari de-pus-ata-in-ac).
ingridnen spune:
multumesc de raspunsuri !
De ochelari de citit as avea nevoie si acum, dar dr a zis sa mai astept. Asa ca, atunci cand bag ata in ac, scot ochelarii.
Din ianuarie am inceput si eu sa port lentile de contact, insa nu stiu cum ca de o luna incoace ma chinui teribil sa le pun, mai ales la stangul nu reusesc nicicum, mi se lipesc de gene etc etc
Azi dimineata am stat 10 minute si in final am renuntat si am plecat tot cu ochelari.
Plus ca la mare intram cu ochelari de soare in apa, si tot cu stres sa nu-mi intre apa sarata in ochi. Si alte mici inconveniente.
De aceea m-ar bate gandul sa ma operez. Am auzit ca pleci cu bandaje pe ochi si 12 ore nu ai voie sa deschizi ochii...brrr
Inca ma gandesc...
Ingrid si Cristi 9 ani
msl1 spune:
Nu stiu care e procedura in Ro daca pleci cu bandaj sau nu, dar pot sa iti spun despre persoana care s-a operat ca nu a plecat cu bandaj pe ochi, a plecat doar cu picaturi si ceva medicamente pt durere; si a avut voie sa tina ochii deschisi primele 12 ore
ah si nu are nevoie de ochelari pt apropiere deloc dupa operatie.
Daca stii un medic bun ai bani si ochelarii te deranjeaza asa de tare eu zic ca merita sa o faci.
mihaela_s spune:
E vorba de operatie cu laser sau de schimbare de lentila/cristalin?
Prima din cate stiu eu nu e garantata ca fiind definitiva, e posibil ca dupa o vreme sa fie nevoie de alte interventii.
Cea de schimbare a cristalinului si-au facut mai multi din familia mea, inclusiv mama. E o clinica privata in Cluj care e specializata pe asta si e foarte buna. Dupa operatie pleci acasa, parca dupa doua ore, nu te bandajeaza la ochi, ai doar de respectat cateva reguli mai stricte de igiena si de efort. In doua-trei luni, depinde de la persoana la persoana, ochii sunt vindecati. Nu mai ai nevoie de ochelari deloc.
ingridnen spune:
Mihaela, e "doar" operatie cu laser pt miopie, nu schimb cristalin etc etc
Ingrid si Cristi 9 ani
roxanaz spune:
nu pleci cu niciun bandaj, Ingrid. pleci cu ochelari de soare si in ziua aceea trebuie sa stai acasa in penumbra. sa protejezi ochii de orice sursa de lumina. a doua zi dimineata te duci la control si esti ca nou.
si da, dupa aceea nu porti deloc ochelari o vreme, la un consult ulterior o sa ti se determine dioptriile.