regim

regim | Autor: dana vio

Link direct la acest mesaj

Unde ati scris, la ce subiect, regimul ptr dureri de burtica? nu-l gasesc si-mi trebuie . Alex a facut indigestie.

Alexandra Maria
14.12.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

depinde ce dureri sunt. orice e mancare usoara si accepta pacientul
paine prajita, banane, mere coapte (ideal fara zahar), cu stafide si scorstisoara in schimb. iaurt simplu, orez fiert sau la cuptor, orice crontanele de genul stricksurilor si grisinelor, fara arome de genl pizza sau bacon .
si lichide, de preferinta apa simpla sau ceai neindulcit.

sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Multumesc. ce mi-ai scris ii dau cu exceptia iaurtului, e voie? Durerile sunt cand/cum, peste zi nu prea, se intensifica seara.
A vomitat exact in cabinetul dr.
Are DEBRIDAT 5ml de 3/zi si METOCLOPRAMID 4pic de 3/zi. Azi i-am facut programare la o ecografie, sa fiu sigura.
Deci, am voie lactate? Pot sa-i reintroduc laptele? Cu cereale, sa-i iau fulgi de porumb?

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu stiam ca lactatele nu prea sunt recomandate in caz de indigestie/burtica deranjata. cel putin la bebelusi se da lapte fara lactoza.

Mergi la inceput

nu are absolut nicio problema iaurtul. laptele e altceva, daca nu are alte simptome ii poti da putin - doar ca sa vezi reactia stomacului.
care e sursa vomei? de cate ori a vomitat in 24 de ore? are alte simptome?

CorinaDani, vorbim de un copil de 5 ani, nu de un bebelus. noile ghiduri recomanda o mai mare lejeritate in ceeace priveste regimul alimentar, pe ideea ca multe dintre interdictiile anterioare nu avau o baza serioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

nu are absolut nicio problema iaurtul. laptele e altceva, daca nu are alte simptome ii poti da putin - doar ca sa vezi reactia stomacului.
care e sursa vomei? de cate ori a vomitat in 24 de ore? are alte simptome?

CorinaDani, vorbim de un copil de 5 ani, nu de un bebelus. noile ghiduri recomanda o mai mare lejeritate in ceeace priveste regimul alimentar, pe ideea ca multe dintre interdictiile anterioare nu avau o baza serioasa.

sincer, imi scapase informatia cu varsta copilului . acum am vazut, la semnatura ei.
nu stiu de ce am avut impresia ca e vorba despre un copil mai mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu le dau la ai mei ceai de menta si sticksuri. Mai tarziu paine prajita manjita cu putina branza, banana. Orez sau mere coapte nu mananca nici sanatosi, nici bolnavi. Dupa o zi, daca le e pofta si nu mai au nimic, le dau si carne, lapte. Evit prajeala cam o saptamana.
Noroc ca nu prea fac figuri de genul asta (1-2/an).

Mergi la inceput

Multumesc.
N-a vomitat decat de 2ori/24ore: noaptea - dar putin si apoi ziua (in cab dr) dar foarte mult. Atat. Apoi chiar s-a linistit dar inca mai zicea ca burtica o doare tare cateodata. Alte simptome n-a avut (nici febra).
Problema cu regimul asta (ptr ALex) este faptul ca ea este mai constipata de felul ei si atata orez, branza, paine prajita n-o prea ajuta la constipatie. Eu nu-i dau medicam sa faca kk, dar zilnic trebuie sa aiba lapte si iaurt in alim. Aseara am plimbat-o si apoi i-am dat un iaurt si a reusit sa faca un kk (dupa 2zile). Pe mine asta ma stresase mai tare.
Mere coapte nu mai mananca decat a mai crescut, zice ca nu-i place cum arata.
Azi planuiesc sa-i fac un pireu cu cartof copt + mar copt.
Ceaiul de menta iar constipa. I-am dat ceai de musetel si de sunatoare cu lamaie.
Dar, se pare ca i-a trecut, ptr ca aseara m-a alergat prin toata casa si nici la 22.00 nu voia sa mearga la culcare.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

eu as da trimebutin cam 10 zile, minim. o ajuta si in cazul constipatiei. plus niste fermenti lactici activi de genul ecoflorinei (uite ca nu mai stiu daca e disponibila in multe farmacii dar era ok). si de aia insist si pe iaurtul simplu, natural - ideal ar fi cel facut in casa, stiu ca iese cam acru si cam putin agreat de copii....
cel mai probabil exista un dezechilibru al florei intestinale care da dereglari, si constipatia si voma sunt indicatii ale acestuia.
e ok ca se simte bine

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

eu as da trimebutin cam 10 zile, minim. o ajuta si in cazul constipatiei. plus niste fermenti lactici activi de genul ecoflorinei (uite ca nu mai stiu daca e disponibila in multe farmacii dar era ok). si de aia insist si pe iaurtul simplu, natural - ideal ar fi cel facut in casa, stiu ca iese cam acru si cam putin agreat de copii....
cel mai probabil exista un dezechilibru al florei intestinale care da dereglari, si constipatia si voma sunt indicatii ale acestuia.
e ok ca se simte bine

Roxana multumesc .
Trimebutin asta este Debridat-ul nu? Da, ii dau 10zile in total, ptr Metaoclopramid asta ar fi ziua3 si cred ca nu-i mai dau, dar am cautat ecoflorina pe net si nu prea a avut recenzii bune (solutii maronii neomogene, intoxicatii la copii). Alternative?

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput