Licurici de ianuarie-februarie 2009 (171)
Raspunsuri - Pagina 8
Selene_Bunny spune:
E caiet de exercitii, Filip si cheia fermecata, 7 lei/luna costa. 1 singur exemplar i-am luat Dariei, de-abia o conving sa faca una-alta.
micola spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny E caiet de exercitii, Filip si cheia fermecata, 7 lei/luna costa. 1 singur exemplar i-am luat Dariei, de-abia o conving sa faca una-alta. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Lui Alex ii place ideea ca "lucam", de multe ori el imi zice "mami, hai, mai bine sa lucam".
Are si stelutele de merit, care il incanta foarte mult!
Azi am terminat inca una si m-a anuntat cumnata mea ca a descoperit ca mai are inca un set nou-nout, necompletat deloc.
Chiar eram ofticata ca nu gasesc sa cumpar:)
Selene_Bunny spune:
Daria are oroare de fise de lucru, de asta nu m-am stresat. Are 3 caiete de lucru, inca unul, basic, incepe cu punctul, i l-am luat vineri de la o librarie, e chiar bun, si Filip asta.
Leditia spune:
Selene,noi am facut de plictiseala zau,cand a trebuit sa stea in casa dupa operatie.Nu aveam ce face atata timp,apoi a plecat si taica-su si eu ma joc altfel cu el,in comparatie cu taica-su..io-s mai statica,ne jucam si invatam.I-am luat vreo 6,le-am terminat imediat..
Nu te stresa,ei fac oricum la gradi,cel putin la gradi la care a fost fii-miu faceau..
Selene_Bunny spune:
Face si la gradi, si a inceput sa faca bine.
Dupa cum spuneam, ce urmaresc eu e sa corectez aceasta opozanta fatza de reguli. Adica n-o sa poata mereu face altceva decat e cerinta - gen cerc in loc de patrat, 3 puncte in loc de 5. N-as vrea sa ajunga la scoala cu "problema" asta. Acum inca e fun, acolo nu cred ca va mai fi. Si sa-i construiesc increderea in ea, ca o sa-i iasa, se descurajeaza rau de teama ca n-o sa-i iasa. Trebuie incurajata si laudata permanent.
Plus ca, uneori, vede executarea sarcinii "in oglinda" si greseste din acest motiv.
miereamara spune:
Ce cadouri le luati copiilor de Craciun?
Aidan isi doreste foarte mult masa asta cu trenulete
http://www.amazon.com/KidKraft-17935-Metropolis-Train-Table/dp/B003BVK28A/ref=sr_1_11?s=toys-and-games&ie=UTF8&qid=1353900431&sr=1-11&keywords=train+table
Azi i-am cumparat niste biscuiti si nu stiu ce mi-a venit sa ii spun ca sunt de la Santa. Si el foarte dezamagit: mi-a trimis biscuiti in loc de masa cu trenulete , de abia isi stapanea lacrimile dar in acelasi timp parca ii era jena sa se supere pe Santa. Si zice: thank you mama, te rog sa ii transmiti mosului ca ii multumesc pentru ca mi-a trimis biscuiti. Era asa de trist, mi s-a rupt inima pentru el. S-a luminat tot la fata cand i-am spus ca primeste si masuta,sa stea linistit.
I-am mai luat tot felul de nimicuri, pijamale, tricouri, puzzles...oricum eu le cumpar tot timpul jucarii, nu ma pot abtine, dar masa cu trenulete de abia astept, o sa o asamblam chiar in noaptea de Ajuns si i-o punem sub brad.
micola spune:
uau, Miere, e foarte interesanta masuta!
Puzzle am luat si eu sambata, dar nu l-am nimerit, am ramas eu si tibi sa ne chinuim la el, pana la urma, l-am facut eu.
Nu-l atrag, stiam asta, cred ca e inca mic, dar auzindu-va pe voi am zis sa mai fac o incercare.
Selene, dar poezii, cantecele vrea sa invete?
O sa ai ceva de furca cu ea, daca deja e atat de independenta. Nu cumva nu prea suporta ca cineva sa insiste sa faca ceva, orice?
micola spune:
Hai ca eu iar sunt hiperactiva pe forum
Ori va 'sufoc", ori lipsesc cu desavarsire
Am pus pe gmail un link cu un filmulet cu Alex spunand o poezie foarte frumoasa, de la gradi.
Leditia spune:
wow..Miere e super masa aia.
Eu i-am luat ce mi-a scris pe lista pt Mos Craciun,deja i-am luat cadourile si bine am facut ca au aparut de felul de chestii neprevazute si in dec am de dat datorii.
El a vrut buburuza care deseneaza singura,de fapt eu zic ca-i un paianjen,multe masinute si i-am luat un set cu 100 de piese cu masinute,semne de circulatie,pietoni si ce mai are pe acolo,din alea mici si niste personaje(elefantei) dintr-un desen animat..care-s asa singuri si la care as vrea sa le iau o casuta sau nush,ca prea is asa singuri intr-o punga.
De Mos Nicolae i-am luat carti si o sa-i mai iau un ou kinder,iar restul cadourilor din debara is pt ziua lui.Faza e ca tot am treaba in debara si nu pot s-o deschid ca vine si el rapid si era sa descopere cadourile.
Naty spune:
Hello,
Nadia a avut joi serbare de sfarsit de toamna, la gradi. A fost prima ei serbare si tare, tare frumoasa. Ea a fost "crizantema", a spus doua poezii si a dansat.
Sunt extraordinar de multumita de aceasta gradinita. Imi place totul: invata foarte multe lucruri, Miss e extraordinar de draguta si stie cum sa il ia pe fiecare in parte, copiii sunt bine crescuti, parintii super OK.
Deja Nadia a invatat o gramada de lucruri noi si, mai ales, a invatat sa socializeze cu copii de varsta ei, sa nu mai incerce sa isi impuna numai punctul ei de vedere; a inteles ca si ceilalti sunt copii, ca si ea, ca au aceleasi drepturi si ca nu e numai EA centru universului.
In ce priveste activitatile "extra", eu cred ca fiecare copil trebuie indreptat catre ce i se potriveste. Cred ca sportul e super important si fiecare trebuie sa faca unul, dar numai ce ii place si i se potriveste. Bine, pana sa gasesti "acel" sport, terbuie incercate mai multe, rareori o nimeresti din prima. La noi e moda cu dusul copiilor de gradi (uneori si a scolarilor) la o mie de activitati, fie ca le place, fie nu. Toti fac limbi straine + dansuri + teatru + FTK, etc si, sincer, nu cred ca e OK. Sa nu va suparati pe mine; o spun din experienta; si eu am plimbat-o pe Ioana pe la tot felul de activitati, din care nu s-a ales cu nimic, desi era clar din prima ca baletul e ce ii trebuie.
Noi incercam in fiecare weekend sa mergem undeva sa ne distram ( de obicei eu cu fetele). Am fost la doua filme 3D (chiar nu cred ca vazutul a cateva filme afecteaza copiii), Clopotica si Aventurile lui Sammy 2, ambele au avut mare succes.
Am mai fost la un spectacol de magie, la Sala Dalles. Nu stiu daca mai e, dar daca e, merita sa il vedeti.
Ieri am fost la teatrul de papusi, la Rapunzel. Copiii s-au distrat (a fost gasca mare, 6 fetite), mamicile aferente nu prea (cam plicticos pentru noi ).
Mai mergem la Opera comica pentru copii, la teatru ...
Voi incerca sa o iau si la un spectacol de balet pentru copii.