durere de sani

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure



p.s. - stai tu linistita ca nici mamografiile nu sint accurate; vezi in statistici cite femei sint diagnosticate si operate inutil.





se pare ca tot n-ai inteles partea cu "operate inutil": se refera la faptul ca, dupa spusele lor, la 30% din acele femei cancerul ar fi regresat spontan. insa nici ei, nici tu inca nu ne-ati spus cum le selectam pe cele 30% (parca asta era procentul din linkul dat de tine, daca l-am gresit, scuze, a se inlocui cu procentul corect). insa in toate cazurile discutate, mamografia a sugerat diagnosticul corect (ca ea asta face, sugereaza) confirmat prin examen histopatologic, ca doar pe baza lui se diagnosticheaza cancerul. mai accurate decat atat nu vad cum ar fi putut fi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

nu stiu cum sa ma fac mai bine inteleasa ca eu am alta viziune despre acest subiect care stiu ca este foarte delicat si unele opinii pot ofensa pe cei/cele mai sensibile.

pe mine nu ma pasioneaza testele de nici un fel, ca la ce probleme am avut in trecut si m-am lasat testata mai mult rau mi-a facut; nici doctorii nu m-au impresionat, am avut niste experiente de ras - am ajuns la concluzia ca doctorii sint si ei niste oameni supusi greselilor si limitati in cunostinte, unii nu au deloc interes real in sanatatea pacientilor ci numai in banii ce le intra in cont cu fiecare vizita, ba unii te mai iau si peste picior daca te plingi prea tare (nu spun ca sint toti incompetenti! sint convinsa ca exista si "adevarati" dar n-am dat eu peste ei) Pt mine medicina alopata a fost un esec total, m-am rezolvat singura pe cale naturala si cu ajutor naturist de specialitate. Toate aceste experiente m-au facut sa-mi pierd increderea in medicina moderna. Poate asa a fost sa fie...


Iata parerea unui chirurg specialist in breast cancer despre mamografii si mai ales despre biopsii:
(articolul e genial, mentioneaza si despre gogoritza cu auto-palparea, o mare inutilitate si aia.)

http://www.ourbodiesourselves.org/book/companion.asp?id=31&compID=26&page=3

"These latent cancers, particularly in premenopausal women, are grossly over-represented in women given mammograms--something like five times more, compared to what you would expect. This suggests that, if left to their own devices, these latent cancers might never trouble a woman. But if you identify these latent cancers and biopsy them, you have traumatized the area. You immediately trigger the natural healing mechanisms, and natural healing mechanisms involve angiogenesis. So, effectively, the biopsy could be considered an angiogenic switch. You take a latent cancer that would never hurt a woman, biopsy it, turn on the angiogenic switch, and it ceases to be latent. A latent disease becomes an aggressive disease."

NASOL! Singura diferenta intre mine si tine este ca eu aleg sa cred ca voi fi ok si ca imunitatea mea va invinge, tu si altele ca tine aleg sa le fie frica si sa se testeze/ taie, etc.

Eu nu spun ca e corect ca mine sau ca e gresit ca tine, intelegi? Ambele variante au riscuri si fiecare si-l asuma pe cel dorit.

Repet: "Happy testing!" (adica testari cu final fericit daca ati ales calea asta..)

p.s - nu mai scriu la subiectul asta ca emana prea multa energie negativa in totala neconcordanta cu viziunile si nevoile mele...
Este un subiect urit, le prefer pe cele pozitive

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Allure, oh, "un subiect urat"????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

nu vad unde demonteaza "gogorita", vad o simpla afirmatie din partea lui.

in schimb vad ca i se pare iesit din comun ca mamografia detecteaza cancerele in situ, pe cand alte metode nu. "in situ" inseamna ca nu exista tumora propriu-zisa, cancerul este cat se poate de incipient.
"early" adica, acel cuvant pe care incearca el sa-l anuleze, care coform afirmatiei lui "has no meaning to a scientist.". ei bine, scientistii fac stadializarile TNM tocmai in functie de acest "early" exprimat in dimensiunile tumorii si implicarea altor organe, care are ca scop (despre stadializarea TNM vorbesc) de a imparti stadiile tumorii in functie de sansele de supravietuire. si asta reprezinta tinta finala a oricarui pacient si, sper eu, a oricarui scientist. iar supravietuirea, in acel DCIS (ductal carcinoma in situ) de care pare el surprins si dezamagit ca-i detectat de mamografie, e de 93% la 5 ani. cand acest stadiu este depasit, supravietuirea la 5 ani scade la 88%. si inca nu exista acel "better treatment" care sa obtina in stadiile avansate (un cuvant care probabil nu-i place domnului doctor, fiind in antiteza cu acel "early") o supravietuire mai mare de 15% la 5 ani. da, toti ni le dorim pe acele "better treatment", si ele apar pe zi ce trece, dar au si vor continua intotdeauna sa aiba eficacitate diferita in functie de stadiul cancerului.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure


NASOL! Singura diferenta intre mine si tine este ca eu aleg sa cred ca voi fi ok si ca imunitatea mea va invinge, tu si altele ca tine aleg sa le fie frica si sa se testeze/ taie, etc.





"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"




Phua...ce mesaj urit!!!!

Adica cei care au crezut in medicina alopata,au urmat tratamente,s-au operat si totusi rezultatul a fost tragic(tragic poate fi si fara medicina alopata vezi exemplul cel mai recent de pe forum)crezi tu ca nu au crezut,nu si-au dorit ca totul sa fie ok si nu au privit cu optimism?

Eu as apela la orice sa fiu intr-o asemena situatzie,alaturi de gindirea pozitiva.

(mie mesajele tale sa subietul asta imi lasa impresia de "asa va trebuie daca nu traitzi sanatos ")

La subiect,iaca se apropie menstra si au inceput sa ma doara sinii!Mie asta mi se intimpla de cind ma stiu,e ceva hormonal,cind se apropie menstra si citeva zile dupa am dureri de sini.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Nikol, eu te sfatuiesc sa notezi intr-un calendar zilele in care te doare (te supara) si zilele de ciclu. Cind vei ajunge la medic sa-i arati.
Nu cred ca e de la sutien caci te-ar durea cit porti sutienul.

Eu am un tratament cu un gel Progestogel, de ani buni. Cind ma doare, ma tratez cam vreo luna (seara dupa dus) si-mi trece de tot.

In orice caz nu neglija !

Alure, topicul asta "urit" nu e despre alimentatie "sanatoasa" si nici despre "ce am citit eu pe net". Nu esti medic si sfaturile tale nu me se par cele mai judicioase, si nici macar rezonabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

N-as fi vrut, dar trebuie sa raspund:

Roxana: da, nici un subiect despre cancer nu poate fi frumos. E trist, depresionant, negativ, oribil. Cum altfel era sa-i spun?? Am ales un termen mai decent.

Andacos:

1) daca imi scoti afirmatia din context, suna a altceva...poate citesti si fraza care urmeaza dupa

2) nu am insinuat ca "asa va trebuie pt ca nu traiti sanatos" pt ca nu stiu cit de (ne)sanatos traieste nimeni si nici nu e treaba mea.

Mik, draga. lasa-ma cu ironiile indreptate personal... daca esti medic nu inseamna ca le stii pe toate si daca nu esti medic nu inseamna ca esti prost si ca n-ai dreptul la opinie.

In definitiv de la ce s-a pornit tevatura asta? Ca am spus ca mamografiile sint periculoase. Nu e nici o bomba sau noutate ca se tot vorbeste peste tot. Ca o fi sau n-o fi adevarat, greu de stabilit concret. Trebuie sa te increzi in ce spun unii si altii care poate fi mai mult sau mai putin adevarat.

Restul ce s-a discutat a fost pe marginea subiectului, relevant sau nu. Nu fac litera de lege din ideile mele dar e bine ca lumea sa aiba si alte informatii in afara de alea "mainstream".

p.s. - mianna, iti spun eu unde demonteaza gogoritza: exact prin afirmatia conform careia autopalparea sanilor este inutila; am avut intentia sa fac afirmatia asta mai inainte dar m-am oprit ca probabil mi-as fi primit un camion de rosii in freza...acu' daca un chirurg specialiat in breast cancer a spus chestia asta, sper sa fie ok
sa va si explic teoria, ca sa nu avem vorbe: examenul manual personal creeaza teroare si angoasa inutila femeilor care neavind training special in domeniu si nestiind sa deosebeasca un tesut fibromatos (de exemplu) de o formatiune tumorala, isi iese din minti cind simte ceva la mana si daca nu are posibilitatea sa mearga la control, sa zicem mai repede de o saptamina, va trai cu spaime inutile zile in sir. Acest comportament este extrem de daunator sistemului imunitar...au fost studii care au demonstrat ca in momentul cind esti diagnosticat cu cancer, sistemul imun se blocheaza aproape complet din cauza fricii (nu stiu daca va dati seama cit de cumplite sint urmarile acestui fapt..)
Parerea mea personala este ca e mai safe ca cele ce au temeri in ce priveste sanatatea sanilor sa mearga la control regulat, cit de des si sa lase medicul sa le palpeze, sa decida el daca e ceva in neregula. In felul asta sint scutite de neplaceri imense.

Este un video pe youtube cu o conferinta a unui alt doctor specializat in cancer care afirma ca el a interzis sotiei si ficelor sa-si palpeze sanii tocmai pe motivul acesta. Nu pot sa-l gasesc acum :((

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure


Andacos:

1) daca imi scoti afirmatia din context, suna a altceva...poate citesti si fraza care urmeaza dupa

2) nu am insinuat ca "asa va trebuie pt ca nu traiti sanatos" pt ca nu stiu cit de (ne)sanatos traieste nimeni si nici nu e treaba mea.


"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"




Allure,nu scot din niciun context...sincer asta e mesajul pe care l-am primit eu din contributzia ta la subiect.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oarecum off-topic si totusi legat de subiect :

cand ai o problema cu sanii, la ce medic este cel mai bine sa mergi ? ginecolog, endocrinolog sau oncolog ? care este specialistul "cel mai priceput" sa puna un diagnostic corect ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ginecolog,cel putzin la noi el este ce -tzi palpeaza sinii...deci controlul minim de specialitate.

Nu stiu(si nici nu doresc sa aflu vreodata)cum evoluaza si cui trebuie s ate adresezi mai departe ,in cazul unor rezultate negative,insa ginecologul e cel care stie ce si cum s eva proceda mai departe.

editez ca vad ca tu intrebi de diagnostic corect...inceputul se face la ginecolog,mai departe ...sa nu aflam niciodata.

Dana

Mergi la inceput