Noi, consumatorii
Raspunsuri - Pagina 3
lavi02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Incearca la Next. Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Asta e la misto?
Next e mult mai scump decat H&M si C&A
saskia spune:
Totusi de marca sa zicem mi se pare Didi (nu stiu in ce alte tari mai este), si Esprit chiar, adica nu haute-couture, dar pret-a-porter.
Esprit a iesit a 3 companie in 2012 in Germania la brand survey, pentru calitate, pret, cumparata si apreciata.
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Pai daca-s de la Next, pot sa fie 300 de lei. Mai uitam pe site-ul lor romanesc si se pare ca sint aceleasi preturi ca in uk. |
C&A.
Nu am atins inca nivelul ala.
saskia spune:
In Romania am cumparat de pe net pentru niste prietene rochite si bluzite facute manual, de catre niste fete talentate, exista un site breslo se cheama unde se gasesc multe lucruri frumoase. Si macar stiti ca sunt lucrate local, uneori design unic, si foarte dragute
Selene_Bunny spune:
Ultimele 2 carucioare le-am luat in urma cautarilor, citirilor de pareri si compararilor.
Miriluta spune:
citat din mesajul lui coracora H&M exploateaza muncitorii de prin Bangladesh si Cambogia si mai produc si imbracaminte de cea mai proasta calitate... Sintagma "haine de marca / firma" poate crea oarecare confuzii; eu prin haine de firma inteleg productiile caselor de moda, alea sunt "firmele", "marcile consacrate". Asadar nici vorba de C&A, H&M, CoolCat sau alte lanturi de magazine vestimentare. |
Cora banuiesc ca te referi la mesajul meu. Eu nu am afirmat ca H&M produce haine "de marca". Vorbeam de lucruri ieftine care isi indeplinesc scopul si anume acela de a arata dragut si de a rezista o vara.
Cumpar lucruri "de firma" unde consider ca se justifica. Nu cumpar haine de ploaie de la Dior ci de la Jack Wolfskin, camasi nu cumpar de la C&A ci de la Hugo Boss..
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui saskia Totusi de marca sa zicem mi se pare Didi (nu stiu in ce alte tari mai este), si Esprit chiar, adica nu haute-couture, dar pret-a-porter. Esprit a iesit a 3 companie in 2012 in Germania la brand survey, pentru calitate, pret, cumparata si apreciata. |
Cand eram in Ro am lucrat multi ani in fabrici de confectii. Pentru diverse firme de imbracaminte/lenjerie de marca din vest. Patronii nemti si francezi. Am lucrat si produse Esprit. Nu vrei sa stii ce conditii de munca si ce exploatare era...daca tot veni vorba de asta.
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela_s
Cand eram in Ro am lucrat multi ani in fabrici de confectii. Pentru diverse firme de imbracaminte/lenjerie de marca din vest. Patronii nemti si francezi. Am lucrat si produse Esprit. Nu vrei sa stii ce conditii de munca si ce exploatare era...daca tot veni vorba de asta. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Adica cei de la Esprit le exploatau pe femeile care lucrau acolo? Asa si cei care lucrau pentru firma olandeza unde am lucrat in Romania erau mai prost platiti decat cei din Olanda, de pe aceasi schema de salarizare, dar erau fericiti. Locatia era decenta, existau masuri de protectie, indeplineam toate reglementarile.
Ce era la voi diferit?
portocalia spune:
citat din mesajul lui coracora H&M exploateaza muncitorii de prin Bangladesh si Cambogia si mai produc si imbracaminte de cea mai proasta calitate... |
subscriu. si mai mult decat atat, fura la greu ideile marilor designeri. din nefericire, lantul logistic le functioneaza asa de bine, ca reusesc sa scoata pe piata ultimele noutati vazute pe catwalk chiar mai repede decat reusesc insisi designerii autori.
eu tot astept ziua cand vor muri marile lanturi producatoare de haine. deja se vede ca le e tot mai greu. de cand cu criza, calitatea hainelor vandute de ei a ajuns execrabila. probabil taie la greu din costuri, de peste tot.
michelle-usa spune:
eu cand cumpar ma uit in primul rind la parerile consumatorilor.
incerc sa nu iau lucruri ieftine, mai bine mai putine dar bune chiar daca dau mai mult.
la alimente, cumpar in general ce e in sale dar nu expirate si caut mai mult sa cumpar naturale, organice, fara MSG si alte chimicale, rar sucuri si junk food.
la electrocasnice si electronice, sotul isi face temele, el cumpara in general si eu aprob/dezaprob doar in functie de pretz, necesitate.
la detergenti incerc sa cumpar cat mai putin mirositoare si putine chimicale, desi sotul imi spun e ca daca e detergent nu are cum sa fie natural...detergentul tot detergent e...si are chimicale.
nu cumpar softner pt rufe ...si nici servetzel de pus in uscator, am acele 2 bile care le refolosessc de un an de zile.
la sapun de vase cumpar care sunt mai bune, am vazut ca cele ieftine sunt prea lichide si se duc repede.
inainte de a face multe cumapraturi, ma uit pe situl asta pt parerei:
http://www.ewg.org/health
michelle