Noi, consumatorii
Raspunsuri - Pagina 11
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Alta data am patit cu alti pantofi de la un alt magazin, s-au dezlipit tot asa cu putin timp dupa expirarea termenului de garantie. Si-au cerut scuze, mi-au spus ca nu pot sa mi-i schimbe dar ca ei au atelier si mi-i repara gratuit astfel incat vor fi mult mai trainici; m-au rugat sa las si perechea. Asa s-a intamplat. |
Cred ca e vorba de altceva(termenul de schimb al marfii sau am rog...nu ma pricep)insa garantzia la incaltzaminte nu e doar d eo luna!
Poate merge foarte bine si pina la 2 ani,deci e incorect termenul folosit d etine!
Eu am cumparat acum vreo doi ani niste ghete d ela Camel,destul de scumpe(deis erau reduse),le-am cumparat la sfirsitul lui februarie,le-am inclatzat d evreo citeva ori si abia in toamna /iarna urmetaore le-am repurtat!
Dupa vreo luna mi s-a descusut/dezlipit talpa si am facut reclamatzie,desi trecuse calaendaristic peste 10 luni d ezile!Insa ghetele erau in garantzie,care repet nu se reduce doar la o luna!
Dana
Lali spune:
In Romania, conform legii garantia pentru incaltaminte este de fix 1 luna. Bineinteles ca e foarte posibil ca in Germania sa fie mult mai lung.
Edit: Iar legea de obicei impune un termen minim de garantie. Daca exista firme care ofera mai mult e cu atat mai bine.
andacos spune:
lali.adica tu vrei sa spui ca inaltzamintea camel de exemplu,are termen de garantzie 1 luna,in Romania???
Chiar si deichmann are garantzie la incaltzaminte de 2 ani,nu-mi vine sa cred ca termenele astea se schimba in Romania!
E ceva in neregula...undeva,nu stiu unde,interpretare a legii...nu stiu !!!
Dana
Lali spune:
Pe bonurile respective asa scria. E adevarat ca aceste intamplari sunt de acum 3,4 ani, poate s-a mai schimbat ceva intre timp, dar eu asa am ramas cu ideea, ca garantia e de 1 luna.
tiusca spune:
Uite,d'aia ma supar eu cand citesc ceva de genul "in Romania sigur nu t-ar fi schimbat cofragul cu oua".Nu,nu e adevarat.Se poate si in Romania,si nu de multe ori am fost si am schimbat ba un pachet de unt cu gust ranced,ba niste pulpe de pui cu miros dubios,si credeti-ma,nimeni nu s-a uitat urat.Poate se intampla inainte asa ceva..dar lucrurile au evoluat,si numai cine nu vrea sa vada nu vede.
Lali spune:
Am dat o cautare pe net, ca m-ai facut curioasa si, cica exista 2 feluri de garantii: garantia magazinului (garantie comerciala sau de exploatare) de 30 de zile de la data cumpararii si garantia producatorului pentru vicii ascunse care e de 2 ani de la data producerii. Acum in ce masura se suprapun cele doua, ramane de vazut. Probabil ca e o diferenta intre "colectie noua" si outlet...
Deasemenea e posibil ca inlocuirea si reparatia pantofilor si scuzele primite despre care scriam mai sus sa se incadreze la al doilea tip de garantie.
andacos spune:
citat din mesajul lui Lali Pe bonurile respective asa scria. E adevarat ca aceste intamplari sunt de acum 3,4 ani, poate s-a mai schimbat ceva intre timp, dar eu asa am ramas cu ideea, ca garantia e de 1 luna. |
lali,cu sigurantza ca nu stiu ce scrie pe bonurile romanesti(in Germania nu scrie termenul d egarantzie la incaltzaminte pe bonuri)insa inclin sa cred(asa cum am spus anterior de altfel)caeste vorba de schimbarea produsului!Deci tu clinetul ai dreptul prin lege,ca intr-un interval de o luna sa potzi schimba produsul(intact bineintzeles,schimbarea e alta treaba cu reclamarea produsului)cu un altul sau contravaloare in bani!
editez sa vad ca ai scris din nou si inclin s acred ca am dreptate!
Dana
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui andacos lali.adica tu vrei sa spui ca inaltzamintea camel de exemplu,are termen de garantzie 1 luna,in Romania??? Chiar si deichmann are garantzie la incaltzaminte de 2 ani,nu-mi vine sa cred ca termenele astea se schimba in Romania! E ceva in neregula...undeva,nu stiu unde,interpretare a legii...nu stiu !!! Dana |
2 ani, Deichmann???
Mie nu asta mi s-a spus.
Mereu cand am cumparat incaltaminte de piele, termenul de garantie a fost de 30 de zile.
andacos spune:
Ramin la concluzia mea ca se face confuzie intre termenul de garantzie al produsului(asta inseamna de fapt ca firma itzi garanteaza ca produsul poate fi folosit cel putzin...X ani ,in conditziile in care sunt respectate anumite reguli minime)si termenul in care produsul poate fi schimbat,pe diverse motive!
Da,deichmann are garatzie de pina la 2 ani!
edit:o masina de spalat are termen de garantzie 5 ani!Deci firma itzi garanteaza ca pina la 5 ani masina aia functzioneaza!
La fel si cu incaltzamintea!Cum sa garanteze firma doar o luna...ce face isi da singura peste mina,prestigiul ei e in joc!!!
Dana
mianna spune:
definitia garantiei (cu "n" cu tot ) e, in ciuda tuturor semnelor de exclamare, cea de mai jos:
e) garantie - orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta;