Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 6
stella87 spune:
Buna dragi mamicute,
La multi ani celor ce-si sarbatoresc azi ziua numelului!
Oana, Doamne ajuta sa fie totul bine, sa decurga bine operatia. Multa sanatate!
Am vazut ca vorbeati de scaune. Si al meu mai scapa cate unul asa lichid, alteori cu brobonele prin el. Sincera sa fiu, n-am dat atentie, decat la un moment dat cand a fost mai verzui, dar mi-ati zis voi ca poate sa fie de la faptul ca a stat in scutec si asa era
Mirabela, ma gandesc sa nu fie ceva la bebe, nu la sanul tau, un disconfort in a sta pe o parte. Ai incercat sa-l pui fata in fata cu sanul, stand la tine pe burtica. Daca il pui in pozitia din care i-l dai pe stangul si-l ia si pe dreptul, problema poate ca e la el. Sper ca am inteles eu bine problema descrisa de tine Sunt cam zombie, de fel.
Kytanutz, suna de vis doctorita aceea. Ma bucur ca bebe Luca este sanatos tun! Sa o tineti tot asa! Si eu, ca si Andreea, te asteptam cu cat mai multe detalii cand ai timp si iti mai aduci aminte Te inteleg, ca si eu parca nu retin nimic, sunt asa debusolata uneori :))
Fetelor, eu n-am apucat sa felicit toti bebelusii crestinati deja. O fac acum Si noi facem botezul sambata
Carmen, si eu am avut ieri un episod cu pierdere de laptic.
Fetelor, sa nu va luati dupa mine, lasati-o mai moale cu curatenia. Cand am fost la cursurile prenatale, asistenta ne-a povestit ca ea si-a pierdut laptele dupa ce a facut curatenia de Craciun. Eu ieri am facut curat ca o sa avem si musafiri pe acasa dupa botez. Si am trebaluit pana la pranz la ora 1. Ei bine, pe la 4 aveam sanii moi de tot, mi-i striveam in maini si iesea cate o picatura. Bebe a fost evident agitat. I-am facut baia la 7, iar dupa baie i-am dat lp. Intai un biberon de 60, l-a baut si a inceput sa zambeasca saracutul de el, dar nu a adormit. I-am mai facut unul, a papat 40 si apoi a adormit. Intre biberione am incercat sa-l pun din nou la san, s-a repezit ca haplea, a tras de cateva ori si a inceput sa urle. Eram devastata. S-a culcat dupa al doilea bibe si s-a trezit la 1 noaptea iar eu am avut laptic sa-i dau Mi-am revenit din cate se pare, dar va zic ca asa tristete n-am mai simtit. Erau sanii goi, el plangea, e ingrozitor sa stiu ca nu-l pot consola cu sanul si ca tre sa-i dau bibe. De acum voi sta, voi face putin cate putin prin casa, caci lapticul e cel mai important.
Bebe s-a trezit. Revin, Pupicei la toate mamicile!
stella87 spune:
Gata, am culcat brotacul si am si intins niste cearsafuri pe terasa. Acu nu mai fac nimic, nimic!
Mami.ilinca, multumim de intrebare, cuscrele se inteleg destul de bine, chiar daca difera caracterele. Bunicuta mea a inceput un tratament dat de la oncologie, mai mult pt simptome, incuzand si morfina, ca are dureri Bine macar ca tratamentul ii atenueaza starile de rau si o fac sa se simta cat de cat ok. Oricum, nu vrea sa auda de operatie si citostatice. Zice ca nu asa vrea sa-si incheie viata Eu sunt oarecum in soc si nu cred ca realizez. Sotul a mers cu ea la medic. Eu am stat cu bebe si am fost la ea cat a fost internata in spital. Acum merg zilnic pe la ele in vizita, mama are grija de ea. Bine macar ca le am aproape, la 10 min de mers pe jos.
Daca va intrebati cum am avut eu timp de dat cu asipratorul, spalat, intins rufe &co? Ca va ziceam ca bebe nu doarme pe timpul zilei. Mai nou, ii dau sa pape, il infas ca la carte intr-o paturica, il scot pe terasa 5 min tinandu-l in brate, iar apoi intru in casa si-l pun in carut. Asta pare sa fie formula magica. Ieri a dormit o ora, iar mai apoi 2 ore jumate. Azi la fel a dormit o ora si sa vedem cat doarme acuma.
Apropo, aseara dupa lp a dormit 4 ore, exact cat a dormit si aseara dupa lm. Deci in cazul lui nu cred ca se aplica faza ca bebele doarme mai mult cu lp. Acum cred ca avem si un program. Se scoala la 1, apoi la 4, apoi la 5 juma si trezirea finala la 6 juma, 7. Cand o sa fie mai maricel si o sa vrea sa doarma pana tarziu o sa-i zic ce matinal era el cand era mic :))
Anomaria, eu la primul bebe exact asa sunt. N-am fost in niciun magazin, restaurant &co cu bebe. Doar pe afara si drumul cu masina pana la buc, unde imi propusesem sa fac o mica escapada pan la mc (nu aruncati cu rosii, voiam doar niste cartofiori ), dar pana la urma am abandonat ideea din motive de bebe prea agitat care doarme doar cand masina e in miscare. Ma bucur ca acum esti asa relaxata si plimbareata. Sper sa trec si eu peste stresuri ca e naspa doar acasa si parc, mai ales ca se face frig, deci p-afara n-o sa fie asa distractiv.. brrr.
Kytana spune:
Fetelor sunt disperata, pingu mic nu doarme! S-a obisnuit cu mine pe post de suzeta si altfel nu vrea sa doarma. Cum scot sanul si il dau sa scoata aerul nu vrea sa adoarma si pace! Ce sa fac? Ziceti si voi... Nu pot sta cu el numai cu sanul in gura
Imi pare rau ca nu va raspund, dar sunt zombie. Aseara de la 21.30 la 02.30 nu a vrut si pace sa adoarma, a mancat, s-a saturat, dar dupa ce ii scoateam aerul, ochii cat cepele si somn ioc! Nu tu brate, nu tu nimic! Sanatos tun este, dar nici sa nu doarma mai deloc nu este o solutie Mai ales ca nu dorm nici eu pe langa el si zombie cum sunt as pierde si lapticul si nici grija de el cum trebuie nu voi putea avea
O alta intrebare, voi dormiti cu ei in pat? Cum sa il invat sa doarma in patut? Cum sa il invat sa nu ma mai foloseasca drept suzeta? Suzeta nu vrea, nu o ia, indiferent de marca. Acum i-am pus foenul si se chinuie sa atipeasca pe zgomotul de la el...
Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
nu_mai_stiu spune:
Stela,ai gandacel cuminte!
Eu vreau sa va spun ca merg cu bb peste tot.Si duminics am fost la un restaurant si ca sa nu mai zic ca l-am luat cu mine la cumatrie la var-sa si a dormit ca un boss in carut si doar cu body pe el.Ce e drept nu s-a fumat in sala si petrecerea s-a terminat la 11 noaptea,dar am mai facut 2 ore cu masina pana acasa.....aaaaa si am plecat de acasa dimineata de la 8,iar Andreiutul meu nici macar o luna nu avea.
Scuzati scrisul,scriu de pe tel....
Kytana si eu ca marea majoritate a mamicilor de aici dorm cu pufosenia langa mine noaptea.Asta pt ca primele 2 saptamani mi-a fost greu sa ma ridic si sa il alaptez fiind taiata la fifi si plus ceva hemoroizi superbi.Eu am zis ca primele 3 luni il tin langa mine,apoi in patut.
Mai sunt seri cand il pun in patut pana la trezirea de la 1 noaptea.Asta de obicei cand vreau sa fac curatenie sau sa calc...De exemplu si aseara de la 8 de cand a adormit el am calcat,am ardonat putin prin casa,am facut baie si m-a ajuns din urma 12:30 noaptea,am mai tras putin de timp la 1 a papat si l-am luat langa mine.
Apropo de ce spunea Stela,eu sunt obsedata cu curatenia de cand am nascut,sa fie toate ordonate si la locul lor.
Kytanutz eu din acest motiv am renuntat la ragaitul bblusului noaptea.Foarte rar il pun sa ragaie,dar ce-i drept ne permite burtica ca nu avem colici.Iar suzeta eu i-am dat-o mai cu forta ca si eu am fost vreo 2 saptamani suzeta lui.I-o dadeam putin cand ii era foame,sa se obisnuiasca cu ea.Pot sa spun ca daca nu ar vrea suzeta ar fi vai si amar de vecinii mei cand il scot din baie.Asa il bag in prosop si ii bag suzi in secunda urmatoare.
Fetelir....trece si perioada asta.Eu sunt calma si relaxata chiar si cand plange,parca-s nebuna.....
Ioiiiiii uitsm....LA MULTI ANI celor ce isi serbeaza azi ziua numelui.......
ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)
http://lb1f.lilypie.com/arhLp2.png
nu_mai_stiu spune:
Oliviaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)
http://lb1f.lilypie.com/arhLp2.png
histamina spune:
stiu ca multe dintre voi sunteti alaturi cu sufletul de draga tzitziri
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175503&whichpage=2
Doamne ajuta!
adrianadana spune:
Va
La mine parca e un blestem. am scris ieri ditai mesajul si iar a disparut . Scriu rar (si-mi cer scuze pentru asta) dar va citesc mereu. Sunt trista pentru bebe regurgiteaza din cand in cand cu pete maroni. Asa ca voi veni saptamana urmatoare la Bucuresti pentru ceva investigatii Sper sa fie bine, sa nu mi-l chinuie pe bebe mic. El e cuminte, papa, doarme cate 3-4 ore, se mai uita pe pereti. De doua zile ne chinuie si pe noi ceva colici, dar nu de speriat. Bine eu la fiecare scancet ma ingrijorez sa nu fie altceva. Surioara a inceput sa-l iubeasca. Ea e un copil minunat, foarte cuminte si intelegatoare.
Am intrat in special pentru a va fi alaturi in gandurile bune indreptate catre Oana. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, si ei si tuturor.
Si pentru aniversatii zilei.
Adriana, mamica unei minuni - Daria Maria - 2 aprilie 2008
Kytana spune:
Multu de raspuns Andreiutza si Stelutz! Dar ziua cum il adormi? Uite voi incerca si eu sa ies cu el pe balcon si poate dupa va atipi. Nici pe foen nu mai adoarme, sunt disperata pt ca imi este somn, ma doare rau capul si sunt f ametita
Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
stella87 spune:
Kytanutz, subscriu la ce zice Andreiutza. Eu il pun in patutul lui doar dupa baita si doarme acolo pana la 1. Apoi il iau cu mine in pat si ii dau sa pape prin somn. Nu-l mai pun sa ragaie Efectiv mi-e prea somn. Inainte faceam ca la carte... stateam cate o ora juma sa ragaie, sa-l conving sa doarma in patut... asa am facut in primele 3 saptamani, dupa care m-am dat pe brazda, m-a ajuns din urma oboseala. Nu zic sa faci si tu asa, dar eu asa am ajuns sa dorm noaptea, ca ziua, nu prea :)) Si acum, cand doarme bebe ziua nitel, imi gasesc de lucru prin casa. Nu pot sa dorm!!! Vreau sa fac lucruri, sa simt ca e totul in ordine sau sa simt ca fac ceva distractiv. Ma simt nitel prizoniera, desi il ador pe bebe, iar daca plec o ora din casa pan la mama numai la el imi e gandul. Cred ca nu s-a taiat cu adevarat cordonul ombilical dintre noi :)) Si cred ca m-ar ajuta daca am iesi mai des in 3, cu tati, dar nu prea se poate... Sa vedem ce va fi dupa botez. Andreea, ce super ca sunteti asa activi! Chiar iti impartasesc si eu modul de gandire! Imi trebuie doar ceva avant
Apropo, voi ce ati facut cu bebelusii dupa botez, la petrecere? Eu ma gandeam sa-l tin la petrecere, dar daca e fum de tigara? Si cred ca va fi... :( Pe de alta parte el cere des la san, cred ca o sa o tin numai intr-o fuga pana la camera de hotel (avem petrecerea la un hotel si o camera inclusa in oferta).
stella87 spune:
Kytanutz, ziua il adorm cum povesteam acolo cu scosul pe terasa, tinut strans in brate, infasat si usor leganat. Dupa il pun in carut ca-i mai stramt, pare sa-i placa. Si doarme dus. Noaptea fac cum zicea si Andreea, cu el in patut, mufez la san si cat mai putine miscari. Scutecul il schimb doar o data, cand se trezeste el la 4. Pana acu n-a curs, nu s-a iritat, ii dau cu crema si il protejeaza bine.