copacei rupti
Buna,
Catelusa mea mi-a ros 4 copacei, au mai ramas niste bete de jumate de metru. Stiti cumva daca se mai refac, sa astept pana-n primavara sau sa-i inlocuiesc acum? Asta dupa ce mi-a distrus cele 3 tufe de trandafiri care-mi iesisera si mie..
Raspunsuri
eveline spune:
Vai nu stiu ce sa-ti spun. Ce copacei erau? Oricum doar la primavara vezi daca se refac si tot atunci e bine sa plantezi altii in caz ca nu isi revin astia.
Mie catelusa in primul an mi-a ros tot tot in curte, toti trandafirii - macar astia au iesit mai frumosi anul urmator insa de ce mi-a fost cel mai ciuda a fost via; am plantat 4 butasi si din 2 a mai lasat vreo 10 cm iar din 2 un ciot asa de mic incat nici nu se mai vedea unde a fost. Surpriza maxima a fost ca via si-a revenit anul urmator, extraordinar de bine, acum am bolta; nu-mi venea a crede cand am vazut ca dintr-un "bat" ies frunze.
Copacii nu i-a putut rezolva din simplul motiv ca nu mai erau chiar puieti caci altfel, probabil ramaneam si fara ei. A, si nu mai am nicio lampa de gradina.
iulia_b spune:
3 meri si un prun. Sa inteleg ca mai am o speranta ca la anul sa se mai calmeze si sa nu mai roada tot?
ch_dana spune:
Da, se calmeaza. Am patit-o si noi in primul an cand ne-am mutat la casa, ne-a decimat niste plante - tufe de crizanteme si altele care...au crescut mai mari anul urmator. Am ajuns la concluzia ca le-a facut un bine...
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b 3 meri si un prun. Sa inteleg ca mai am o speranta ca la anul sa se mai calmeze si sa nu mai roada tot? |
Omul cat traieste .... spera
Na, ce sa zic....a mea s-a mai calmat dar nu de tot. Tot isi mai gaseste cate ceva de ros, in joaca...si are o forta de ma sperie. Aveam pe terasa un trandafir chinezesc imens, intr-un "ghiveci", daca-l pot numi asa, de fapt un ciubar de lemn, de jumatate de metru si ca inaltime si ca diametru (ciubarul). Acum 2 saptamani arsice l-a facut...sa fi vrut si nu as fi reusit sa desfac ala....a ajuns lemn de foc acum. Lampi de gradina nu mi-am mai pus. A....si anul trecut am pus trandafir la prins, din toamna, peste iarna, in sticle de plastic, stiti voi. Una n-a ramas intreaga...cu alte cuvinte niciun trandafir n-am avut nou anul asta.
Spre apararea ei pot doar sa spun ca nu m-am ocupat deloc de dresajul ei, cu alte cuvinte nu asculta decat de sezi si vino aici. Nici in lesa nu merge. Si ca sa mai salvez din curte si gradina i-am facut tarc.,....alta idee n-am avut. Bine, si din ala are tentative de evadare, da ce sa-i mai fac. Zilnic ii dau drumul din tarc sa alerge in curte, de obicei sub supravegherea noastra si atunci e ok nu o lasam sa mai distruga nimic. Insa uneori o mai lasam singura si intram in casa si atunci sunt accidente gen "ciubarul".
Asta iarna am facut greseala sa o lasam mai mult timp singura ca doar "n-are ce distruge, e doar zapada"...aha...atunci am ramas fara nicun trandafir in sticla. Cu cata placere smulgea sticlele si le arunca in sus, si acum imi aduc aminte....
Cu alte cuvinte: ori o dresezi ori fa-i tarc.
A...am impresia ca mai erau niste solutii cu care stropesti in zonele de care nu vrei sa se apropie catelul...nu stiu insa daca nu-s toxice pentru plante.