nu-i place la gradinita
Mai,am stat si m-am gandit cum sa spun...Evei nu-i place la gradi deloc.
Inca mai plange dimineata,dupa o luna jumatate.Nu mai face la fel de tare,plans ore intregi,dar plange de cand plecam pana o las acolo si dupa inca vreo ora.Plange cu lacrimi mari,care ii uda hainutele.
Daca la inceput am zis ca asa se intampla,acu` incep sa imi fac ganduri,
Am mai scris si la alte subiecte,eu sunt foarte pretentioasa si faptul ca e ingrijita si o gasim vesela cand o luam inseamna ceva bun,dar mereu imi spune ca nu le iubeste pe doamne,ca nu-i place ca nu vrea sa mearga.Acolo se chita cu brio de sarcini,face tate activitatile dar,acasa ne toaca maruntel...plange din orice,e nervoasa si indaratnica....incercam s-o iubim cat mai mult sa-i asiguram toata iubirea de care are nevoie,sa-i facem in fiecare zi cate o surpriza....degeaba.Plange necajita tare si-mi spune ca e suparata...am incercat s-o intreb de ce e suparata,o bate cineva acolo,o cearta,i se aplica cumva umilirea aia..."uite e rusine sa plangi,e rusine sa stai cu bibi(un biberon cu tetina de o anume forma)rad copiii de tine...."...nu stiu.Nu vreau sa cred ca se tipa la ei sau ca sunt bruscati....recunosc,mai are vanatai pe picioare,dar in ochii mei nu e atenta..ori se impiedica,ori se izbeste de usa...alearga si se uita inaoi si poc....mama ei de usa ca nu s-a dat la o parte...sau ia viteza si peretele ala derigips nu se da suficient la o parte.....stiti voi faza.
Nu stiu,continua sa-mi spuna ca nu-i place si gata.
Oare ce se intampla ?Ce se petrece acolo?Sau e doar faptul ca nu-i place sa ise impuna nimic,trebuie convinsa?
Cand merg eu dupa ea..nu spune nimic la plecare,iese repede si zice"sa plecam de aici,nu-mi place"...
Unde stau foarte mult inchisi in sala de clasa....refuza sa se joace cu copiii...se aseza e un scaun si sta deoparte sau se joaca cu inca doua fete.Si cu prietenl ei...Vladut.
Si e vesnic nemultuita....
Astept nste pareri obiective daca se poate.
Raspunsuri
nitzuc spune:
Oh, Doamne Madalina, sfaturi n-am, astept si io Baietelul meu, 3 ani tot asa, nu-i place si gata, primul lucru cand se trezeste imi spune ca nu merge si incepe circu, care continua pana plec si il las acolo. PLange putin dupa ce il las ca stau si ascult, dar cand il gasesc e tare apatic, nu vorbeste despre ce ii acolo, nimic. Daca il intrebi atunci iti spune ca i-a placut si mai vine dar a doua zi de dimi incepe circul iar. A avut si o pauza de 3 sapt cu varicela plus raceala, dar si altii au avut si nu plang. Mi-a spus mai nou de cateva ori, in zile diferite ca ii e frica acolo. Mi s-a zburlit paru. Nu mai merge nimic, nici surprize, nici distras atentia, nimic nimic.
Te rog sa ma ierti ca am navalit peste subiectu tau, dar chiar astept saturi si eu ca si tine.
Va pup si sper ca micii teroristi sa se acomodeze intr-un final(desi suntem acum in vacanta).
Alizee spune:
Daca nu este lovit sau umilit copilul, nu vad de ce ai retrage-o de la gradinita.
Este perioada de acomodare de la viata de acasa, unde toti o cocolosesc, la viata de gradinita, unde educatoarele si ingrijitoarele nu au timp sa o cocoloseasca, si o trateaza ca pe ceilalti copii.
Asta este viata reala si asta este scopul gradinitei : sa ii obisnuim cu viata reala.
Nervi de otel si fii atenta la ce i se intampla fetitei la gradinita.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Sau e doar faptul ca nu-i place sa ise impuna nimic,trebuie convinsa? Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Din ce ai mai povestit tu pe la diverse subiecte,eu cred ca asta este motivul!
Si daca tu ca mama l-ai pus pe lista ca fiind unul dintre potentzialele motive,spune multe!
Nu scriu sa te supar ,deci n-o lua personal,este doar o opinie!
Dana
marius spune:
Rabdare. Chestiune de obisnuinta. La gradi' nu este ca si acasa.
www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna
eumada spune:
Allinta....nervi de otel am....ca la cate am patit...numai ca nu stiu....pe multi ii aud ca ai lor s-au obisnuit...a mea nici gand.
Ma doare ca o vad asa necajita dimineata.
E nefericita de-a binelea,cu lacrimi mari,cu suspine....
Mami mi-a spus ca se joaca de-a gradinita si se joaca frumos,vorbeste cu papusile asa cum i se vorbeste ei....am rugat-o sa fie atenta la jocurile astea ca de obicei copilul reproduce ceea ce vede....nu pare nimic in neregula,mangaie papusile,le vorbeste frumos"si acum o sa stai aici micuto,da?asa....si vine Lacramioara..."Lacramioara e una din ingrijitoare...
Imi spune ca n-o iubeste nici pe d-na Lenus nici pe d-na Petro,dar cand le reproduce vorbele,nu spune nimic urat,nu tipa,nu plange.
Dar....in fiecare zi e circ pana ajungem acolo,circ cand o las acolo...in rest cica e linistita....noua ne fac multe figuri cand vine acasa...
Nu inteleg nimic....
Dana,nu ma supar,eu am tratat-o ca pe un egal...am discutat,i-am explicat de mii de ori tot,fara sa fac uz de tipat sau clasica palmuta la fund..intelege,dar dureaza pana accepta ce-i spun.
Oare acolo,unde exista regului,o anume disciplina ii e greu?
Chiar as ade greu sa-i fie?
Mai am un pic si-i pun dispozitiv de ascultare in rucsacel.
Am avut un meci urat cu una dintre educatoare,am mai povestit eu,dar nu cred ca aia se razbuna..fetele imi spun ca dimpotriva are grija mare de ea....io ce naiba sa cred acum?
mcoca spune:
Mada tu o duci la gradi? Incearcati sa schimbati, poate avea succes metoda.
Vicky si Printzesone
marius spune:
Ca te stresezi degeaba. Ceea ce scrii este 100% egal cu ce au scris si alte mamici stresate degeaba.
www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna
eumada spune:
Marius,zici ca-mi fac griji degeaba?Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi dupa vacanta.
Mcoca gradinita asta e foarte buna.Nu stiu daca la ce plansete trage fiica-mea daca isi bateau capul cu ea la alta
Alizee spune:
Madalina, daca fetei nu i se intampla nimic rau la gradinita, nu sunt decat mofturi de copil mult prea razgaiat. Nu-i faceti un bine daca cedati si o retrageti. La scoala, trebuie deja sa fie adaptata vietii scolare, sa asculte ce ii spun cadrele didactice. Altfel, veti avea probleme mult mai mari decat cele de acum.
Ea trebuie sa invete ca nu este obligatoriu sa iubeasca educatoarele si ingrijitoarele, ci sa asculte de ele.
Am citit un articol in ziar ca un tata dupa ce a pus un dispozitiv de ascultare intr-o jucarie a copilului, este cercetat de politie. Cica este ilegala aceasta actiune.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
mcoca spune:
Mada, nu sa schimbati gradi, ci cine o duce.
Pe Maya o duce tati. Ii place f mult la gradi. Ei, daca o duc eu, se agata de mine, e ff trista ca o las. Ea e mai mare, nu mai plange, dar nici mult nu ar mai avea
Vicky si Printzesone