superstitii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Da` chiar,ma lumineaza careva si pe mine ce e cu deochiu` asta...o mai aud pe soacra-mea cu prostia asta si cand incepe ii tai scurt macaroana...sa nu-mi sperie copilul....de unde e superstitia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Deochiul? Babisme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Da` chiar,ma lumineaza careva si pe mine ce e cu deochiu` asta...o mai aud pe soacra-mea cu prostia asta si cand incepe ii tai scurt macaroana...sa nu-mi sperie copilul....de unde e superstitia asta?

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

unele persoane pot deochea fara intentie, de aceea se spune ca nu e bine sa privesti un bebe insistent, sau sa te minunezi de el, sa il admiri pentru ca il deochi. nu stiu exact de unde provine superstitia asta...
eu obisnuiam sa ii fac lui Alex apa in care am stins chibrite (la tara se foloseste si jar) cu care ii faceam cruce pe frunte, inima, palme si talpi pentru a alunga deochiul. recurgeam la chestia asta cand era extrem de plangacios (era hrtanit, schimbat, plimbat etc)si nu reuseam sa il linistesc, mai ales daca inainte de a deveni miorlait a intrat in contact cu straini. interesant este ca avea efect.
la fel se spune sa ii pui bebelusului o panglica rosie pe post de bratara pana va fi botezat, tocmai pentru a-l feri de deochi.
la ce te referi cand spui ca "iti sperie copilul"?

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady22 spune:

eu am deschis un subiect si voi incepeti cu imbecili si boi sa inteleg k ai facut aluzie la mine?

mamica de zanica MAYAjavascript:insertsmilie(''); javascript:insertsmilie('');

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui lady22

eu am deschis un subiect si voi incepeti cu imbecili si boi sa inteleg k ai facut aluzie la mine?

mamica de zanica MAYAjavascript:insertsmilie(''); javascript:insertsmilie('');

Vezi daca nu mai stii sa citesti un text scris destul de corect,batrinesc ,ca sa ma exprim pe limbajul tau!

Am glumit,nu te supara!

Nu,colega noastra de forum nu se referea la tine,in conceptzia ei,boi,imbecili si babe sunt aia care gasesc explicatzii pentru diverse actziunisi le asociaza apoi cu superstitzia!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Cat era baiatul mic am zis ca scriu o carte din cate superstitii am auzit..
Unele ma gandesc ca au un suport in viata arhaica in care au aparut..gen sa nu scoti copilul din casa pana la botez....pai la cat de muncite erau femeile in acele timpuri,superstitia le ajuta sa se refaca cat de cat dupa nastere.
La fel cu taiatul unghiutelor.......se taiau cu ditamai foarfecele.....asa mai bine se rup singurele decat sa raneasca copilasul!!

Asta e parerea mea..... ma puteti combate daca aveti argumente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Merci Anda :). M-ai scutit din a incepe iar ..

Mda. Cu deochiul, ce sa zic .. Dex-ul zice asa: "Putere (magica) pe care superstitiosii o atribuie unor oameni, de a îmbolnavi pe cei asupra carora isi fixeaza privirea (cu rautate, invidie etc.)".

Prin urmare, gasesc ca tot superstitiosii (respectiv cei care cred in superstitii), cred si in bazaconia asta. Si in continuare, despre superstitii, revizuiti mesajul meu anterior :)).

Anyways, in ce cred clar, este puterea divina. Dealtfel, in "ritualul" de ...deochiului e inclusa si rugaciunea "Tatal Nostru", prin urmare cred in linistirea copilului atunci cand i se citeste Tatal Nostru si alte rugaciuni. Restul de gesturi care formeaza ritualul dedeochiului sunt aberatii. COpilul se linisteste de la chemarea divina si nu de la alte gesturi de "babe" (Anda, evident am ceva cu babele :)), acum realizez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am inteles...deochiul e doar la crestini, ca la ailalti doar n-o functiona cu Tatal nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Exista si in alte traditii si cu siguranta exista si rugaciuni pentru asta. Explicatia finala a functionarii dedeochiului este aceeasi: puterea rugaciunii si nicidecum a gesturilor prostesti care insotesc rugaciunea. My oppinion ... Fiecare e liber sa creada cum vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si pentru atei s-a inventat nurofenul.

Mergi la inceput